Zoete Aardappelen met Pulled Chicken

Pulled Chicken Sweet Potatoes

Ik weet zeker dat je wel eens een gepofte aardappel hebt gegeten. Klassiek met zure room, of wellicht een andere variant. Sterker nog, waarschijnlijk heb je ze ook wel eens zelf gemaakt. Op de BBQ, of in de oven. Maar heb je hetzelfde ook wel eens met zoete aardappelen gedaan? Nee? Snel doen dan! En als je dan toch aan de slag gaat, ga dan gelijk voor deze heerlijke variant met een vulling van pulled chicken en een lekker fris sausje op basis van yoghurt.

Mexicaanse Taco's met Pulled Chicken

Mexicaanse Pulled Chicken Taco’s

Als ik een grote groep te eten krijg, dan zijn taco’s hier toch wel favoriet. Ik heb dan ook al diverse recepten online staan. Het makkelijke van taco’s vind ik met name dat je je gasten ze zelf kunt laten bouwen. Zo hoef jij enkel bezig zijn met de bereiding en kun je echt samen eten. Daarnaast hoef je er geen rekening mee te houden dat de een dit niet lust en de ander weer iets anders liever niet eet. Je zet gewoon alle ingrediënten op tafel en dan mag […]

Empanadas van de Pizzasteen

Empanadas

Wie zegt dat de BBQ er alleen is voor de grote stukken vlees en het langzaam garen en roken? Gebruik je BBQ als oven op houtskool en je kunt er eigenlijk alles op bereiden. Empanadas bijvoorbeeld! Ik vind ze heerlijk en in bijvoorbeeld Spanje ga ik graag naar zo’n winkeltje waar je de keuze hebt uit 1001 vullingen. En hoewel ik de randen van de empanadas niet zo mooi gevouwen krijg als je bij deze winkeltjes ziet, kun je empanadas dus ook heel goed op de BBQ bakken. Deze Mexicaanse […]

Dutch Oven: Herfst Stoof

Herfst Stoof

Met de koudere en regenachtige dagen in aantocht en de herfst en winter die onderweg zijn krijgen veel mensen het idee dat het tijd wordt om de BBQ weer op te bergen in de schuur of garage. Maar niets in minder waar! De herfst en winter zijn juist perfect om de BBQ aan te steken en heerlijke gerechten te bereiden die bij de seizoenen passen! Schaf bijvoorbeeld een Dutch Oven aan, zodat je heerlijke stoofpotjes kunt bereiden op de BBQ. Deze heerlijke herfst stoof bijvoorbeeld, met uien, wortel, prei, doperwten […]

Kabeljauw Saté

Kabeljauw Saté

Saté van de BBQ is er in allerlei vormen. De bekendste is saté van kip, waarbij ik kippendijen het lekkerst vind, maar je kunt saté ook van varkensvlees, geitenvlees, rundvlees en kipgehakt maken. Maar wist je dat je ook saté kunt maken van vis? In dit recept maak ik heerlijke saté van kabeljauw, die je in de keukenmachine tot een soort gehakt draait en samen met allerlei lekker kruiden en specerijen om stengels citroengras kneed. Even grillen, eventueel serveren met wat pittige satésaus en je hebt eens een heerlijke variatie […]

Kip Caprese

Kip Caprese

Een tijdje terug deelde ik het recept voor Jalapeño Popper Chicken, waarbij je een kipfilet voorziet van inkepingen, die je vervolgens vult. Smaakte heerlijk en ik vond dat er zo leuk uit zien dat ik op zoek ging naar een andere lekkere vulling. Uiteindelijk dook ik de Italiaanse hoek in en kwam ik uit bij de caprese. Mozzarella, tomaat en pesto. Dat combineert natuurlijk heel goed met kip en dat moest hem worden. De kip Caprese was geboren en met dit recept kun jij dit gerecht nu ook bereiden!

Low & Slow Pulled Beef van de BBQ

Pulled Beef

Pulled Pork kennen we inmiddels allemaal en ook pulled chicken heb je ongetwijfeld al eens gegeten. Maar heb je wel eens pulled beef bereid op de BBQ? Nee? Doen! Ik vind het persoonlijk lekkerder dan pulled pork en net als met pulled pork kun je pulled beef op allerlei manieren serveren. ’s Winters kun je pulled beef bijvoorbeeld serveren bij de stampot, maar je kunt het ook als topping op een burger gebruiken. Heerlijk!  

Parelhoen filets van de BBQ

Parelhoenfilets van de BBQ

Kip en de BBQ gaan goed samen. Je kunt zo’n beetje alle delen gebruiken, je kunt een hele kip garen op de BBQ en kip kan allerlei smaken hebben, van frisse kruidige smaken, tot zoete rubs en sauzen. Grote kans dat er bij jou regelmatig kip op de BBQ gaat dus. Een keer iets anders proberen? Ga dan eens voor deze parelhoenfilets, gemarineerd in knoflook, rozemarijn en citroen. Bijna dezelfde bereiding als kip en erg lekker!

Oosters Buikspek van de BBQ

Oosters Buikspek

Buikspek is een prachtig stuk vlees, dat zich perfect leent om in zijn geheel te bereiden op de BBQ. Je kunt daarbij ook nog eens alle kanten op qua smaak! In dit recept gaan we de Oosterse kant op, met een heerlijke marinade op basis van hoisinsaus en ketjap manis. Je kunt in de bereiding eventueel ook wat rookhout toevoegen, maar ook zonder krijg je een heel smaakvol resultaat. Dus haal de ingrediënten in huis en plan een middagje in de tuin, want dit wil je proeven!

BBQ Bacon Pizza

BBQ Bacon Pizza

Inspiratie voor nieuwe recepten doe ik letterlijk overal op. Dit keer voor een heerlijke pizza, toen ik uit eten was in IJsland. En laten we wel wezen, zelf een pizza bakken op de BBQ is sowieso al 10 keer lekkerder dan een afhaalpizza of pizza uit de supermarkt. Deze pizza, waarvan de hoofdrolspelers bacon en BBQ saus zijn, is een regelrechte aanrader en moet je zeker eens proberen!

Taco's al Pastor

Taco’s al Pastor

Bij een rotisserie voor de BBQ denk je al snel aan een kip van het spit. Maar met een rotisserie voor je BBQ kun je veel meer dan dat! Ik bereidde bijvoorbeeld al eens picanha aan het spit en dit keer ging ik voor een recept met buikspek. Het werden deze taco’s al pastor. Een heerlijk gerecht, met langzaam gegaard buikspek en ananas van het spit. Heerlijk kruidig, een beetje pittig, maar tegelijk ook fris door de ananas en salsa verde. Heb jij een rotisserie voor de BBQ? Dan zijn […]

Rotisserie voor de BBQ? Dan moet je deze kip van het spit zeker eens proberen!

Kip aan het Spit

Er zijn veel manieren om kip op de BBQ te bereiden, maar de leukste vind ik toch wel aan het spit. Ziet er niet alleen leuk uit trouwens, want het smaakt ook nog eens erg lekker zo’n kippetje van de rotisserie. Er zijn diverse braadspitten beschikbaar voor de BBQ en welke je nodig hebt hangt af van het type BBQ dat je hebt. Ik gebruik The Spit on Fire om van mijn Bastard een rotisserie te maken, waar ik een heerlijk kippetje op heb gegaard. Maar ook voor ketel BBQ’s […]