Eendenborst met Mango Chimichurri

Eendenborst met Mango Chimichurri

Als je een beetje regelmatig op mijn website komt houd je, net als ik zelf, waarschijnlijk wel van een mooi stuk vlees. Mooie steaks, hele kippen of een lekker stuk buikspek, heerlijk! Maar eend is iets dat we toch nog wat minder vaak op de BBQ bereiden. En dat terwijl je er heel veel lekkers mee kunt! Ik werd daarom gevraagd om eens een leuk gerecht met Veluwse eendenborstfilets te bereiden. Nu heb ik al een paar recepten met eendenborst op de site staan, dus het moest natuurlijk wel weer iets nieuws worden. Uiteindelijk vond ik die eendenborst, met dat mooie stukje vet bovenop, wel iets weg hebben van een mini picanha. En dus besloot ik om ze te serveren met een chimichurri. Maar dan niet zomaar een chimichurri. Nee, een chimichurri met mango. En dat viel hier thuis goed in de smaak kan ik je vertellen! Kortom, haal eens een paar mooie eendenborstfilets en serveer ze als een soort eenpersoons mini picanha met een heerlijke mango chimichurri!

Eendenborst met Mango Chimichurri
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 365kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Haal ondertussen de eendenborstfilets uit de verpakking en dep ze rondom droog met keukenpapier.
  • Neem nu een scherp mes en snijd de vetzijde van de eendenborst kruislings in. Snijd daarbij alleen door het vet en probeer zo min mogelijk in het vlees te snijden.
  • Bestrooi de vetzijde van de eendenborstfilets nu flink met grof zout. Bestrooi de eendenborstfilets daarna rondom met zout en peper. De vetkant van de eendenborst mag best wat zout hebben, omdat dit op de BBQ helpt om het vet uit te drogen en krokanter te krijgen.
    Eendenborst met Chimichurri met Mango
  • Leg de eendenborstfilets nu op een bord en laat staan tot de BBQ op temperatuur is.
  • Ondertussen heb je mooi tijd om de mango chimichurri te bereiden. Snipper hiervoor de rode ui fijn en doe in een ruime kom. Ontdoe vervolgens de rode peper van de zaadjes en zaadlijsten, snijd goed fijn en voeg ook toe.
  • Knijp daarna de tenen knoflook uit in de kom en hak de blaadjes van de peterselie en koriander klein. Voeg beide toe, gevolgd door de olijfolie en rode wijn azijn.
  • Neem nu de mango en snijd deze in kleine blokjes. Voeg toe aan de kom met ingrediënten en meng alles door elkaar. Breng verder op smaak met peper en zout en zet klaar om te serveren bij de eendenborst.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de eendenborstfilets dan op het indirecte deel van de BBQ en prik de probe van je kernthermometer in één van de eendenborstfilets. Sluit daarna de BBQ met de deksel en gaar de eendenborst tot een kerntemperatuur van 46 graden. Dit duurde bij mij ongeveer 10 minuten.
    Eendenborst met Mango Chimichurri
  • Bij de kerntemperatuur van 46 graden verplaats je de eendenborstfilets naar het directe deel, waar je ze eerst kort op de vleeskant grilt en vervolgens op de vetkant. Let er bij het grillen op de vetkant op dat er vlammen kunnen ontstaan. Houd de BBQ tang dus bij de hand en verplaats de eendenborstfilets indien nodig af en toe terug naar het indirecte deel.
  • Gril de eendenborstfilets tot ze een kerntemperatuur van 52 graden hebben bereikt en haal ze dan van de BBQ. Laat ze op een bord of plank 5 tot 10 minuten rusten, waarbij je het vlees eventueel losjes afdekt met aluminiumfolie of een theedoek.
    Eendenborst met Chimichurri met Mango
  • Snijd de eendenborstfilets na het rusten in dunne plakjes en serveer met de mango chimichurri. Deze kun je al een beetje over het vlees lepelen of apart serveren. Eet smakelijk!
    Eendenborst met Chimichurri met Mango

Benadering van voedingswaarden

Calories: 365kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 51g | Fat: 14g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 193mg | Sodium: 152mg | Potassium: 858mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1480IU | Vitamin C: 54mg | Calcium: 33mg | Iron: 12mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Eendenborst van de BBQ  met Mango Chimichurri

Ik bereidde en schreef dit recept in samenwerking met BR Tomassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *