gepofte aardappelen pulled pork uitgelicht

Gepofte aardappelen met Pulled Pork

2 klassiekers combineren tot één gerecht mooi BBQ gerecht. Dat leek me wel een goed idee. En later kwam ik er achter dat ik waarschijnlijk onbewust ben geïnspireerd door Noskos! Die combineerde gepofte aardappelen al eens met pulled pork en in dit recept doe ik het nog eens dunnetjes over. Mijn recept is net iets anders, dus aan jou om ze allebei te proberen en de lekkerste vaker te bereiden! In dit recept ga ik er van uit dat je de pulled pork al hebt bereid. Heb je dat nog […]

chocolade vlechtbrood uitgelicht

Chocolade Vlechtbrood

Noem het een toetje of bak hem voor bij de koffie. Dat dit chocolade vlechtbrood zal smaken is iets dat zeker is. En dat met een ingrediëntenlijst waar welgeteld 2 ingrediënten op pronken: croissantdeeg en hazelnootpasta. Voel je trouwens vrij om hier nog mee te spelen om van dit brood je eigen versie te maken. Daar leent dit recept zich prima voor. Zo kun je jouw eigen favoriet pasta gebruiken of bijvoorbeeld noten verkruimelen en deze samen met de hazelnootpasta als vulling gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop en […]

limburgs zuurvlees uitgelicht

Limburgs Zuurvlees

Hoewel stoofpotjes het hele jaar door kunnen komt de Dutch Oven bij mij in het najaar beduidend vaker uit de kast. Dit keer voor een Limburgse klassieker, die ze daar Limburgs Zoervleisj noemen. Ook wel bekend onder de naam Limburgs Zuurvlees. Ik heb me laten vertellen dat dit gerecht oorspronkelijk met paardenvlees wordt bereid, maar tegenwoordig zie je dit vrijwel uitsluitend met rundvlees voorbij komen. Ik ging voor mooie Black Angus Riblappen, maar je kunt ook met sukade werken in dit recept.

franse appeltaart bqq uitgelicht

Franse Appeltaart

Hoewel de BBQ hier vaker aan gaat voor gerechten met vlees kun je jouw BBQ ook gebruiken om bijvoorbeeld taarten te bakken. Ik deelde al eens recepten van diverse skillet brownies (de Oreo Brownie is enorm populair) en crumbles en dit keer ging ik voor een appeltaart van de BBQ! Ik koos daarbij voor een Franse appeltaart, waarvan ik een recept tegenkwam op de website van Rutger Bakt. Weer eens wat anders dan de doorsnee appeltaart en het ziet er naar mijn mening een stuk mooier uit (of ligt dat […]

gevulde pompoen uitgelicht

Gevulde Pompoen

In Nederland draait BBQ’en toch nog vaak om veel vlees. Ook ik maak me er wel eens schuldig aan. Tijd om dat dus weer een beetje te compenseren met een verrassend gerecht dat ook prima als doordeweekse maaltijd geserveerd kan worden. Deze gevulde pompoen bevat ook vlees, maar dit gerecht bestaat toch grotendeels uit groenten. De combinatie van half-om-half gehakt, spinazie en kastanjes werkt erg goed met de geitenkaas en de pompoen en ik kan je deze gevulde pompoen van de BBQ dan ook zeker aanraden!

pizza quattro stagioni uitgelicht

Pizza Quattro Stagioni

Zoals je ongetwijfeld weet gaan er hier regelmatig pizza’s op de BBQ. ’s Ochtends het deeg alvast voorbereiden, de saus zelf maken en dan lekkere toppings kiezen om de pizza’s mee te beleggen. Inmiddels staan er al heel wat varianten online, maar de klassieke Pizza Quattro Stagioni zat daar nog niet tussen. En dat terwijl het een heerlijke pizza is. Hoewel je hem regelmatig voorbij ziet komen met de vier hoofdingrediënten door elkaar heen, ging ik voor vier losse vlakken. Zoals je hem van de foto’s kent waarschijnlijk. Het resultaat […]

pulled pork boston butt uitgelicht

Pulled Pork van Boston Butt

Pulled Pork is natuurlijk een absolute BBQ klassieker en mijn pulled pork recept doet zijn werk iedere keer weer. Zowel bij mij thuis, als bij de mensen die laten weten hoe hun pulled pork sessie is verlopen. Desalniettemin stond het al een tijdje op mijn lijstje om eens pulled pork te bereiden zonder te injecteren en in te pakken. De BBQ en het vlees hun werk laten doen en niet willen ingrijpen om het proces te versnellen. Dus koos ik voor een mooi stuk Livar Boston Butt, zette het in […]

knolselderij shoarma uitgelicht

Knolselderij Shoarma

Een tijdje terug kwam ik via Facebook een recept van Ralph de Kok tegen, waarbij hij shoarma bereidde van knolselderij. De knolselderij sneed hij in dunne plakken, waarna hij ze even kort kookte. Daarna gingen ze in een marinade met shoarmakruiden om vervolgens op het spit omgetoverd te worden tot knolselderij shoarma. Dat wilde ik ook wel eens proberen, dus kocht ik een paar knolselders, maakte ik een shoarma kruidenmix en haalde ik de rotisserie tevoorschijn. Het resultaat was al erg lekker, maar was niet te vergelijken met ‘echte’ shoarma. […]

chili jam uitgelicht

Chili Jam

Dit keer een recept waarvoor je de BBQ niet per se aan hoeft te steken. Het mag natuurlijk wel, maar op het fornuis is wellicht iets makkelijker. Kun je de BBQ vast gereed maken om burgers te grillen straks! Deze chili jam is namelijk heerlijk als topping op je burger. Al doet deze het ook goed op tosti’s, sandwiches, kip en eigenlijk alles! Het zal dan ook geen verrassing zijn dat deze chili jam inmiddels een vast plekje heeft in de koelkast hier.

brisket style tritip uitgelicht

Brisket Style Tri-Tip

Een tijdje geleden bereidde ik de point van een brisket en dat was erg leuk om te doen. Het resultaat was nog niet helemaal bevredigend, dus die gaat zeker nog eens opnieuw op de BBQ. In de tussentijd zag ik op verschillende plekken bereidingen voorbij komen waarbij een tri-tip, ook wel bekend als het liesstuk, wordt bereid als een brisket. Ik heb wel eerder met tri-tip gewerkt, maar deze bereiding stond direct hoog op mijn lijstje. Bij eerdere bereidingen heb ik het vlees namelijk verwerkt in stoofvlees en juist rosé […]

chicken smash burgers uitgelicht

Chicken Smash Burgers

Eerder deelde ik al mijn recept voor de tegenwoordig erg populaire smash burgers. Smash burgers worden vaak bereid met rundergehakt, maar dat hoeft eigenlijk niet. Door ze op een plancha of bakplaat plat te drukken worden de burgers namelijk zo dun, dat ze door en door gaar zijn. Daarom ging ik aan de slag met kipgehakt en maakte heerlijke chicken smash burgers. Heerlijk krokant en zeker een aanrader om eens te proberen!

piri piri kip van het spit uitgelicht

Piri Piri Kip van het Spit

Sinds ik een rotisserie heb is kip van het spit hier favoriet. Je kunt er namelijk alle kanten mee op qua smaak en zodoende kun je steeds weer iets nieuws proberen. Dat deed ik ook nu weer, want ik ging voor een Portugese klassieker maar dan van het spit: Kip Piri Piri. De reden was de Spicy Chipotle Rub die ik ontving, al heb ik die uiteindelijk niet gebruikt. Voor de marinade raadpleegde ik namelijk de website van Francesca Kookt en qua bereiding hield ik eigenlijk mijn standaard werkwijze aan. […]