Low & Slow Pulled Beef van de BBQ

Pulled Beef

Pulled Pork kennen we inmiddels allemaal en ook pulled chicken heb je ongetwijfeld al eens gegeten. Maar heb je wel eens pulled beef bereid op de BBQ? Nee? Doen! Ik vind het persoonlijk lekkerder dan pulled pork en net als met pulled pork kun je pulled beef op allerlei manieren serveren. ’s Winters kun je pulled beef bijvoorbeeld serveren bij de stampot, maar je kunt het ook als topping op een burger gebruiken. Heerlijk!

Low and Slow BBQ? Probeer deze Pulled Beef een keer!
Low and Slow BBQ? Probeer deze Pulled Beef een keer!

Hoofdgerecht

8-12 personen

10 uur

Ingrediënten

– 2 kilo Rundernek
– 8 eetlepels Dry Rub Rund
– 12 eetlepels BBQ Saus

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer
– Aluminiumfolie
Bastingkwast
– Rookhout (Hickory, Kersen, Eiken)

Bereiding

De bereiding van pulled beef begint een dag van te voren met het in de rub zetten van het vlees. Haal hiervoor de rundernek uit de verpakking en dep het rondom droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees daarna met de dry rub en zorg dat het vlees rondom is voorzien van rub. Pak het vlees daarna weer in, in vershoudfolie of een ziplock zak, en leg het een nacht in de koeling weg.

Op de dag dat je de pulled beef gaat bereiden heb je zo’n 6 tot 8 uur nodig voor de bereiding. Begin dus op tijd, want je kunt beter een paar uurtjes te vroeg klaar zijn. Het vlees blijft namelijk nog lang warm na 8 uur op de BBQ.

Haal het vlees als eerst uit de koeling, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Steek vervolgens de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 110 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan je rookhout toe en leg de rundernek op het BBQ rooster. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek deze dan nu in het vlees, zodat je de kerntemperatuur continu in de gaten kunt houden. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel. Gaar het vlees nu eerst tot een kerntemperatuur van 60 graden.

Is de kerntemperatuur van 60 graden bereikt? Pak dan de helft van de BBQ saus en je bastingkwast erbij. Bestrijk het vlees nu met de BBQ saus en sluit de BBQ weer met de deksel. Gaar het vlees nu nog een uur door.

Haal de rundernek na een uur kort van de BBQ en pak het in, in aluminiumfolie. Leg het vlees hierna weer op de BBQ en gaar het nu rustig door tot een kerntemperatuur van 93 graden.

Is de kerntemperatuur van 93 graden bereikt? Haal het vlees nu van de BBQ en pak het voorzichtig uit. Vang de sappen in het folie op in een bakje en pak de rundernek opnieuw in met aluminiumfolie. Laat het vlees nu een uur rusten.

Pak de rundernek na het ruster weer voorzichtig uit en leg het in een grote schaal. Pull het nu met je handen, 2 vorken of met vleesklauwen tot pulled beef. Meng er wat van de opgevangen sappen en de bewaarde BBQ saus door om het tot een smeuig geheel te maken. De pulled beef is los lekker, maar kan ook op een broodje of in een kleine wrap worden geserveerd. Of wat dacht je van pulled beef nacho’s? Eet smakelijk!

Low and Slow BBQ? Probeer deze Pulled Beef een keer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *