Iberico Ribfingers ken je wellicht wel. Ze zijn inmiddels erg bekend onder BBQ liefhebbers en ik durf wel te stellen dat ze een BBQ klassieker in wording zijn. Een ribfinger is eigenlijk het vlees van de sparerib, maar dan zonder de botjes. De Iberico Ribfingers worden gesneden van het buikspek en zijn in feite een overblijfsel, omdat ze bij Iberico buikspek het vlees dat tussen de ribben vandaan komt niet aan het buikspek laten zitten. Ze willen daar een plat stuk vlees en dus snijden ze het vlees dat uiteindelijk de ribfingers zijn los. Vind ik helemaal niet erg, want Iberico Ribfingers behoren wel tot mijn favorieten voor op de BBQ! Nu heb ik al diverse recepten voor ribfingers online staan, maar in dit recept gebruiken we de ribfingers voor op een broodje. Ik deed dat met een restje ribfingers die ik opnieuw opwarmde op de BBQ, maar je kunt natuurlijk ook speciaal voor deze broodjes ribfinger de BBQ volgooien met Iberico Ribfingers. Lijkt me een prima excuus!
Ingrediënten:
- 2 Witte Bolletjes
- 300 gram Iberico Ribfingers (bereid)
- 100 gram Coleslaw
- 3 Augurken (in plakjes)
- 2 eetlepels Remia Wild Bill American Garlic
- 2 eetlepels BBQ Saus (kies je favoriet)
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
Instructies
- Zoals je in de ingrediëntenlijst ziet ga ik er in dit recept van uit dat je de ribfingers al bereid hebt en dat ze volledig zijn afgekoeld. Een restje ribfingers van de vorige dag is dus ideaal voor dit broodje ribfingers.
- Daarnaast kun je de ribfingers uiteraard ook in de oven opwarmen, aangezien ze de vorige dag al op de BBQ bereid zijn en daar de rooksmaak hebben meegekregen.
- Heb je de ribfingers nog niet bereid? Dan doe je dat eerst volgens één van mijn Iberico ribfingers recepten. Het opwarmen in dit recept hoef je dan niet te doen uiteraard. Ok? Let’s go!
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 130 graden.
- Pak er ondertussen een mengkom bij en doe hier de ribfingers in, samen met de BBQ saus. Schep alles even om, zodat de ribfingers gecoat zijn met de saus.
- Is de BBQ op temperatuur? Leg de ribfingers dan op de BBQ en warm ze in 30 minuten op, zodat ze lekker warm zijn en het vlees weer zacht is geworden.
- Snijd ondertussen de broodjes open en bereid eventueel de coleslaw voor, zodat je de broodjes direct kunt beleggen zodra de ribfingers van de BBQ komen. Snijd ook de augurken in plakjes.
- Ribfingers klaar? Verdeel dan eerst de Remia Wild Bill knoflooksaus over de broodjes, gevolgd door wat plakjes augurk. Leg er vervolgens de ribfingers op en schep hier wat coleslaw op en je bent klaar! Een heerlijk broodje ribfingers van de BBQ. Eet smakelijk!