Stoofvlees uit de Dutch Oven

Een tijdje terug ontving ik van Weber hun nieuwe Limited Edition Master-Touch en een aantal accessoires. Nu het koudere weer is gearriveerd leek het me wel een goed idee om met één van die accessoires aan de slag te gaan. De winter vraagt tenslotte om stoofvlees en dat kun je heerlijk bereiden in de Dutch Oven. Ik ging voor draadjesvlees van rundvlees, gestoofd in bier. Ik maakte er een receptvideo van, die je hieronder ook terug vindt. In de video vind je ook een leuke winactie, waarbij je een mooi […]

Pulled Pork Nacho’s

Pulled Pork maken op de BBQ is erg leuk om te doen, maar je maakt het niet voor een diner voor twee. Ht is vaak een groter stuk vlees en je zit al snel aan een kilo vlees dat je gaat bereiden. Uiteraard vinden vrienden het dan helemaal geen probleem om langs te komen, maar mocht je toch een restje hebben, dan is dit Pulled Pork Nacho’s recept er één dat je zeker eens moet proberen! Super makkelijk en te gek als voorgerecht! Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 4; Tijd: 25 […]

Kip Kaas Bacon Rolletjes

Vraag de gemiddelde BBQ liefhebber wat er niet mag ontbreken op een goede BBQ en je zult gegarandeerd deze 3 voorbij horen komen: Kip, Gesmolten Kaas en Bacon. Ik combineerde deze 3 en maakte heerlijke Kip Kaas Bacon Rolletjes. Een klein beetje rub, wat rook en een likje BBQ saus maakte het compleet. Klinkt dat niet top? Soort gerecht: Hapje/Hoofd; Aantal personen: 2-4; Tijd: 40 minuten Ingrediënten – 2 Kipfilets – 100 gram Geraspte Kaas – 8 plakken Bacon – 2 eetlepels BBQ Rub – 4 eetlepels BBQ Saus Overige Benodigdheden […]

Flammkuchen met Ui en Spek

Deelde ik laatst al een recept voor Flammkuchen met appel en geitenkaas, beloofde ik ook dat ik nog met een recept zou komen voor de variant met ui en spek! Bij deze dus! Deze Flammkuchen doen het goed in de wat koudere periode. De BBQ lekker warm opstoken. Pizzasteen er op en bakken maar! Om vervolgens heerlijk de flammkuchen te delen! Ideaal voor de volgende winter BBQ. Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 2 uur en 15 minuten Ingrediënten – 300 gram Bloem – 150 milliliter Lauwwarm Water – […]

Gebakken Camembert met Bramen

Als je familie of vrienden hebt uitgenodigd om te komen BBQ’en ben je over het algemeen nog niet gestart met je hoofdgerecht wanneer iedereen arriveert. Ik vind het daarom altijd wel leuk om een voorgerechtje te serveren. En dan het liefst iets van de BBQ waarmee ik indruk maak. Deze gebakken camembert met bramen en pecannoten is zo’n indrukwekkend voorgerecht, terwijl het eigenlijk een heel simpel gerecht is. Lekker broodje erbij en aan tafel opensnijden, zodat iedereen de gesmolten kaas eruit ziet lopen! Heerlijk toch? Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 4; […]

Groente Strudel

Als je mijn recepten vaker leest zul je wel weten dat ik van een avondje BBQ’en altijd een volledige maaltijd probeer te maken. Bijgerechten horen daar dus bij en ook in de dagelijkse behoefte aan groenten probeer ik te voorzien. Met deze groente strudel is dat aardig gelukt moet ik zeggen. Helemaal niet moeilijk om te maken trouwens. Maar ziet er wel heel mooi uit op tafel en smaakt ook nog eens te gek! Het proberen waard dus. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 50 minuten Ingrediënten – 5 […]

Gevulde Kipfilets in Bacon

Dat een heerlijk, volledig zelfgemaakt BBQ gerecht niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept voor gevulde kipfilets in bacon. Kip en bacon combineren sowieso al lekker met elkaar op de BBQ. Voeg je daar nog een vulling van champignons en ricotta aan toe, dan maak je het helemaal af. Een klein half uurtje op de BBQ garen en je hebt een heerlijk BBQ gerecht! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 2 Kipfilets – 8 plakken Gerookte Ontbijtspek – 12 Champignons – 4 eetlepels Ricotta […]

Geroosterde Pompoen

Naast mooie stukken vlees probeer ik altijd wat groenten te bereiden op de BBQ. Zo maak je er een hele maaltijd van en zit je niet alleen vlees te eten. Groenten roosteren op de BBQ is heel makkelijk en door mee te gaan met de groenten die het seizoen te bieden heeft maak je steeds weer wat anders. Deze keer ging ik voor geroosterde pompoen, met rozemarijn en knoflook. Heerlijk! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur Ingrediënten – 1 Pompoen (1 kg) – 4 takjes Rozemarijn – 2 […]

Hertenbiefstuk met Rode Uien Marmelade

Nu het najaar op volle gang is, is er ook weer volop wild te verkrijgen. Tijd dus om iets moois te doen met hert. Ik ging deze keer voor een heerlijke hertenbiefstuk en serveerde hem met een rode uien marmelade. Echt een aanrader voor dit najaar! Kan prima tijdens een winter barbecue of met Kerst. Klinkt dat niet als muziek in de oren? BBQ’en met Kerst? Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur en 15 minuten Ingrediënten – 2 Hertenbiefstukken – 6 grote Rode Uien – 2 eetlepels Olijfolie […]

Gegrilde Knolselderij

Vandaag het meest simpele, maar o zo lekkere bijgerecht van de BBQ dat je maar kunt bedenken. De herfst is weer van start gegaan en dus komen de knollen weer in het assortiment. Eén van mijn favorieten is de knolselderij. En die kun je dus ook heerlijk bereiden op de BBQ! Maak je gelijk een complete maaltijd van je avondje BBQ. Probeer maar eens! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 1 Knolselderij – 2 eetlepels Olijfolie – Versgemalen Zwarte Peper – Grof Zeezout Overige Benodigdheden – […]

Flammkuchen met Appel & Geitenkaas

Flammkuchen. Misschien ken je ze wel. Het zijn eigenlijk een soort pizza’s waarbij de tomatensaus is vervangen door Crème Fraîche. Het deeg is trouwens ook net iets anders, maar qua uiterlijk is het net een pizza. Flammkuchen zijn een specialiteit uit de Elzas en ze worden van oorsprong belegd met spekjes en uien. Die moet ik ook nog een keer maken. Nu ging ik echter voor een topping van appel, geitenkaas en gekarameliseerde rode uien ringen. Haal je pizzasteen dus maar tevoorschijn, want dit wil je maken! Soort gerecht: Hoofd; […]

Pork Belly Burnt Ends

Een trend van de laatste tijd zijn de Pork Belly Burnt Ends. Een heerlijke rokerige en zoete snack, gemaakt van buikspek. Door het in blojes te snijden en langzaam te roken en te garen worden de blokjes botermals en smelten ze bijna weg op je tong. Dit Pork Belly Burnt Ends recept is dan ook zeker het proberen waard! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4 tot 8; Tijd: 5 uur en 30 minuten Ingrediënten – 1 kilogram Buikspek (zonder zwoerd) – 8 eetlepels BBQ Rub – 4 eetlepels Roomboter – […]