Ga terug
+ servings

Broodje Ribfingers van de BBQ

broodje iberico ribfingers
Gang: Lunchgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: aziatische ribfingers, broodje ribfinger, ribfinger sandwich
Porties: 2 personen
calorieën: 635kcal

Ingrediënten:

  • 2 Witte Bolletjes
  • 300 gram Iberico Ribfingers (bereid)
  • 100 gram Coleslaw
  • 3 Augurken (in plakjes)
  • 2 eetlepels Remia Wild Bill American Garlic
  • 2 eetlepels BBQ Saus (kies je favoriet)

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Zoals je in de ingrediëntenlijst ziet ga ik er in dit recept van uit dat je de ribfingers al bereid hebt en dat ze volledig zijn afgekoeld. Een restje ribfingers van de vorige dag is dus ideaal voor dit broodje ribfingers.
  • Daarnaast kun je de ribfingers uiteraard ook in de oven opwarmen, aangezien ze de vorige dag al op de BBQ bereid zijn en daar de rooksmaak hebben meegekregen.
  • Heb je de ribfingers nog niet bereid? Dan doe je dat eerst volgens één van mijn Iberico ribfingers recepten. Het opwarmen in dit recept hoef je dan niet te doen uiteraard. Ok? Let’s go!
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 130 graden.
  • Pak er ondertussen een mengkom bij en doe hier de ribfingers in, samen met de BBQ saus. Schep alles even om, zodat de ribfingers gecoat zijn met de saus.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de ribfingers dan op de BBQ en warm ze in 30 minuten op, zodat ze lekker warm zijn en het vlees weer zacht is geworden.
  • Snijd ondertussen de broodjes open en bereid eventueel de coleslaw voor, zodat je de broodjes direct kunt beleggen zodra de ribfingers van de BBQ komen. Snijd ook de augurken in plakjes.
  • Ribfingers klaar? Verdeel dan eerst de Remia Wild Bill knoflooksaus over de broodjes, gevolgd door wat plakjes augurk. Leg er vervolgens de ribfingers op en schep hier wat coleslaw op en je bent klaar! Een heerlijk broodje ribfingers van de BBQ. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 635kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 30g | Fat: 46g | Saturated Fat: 20g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 22g | Trans Fat: 3g | Cholesterol: 113mg | Sodium: 1102mg | Potassium: 596mg | Fiber: 4g | Sugar: 6g | Vitamin A: 258IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 131mg | Iron: 5mg