Coleslaw. Een simpel receptje, maar een salade die goed bij de BBQ past. Coleslaw gaat sowieso hand in hand met pulled pork, ik heb het laatst ook gemaakt bij pulled beef en het is eigenlijk een salade die altijd lekker is bij de BBQ! Daarnaast is het een salade die super makkelijk vers te bereiden is en die ook nog eens snel klaar is.

Bijgerecht
4 personen
15 minuten
Ingrediënten
– 200 gram Verse Rode Kool
– 200 gram Verse Witte Kool
– 2 Wortels
– 2 eetlepels Mayonaise
– 2 eetlepels Crème Fraîche
– 2 eetlepels Appelciderazijn
– 1 eetlepels Mosterd
– 1 eetlepel Honing
– 1 theelepel Mosterdpoeder
– 1 eetlepel Gedroogde Peterselie
Bereiding
Neem een klein kommetje en meng hierin de mayonaise, crème fraîche, appelciderazijn, mosterd, honing, het mosterdpoeder en de peterselie door elkaar tot een dressing.
Snijd of rasp vervolgens de rode kool, witte kool en de wortels in julienne en doe deze in een ruime kom, waarin je de ingrediënten goed kunt mengen.
Voeg de dressing toe aan de gesneden groenten en meng alles goed door elkaar.
Tip: Ga je de coleslaw ruim van te voren bereiden? Meng de dressing dan pas op het laatste moment door de groenten. Zo blijft de coleslaw lekker knapperig!
Gisteren pull park gemaakt en deze coleslaw erbij geserveerd.
de combinatie was heerlijk en meteen het recept gedeeld van de coleslaw.
Dus dikke compliment want het smaakt top!.
M.vr.gr.
Rabinder
Goed om te horen dat het is bevallen! Ik gebruik zelf ook nog altijd dit recept als ik coleslaw maak 🙂
Is het ook mogelijk om in dit recept de mayonaise te vervangen voor volle yoghurt o.i.d.?
Dat kan, maar de smaak zal uiteraard anders zijn dan met mayonaise.
Wat een fijn recept. Ben er erg blij mee al meerdere keren gemaakt. Bedankt!
Goed om te horen!