Broodje Indische Speklap

Broodje Indische Speklap

Bij een lekker broodje van de BBQ denken we natuurlijk al snel aan hamburgers. Je kunt echter zoveel meer! Wat dacht je bijvoorbeeld van dat oer Hollandse speklapje, omgetoverd tot een broodje Indische speklap? Dit was echt de perfecte lunch tijdens een dagje klussen! De bereiding is eenvoudig en terwijl de speklappen indirect op de BBQ lagen konden we ons klusje nog even afmaken en daarna aanschuiven. Aanrader om eens te proberen!

Broodje Indische Speklap
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 970kcal

Ingrediënten:

  • 3 Dikke Speklappen
  • 6 Witte Pistolets
  • 2 theelepels Five Spice Poeder
  • 0,5 theelepel Gemberpoeder
  • 0,5 theelepel Knoflook Granulaat
  • 0,5 theelepel Uienpoeder
  • 0,5 theelepel Zout
  • 6 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Sambal
  • Ingelegde Komkommer

Voor de laksaus:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Meng ondertussen het five spice poeder met het gemberpoeder, de knoflookgranulaat, het uienpoeder en het zout. Snijd daarna de speklappen doormidden en bestrooi het vlees rondom met de kruidenmix.
  • Meng in een andere kom de ketjap manis met de hoisin saus, de sambal en de azijn. Hiermee ga je de speklappen straks bestrijken, wanneer ze indirect op de BBQ liggen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de stukken speklap dan op het directe deel van de BBQ en gril ze daar 3 minuten per kant, tot ze een mooie grilstreep hebben.
    Broodje Indische Speklap
  • Verplaats de speklappen nu naar het indirecte deel en bestrijk ze rondom met de eerder gemaakte saus. Sluit de BBQ daarna met de deksel en gaar de speklappen 15 minuten.
  • Bestrijk de speklappen na die 15 minuten nog eens met de saus en sluit de BBQ weer met de deksel. Gaar de speklappen nu nog een laatste 10 minuten.
    Broodje Indische Speklap
  • Meng in een klein kommetje ondertussen de mayonaise met de sambal. Snijd ook de pistolets vast open en pak de ingelegde komkommer er bij.
  • Zijn de speklappen klaar? Haal ze dan van de BBQ. Bestrijk de onderste helften van de broodjes vervolgens met de sambal mayonaise en leg hier een plak speklap op. Verdeel vervolgens de ingelegde komkommer over de broodjes en klap ze dicht.
  • Serveer de broodjes Indische speklap vervolgens direct. Eet smakelijk!
    Broodje Indische Speklap

Benadering van voedingswaarden

Calories: 970kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 22g | Fat: 73g | Saturated Fat: 26g | Polyunsaturated Fat: 8g | Monounsaturated Fat: 33g | Trans Fat: 0.003g | Cholesterol: 97mg | Sodium: 693mg | Potassium: 265mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 18IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 12mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Indisch Broodje Speklap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling