Buikspareribs van de BBQ

Vandaag weer eens een recept voor spareribs, want het was al lang geleden dat ik die maakte! Dit keer ging ik voor buikspareribs in plaats van de babyback ribs die je in Nederland veel ziet. Buikspareribs zijn iets minder dik bevleesd en hebben vaak iets meer tijd nodig dan de babyback ribs, maar ze zijn alle moeite dubbel en dwars waard. Deze keer ging ik voor redelijk basic spareribs, waarbij je het vlees goed proeft. Zet de spareribs dus maar op het menu voor komend weekend! Soort gerecht: Hoofd; Aantal […]

Barbecue Recept: Broodje Kipsaté

Broodje Kipsaté

Saté is misschien wel het meest gegeten BBQ gerecht in Nederland. En hoewel ik dat normaal als enorm saai zou bestempelen, hoeft een saté van de BBQ helemaal niet saai te zijn. Allereerst kun je natuurlijk prima een sateetje serveren. Maar maak hem dan in ieder geval helemaal zelf. Dat smaakt zoveel lekkerder. En wil je nog een stap verder gaan, dan kun je dit recept voor broodjes kipsaté volgen. Dan til je dat standaard sateetje van de BBQ naar een hoger niveau en serveer je toch iets speciaals! Soort […]

Barbecue Recept: Boeuf Bourguignon uit de Dutch Oven

Boeuf Bourguignon

Al een tijdje gebruik ik de Dutch Oven. Soms direct boven vuur, soms op de BBQ. De Dutch Oven in veelzijdig en je kunt hem voor veel verschillende bereidingen gebruiken. Zo bakte ik al meermaals brood in de Dutch Oven en ging ik voor heerlijk stoofvlees uit de Dutch Oven. Ook in dit recept ging ik weer voor het stoven. Ik maakte namelijk Boeuf Bourguignon van de BBQ, gestoofd in de Dutch Oven. Klinkt dat niet heerlijk? Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 6; Tijd: 4 uur Ingrediënten – 1 kg Runderriblappen […]

Barbecue Recept: Appel Rozen van de BBQ

Appel Rozen

Als ik de BBQ aan steek en we hebben gasten te eten, dan is de avond niet compleet zonder toetje. En dat toetje moet logischerwijs van de BBQ komen. Of in ieder geval een onderdeel ervan. Een tijd terug maakte ik deze appel rozen, gebakken in een muffin vorm op de BBQ. Het is een makkelijk recept dat zo klaar is, maar de rozen zien er uit alsof het een hoop werk kost ze te maken. Je moet dus niet vertellen dat dat helemaal niet het geval is! Soort gerecht: […]

Barbecue Recept: Procureur Rollade

Procureur Rollade

Bij low & slow BBQ en procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van Pulled Pork. Natuurlijk, het is een heerlijk gerecht, maar je kunt veel meer met dat prachtige stuk procureur. Een rollade bijvoorbeeld. Ik maakte deze procureur rollade eind vorig jaar, tijdens onze jaarlijkse winter BBQ. Een prachtig stuk vlees, dat langzaam wordt gegaard en gerookt, met een smaak waar iedereen van zal genieten. Zeker een aanrader om eens iets anders te proberen met procureur dus! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 10-12; Tijd: 4 uur en 30 […]

Barbecue Recept: Pulled Chicken Kroketten

Pulled Chicken Kroketten

Een tijdje terug maakte ik een flinke lading Pulled Chicken en daar bleef wat van over. Toen ik daarna bij Noskos las over Pulled Pork Kroketten wist ik wat ik met mijn restje Pulled Chicken wilde doen: kroketten maken! Dit recept is dan ook gebaseerd op het recept van Dennis. Ik heb het enkel aangepast naar een recept voor pulled chicken. Het resultaat is erg lekker en viel hier in de smaak! De Pulled Pork variant ga ik ook zeker nog proberen! Soort gerecht: Hoofd/Snack; Aantal personen: 8; Tijd: 1 uur + […]

Barbecue Recept: Burger Salsa

Burger Salsa

Het klinkt misschien een beetje gek, maar in dit recept wordt er geen gebruik gemaakt van de BBQ. Wat? Ja je leest het goed. In dit recept gaan we namelijk een heerlijke topping maken voor je burgers, die vanzelfsprekend wel weer van de BBQ komen! Toen we vorig jaar een reis door de Verenigde Staten maakten kwamen we een sweet relish tegen van Heinz. Meegenomen natuurlijk, want een goede burger kan niet zonder een zoetzure topping! De fles was binnen no-time leeg en toen liep ik bij Oil & Vinegar […]

Barbecue Recept: Ratatouille Taart uit de Skillet

Ratatouille Taart

Om lekker te eten is smaak het belangrijkst. Maar hoe een gerecht er uit ziet mag niet vergeten worden. Want al is een gerecht nog zo lekker, als het er niet uit ziet, ervaar je het toch minder. De smaak en het uiterlijk zijn dus belangrijk En beide zitten bij gerecht wel goed. Het is wel even een klusje, maar als deze ratatouille taart op tafel komt, weet ik zeker dat je de aandacht te pakken hebt! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 1 uur en 15 minuten Ingrediënten – […]

Barbecue Recept: Raclette Burgers

Raclette Burgers

Een goede hamburger kan niet zonder kaas. En dan het liefst kaas die lekker smelt. Ik ben er fan van. Net als dat ik fan ben van raclette. Heerlijk man, die gesmolten kaas. In dit recept combineerde ik eigenlijk het beste van twee werelden. Een goede burger en heerlijke raclette kaas. Bacon mag op een burger natuurlijk ook niet ontbreken en de overige toppings maken het af! Kortom, een burger die je wilt proberen! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 35 minuten Ingrediënten – 2 Hamburger Broodjes – 300 gram […]

Barbecue Recept: Oreo Brownie Skillet

Oreo Brownie Skillet

Maakte ik vorig jaar al een heerlijke Karamel Fudge Brownie op de BBQ, was het nu tijd voor een nieuwe variatie. En waarom dan niet gaan voor een koekje waar vrijwel iedereen fan van is? Het werden dus Oreo’s. En ik durf wel te garanderen dat je gasten niet met honger naar huis zullen gaan na een stukje van deze Oreo Brownie Skillet! Soort gerecht: Dessert; Aantal personen: 8; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 200 gram Ongezouten Roomboter – 200 gram Pure Chocolade – 100 gram Melk Chocolade – 4 Eieren […]

Barbecue Recept: Chicken Wing Roulette

Chicken Wing Roulette

Een tijdje terug ontving ik van Heatsupply een pakketje met hete sauzen. Nu houd ik wel van pittig eten, maar ik vond het niet leuk om een recept te maken, waarbij je maar een druppel hete saus gebruikt. Het moest extremer. Dus nodigde ik wat vrienden uit voor een BBQ en ging voor een chicken wing roulette. Een wat?! Een chicken wing roulette. 4 vrienden, 8 kippenvleugels. Waarvan 2 een nachtje hebben gemarineerd in hot sauce. Qua uiterlijk niets aan te zien, maar bij het eten wordt het snel duidelijk […]

Barbecue Recept: Gevulde Bolcourgettes

Gevulde Bolcourgettes

Een maaltijd van de BBQ is niet compleet zonder je dagelijkse portie groenten. En als je dan toch aan het BBQ’en bent, willen we natuurlijk ook groenten van de BBQ! Met dit recept zet je eenvoudig een leuk en lekker bijgerecht op tafel, dat vol met groenten zit. Ideaal dus om te serveren naast een lekker stukje vlees! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 2; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 2 Bolcourgettes – 1 Rode Paprika – 1 Tomaat – 2 eetlepels Geroosterde Pijnboompitten – 6 eetlepels Geraspte Kaas – Peper & […]