Gegrilde Paprika met Burrata

Gegrilde Paprika met Burrata

Wil jij, net als ik, de BBQ ook graag gebruiken om een hele maaltijd op te bereiden? Dan weet je dat het soms wel eens een beetje puzzelen is met temperaturen om alles op elkaar af te stemmen. Bijgerechten hoeven echter helemaal niet ingewikkeld te zijn en kun je soms als bereiden in de tijd dat je vlees ligt te rusten. Deze gegrilde paprika’s met burrata kun je bijvoorbeeld perfect grillen nadat je een picanha hebt afgegrild. Terwijl het vlees ligt te rusten kunnen de paprika’s het rooster op en uiteindelijk kun je alles tegelijk serveren. En daar komt ook nog eens bij dat de combinatie van gegrilde paprika’s met die romige burrata gewoon enorm lekker is!

Gegrilde Paprika met Burrata
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 118kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ

Instructies

  • Voor een bijgerecht als dit geldt waarschijnlijk dat je het gaat combineren met andere gerechten. Voor het grillen van de paprika’s heb je directe hitte nodig en een temperatuur van 180 tot 200 graden.
  • Snijd, terwijl de BBQ op temperatuur komt, de paprika’s in kwarten en ontdoe ze van de zaadjes en zaadlijsten. Kleinere paprika’s kun je eventueel in drieën snijden.
  • Zodra de BBQ op temperatuur is leg je de paprika’s op de BBQ, direct boven de hete kolen. Gril de paprika’s daar een minuut of 5.
  • Keer de paprika’s vervolgens om en gril ze nog eens 5 minuten. Uiteindelijk moeten ze een mooie grilstreep krijgen en iets zachter worden.
  • Zijn de paprika’s na in totaal 10 minuten grillen goed? Dan mogen ze van de BBQ. Anders draai je ze nog eens om en gril je ze nog een paar minuutjes.
  • Leg de paprika’s, zodra ze klaar zijn, op een mooi bord of een serveerplank. Scheur vervolgens de burrata open en verdeel deze over de paprika’s. Maak het geheel af met wat versgemalen zwarte peper en eventueel een klein beetje grof zout.
  • Serveer de gegrilde paprika met burrata vervolgens direct, samen met je hoofdgerecht en eventuele andere bijgerechten. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 118kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 7g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.01g | Cholesterol: 27mg | Sodium: 4mg | Potassium: 208mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 703IU | Vitamin C: 96mg | Calcium: 211mg | Iron: 0.4mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Gegrilde Paprika's met Burrata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling