De ultieme klassieker: Broodje Pulled Pork

BBQ Classic: Pulled Pork

Pulled Pork. Het is één van die BBQ klassiekers die iedere BBQ liefhebber op zijn to-do lijstje heeft staan, of misschien zelfs al een aantal keren heeft bereid. Pulled Pork doet het de laatste jaren ook erg goed op alle food festivals en dat is ook wel begrijpelijk. Want wordt het beter dan prachtige stukken vlees langzaam tot een perfect BBQ gerecht bereid en geserveerd op een lekker broodje met BBQ saus en coleslaw? Nee natuurlijk niet! En als je een beetje fan van de BBQ bent, wil je dit gerecht dus ook in je eigen achtertuin bereiden. Een pulled pork BBQ recept mag hier dan ook niet ontbreken. Wist je trouwens dat een broodje pulled pork van de BBQ ook een ideaal gerecht is om te serveren aan een grote groep? Het vlees is relatief voordelig en omdat je in één keer een groot stuk bereidt zal je ook minder snel problemen hebben met ruimte op de BBQ. Maar genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan met dit heerlijke pulled pork recept!

Tijd voor een BBQ klassieker: Pulled Pork
Tijd voor een BBQ klassieker: Pulled Pork

Ingrediënten

- 2 kilogram Procureur (varkensnek)
- 20 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet)
- 20 eetlepels BBQ Saus
- 450 milliliter Appelsap
- 150 milliliter Appelazijn
- Coleslaw
- 12 Zachte Witte Bolletjes

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel
- Kernthermometer
- Marinade Injector
- Plantenspuit
- Bastingkwast
- Aluminiumfolie
- Rookhout

Bereiding:

Voor we aan de slag gaan met dit pulled pork recept wil ik je eerst nog iets meer uitleg geven over pulled pork als gerecht. Je kunt het namelijk op allerlei manieren en van verschillende stukken vlees bereiden en er zo je eigen twist aan geven. Op internet lees je hierbij de meest uiteenlopende dingen, die ongetwijfeld allemaal in een heerlijk gerecht resulteren. Een aantal daarvan heb ik ook zeker geprobeerd en door de ervaringen van al deze 'probeersels' te combineren ben ik tot dit recept voor pulled pork gekomen.

Welk vlees voor pulled pork?

Vaak lees je dat voor het bereiden van Pulled Pork gebruik wordt gemaakt van de Boston Butt, de picnic of van procureur. De Boston Butt is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een stuk van de schouder en nek van het varken. Procureur is een andere naam voor varkensnek. Procureur schijnt iets vetter te zijn dan de Boston Butt en de picnic en daardoor beter geschikt voor de eerste keer Pulled Pork. Het vlees droogt ten slotte minder snel uit. Daarnaast zijn de Boston Butt en de picnic over het algemeen in erg grote stukken te verkrijgen, terwijl je van een procureur ook gewoon een kilo kunt nemen. Hoef je niet voor 100 man pulled pork te bereiden? Dan zou ik zelf voor procureur gaan.

Pulled Pork & Kerntemperatuur

Als je aan de slag wilt met de bereiding van pulled pork op de BBQ, is de kans groot dat je al meerdere websites hebt bezocht om uit te zoeken hoe die bereiding nu precies in zijn werk gaat en tot welke kerntemperatuur je pulled pork moet bereiden. Kerntemperatuur is bij low & slow bereidingen echter slechts een richtlijn en zeker geen regel. Dat geldt dus ook voor pulled pork. In theorie moet je je vlees voor pulled pork garen tot een kerntemperatuur tussen de 88 en 92 graden, maar in de praktijk gaat het om het aanvoelen van het vlees. Je pulled pork is goed wanneer het al bijna uit elkaar valt als je het op wilt tillen of als het echt boterzacht aanvoelt als je een satéprikker in het vlees steekt. Dat kan al bij een kerntemperatuur van 88 graden zijn, maar kan net zo goed pas het geval zijn bij een temperatuur van 94 graden. Kortom, heb geduld, neem de tijd, gebruik de kerntemperatuur als leidraad en ga op je gevoel af.

Help, de kerntemperatuur loopt niet meer op

Het is een bekend fenomeen bij de bereiding van pulled pork en wordt 'the stall' of 'the zone' genoemd. De kerntemperatuur van het vlees loopt niet meer op en daalt soms zelfs een paar graden. Geen reden tot paniek dus, want het 'hoort'. Hoe lang het precies duurt? Daar is geen antwoord op, want ieder stuk vlees reageert anders.

Hoe het komt? In het je vlees zit callogeen, dat tijdens de bereiding omgezet wordt in gelatine. Dat dit gebeurt is goed, want daardoor kun je het vlees later pullen. Dit proces kost echter energie en daardoor blijft de kerntemperatuur een tijd lang hangen of loopt zelfs iets terug.

Wat kun je er aan doen? Geduld hebben is het eerste antwoord, want uiteindelijk komt het goed en zal de temperatuur weer oplopen. Inpakken is een andere optie, want daardoor zal de stall in ieder geval een stuk korter duren. Inpakken heeft echter weer nadelige effecten op je bark (de korst van het vlees). Mijn voorkeur gaat er dan ook naar uit om niet te vroeg in te pakken en het vlees wel een tijdje in de stall te laten garen. Daarna pak je het alsnog in, om de bereiding te versnellen. Je hebt dan eigenlijk het beste van twee werelden. Een prima bark en een iets snellere bereiding.

Avond van te voren:

Haal de procureur uit de koeling en dep deze droog met wat keukenpapier. Snijd nu alle loshangende stukjes vlees en vet weg. Zitten er dikke stukken vet aan de buitenkant van het vlees? Snijd ook deze dan weg, want je rub kan hier niet intrekken. Neem nu op 1 eetlepel na alles BBQ Rub (ik gebruikte de dry rub voor varken van Van Beekum) en smeer hier het vlees rondom mee in. Pak nu het vlees in, in vershoudfolie en leg het in de koelkast, waar de smaken een nachtje kunnen intrekken.

Bereidingsdag:

De bereiding van pulled pork kan veel tijd in beslag nemen, voor een stuk procureur van twee kilo duurt dit 7 tot 11 uur, maar bij een groter stuk vlees, bijvoorbeeld ene procureur van 3 kilo, kan het oplopen tot een bereidingstijd van 16 uur. Begin daarom altijd ruim van te voren, zodat je in ieder geval op tijd klaar bent. Het vlees blijft daarbij nog wel even warm na de bereiding, dus het is helemaal niet erg als je 2 uurtjes eerder klaar bent met de bereiding.

Haal het vlees ruim op tijd uit de koeling, maar pak het nog niet uit. Meng in een ruime kom de appelsap en appelazijn. Giet 400 milliliter van dit mengsel in je plantenspuit. Meng daarna de overgebleven eetlepel BBQ rub door de rest van de appelsap en appalazijn. Neem nu de marinade injector en gebruik het mengsel van appelsap, azijn en rub om het vlees mee te injecteren. Doe dit op meerdere plekken in het vlees.

Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor indirect warmte en een temperatuur van ongeveer 120 graden. Is de temperatuur van 120 graden bereikt? Voeg dan wat rookhout toe (ik gebruik vaak chunks appel rookhout) aan de brandende kolen. Haal daarna het vlees uit de vershoudfolie en leg het op de BBQ. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek de probe dan nu in het vlees. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel.

De procureur mag nu rustig garen tot een kerntemperatuur van 70 graden, waarbij je het ieder half uur met de plantenspuit besproeit met het mengsel van appelsap en appelazijn.

Is de temperatuur van 70 graden bereikt? Bestrijk het vlees dan rondom met de helft van de BBQ saus. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat het vlees nog 1,5 uur door garen.

Na 1,5 uur mag het vlees tijdelijk van de BBQ. Pak het strak in, in aluminiumfolie en leg het daarna weer terug op de BBQ. Gaar het vlees nu door tot een kerntemperatuur van 88 graden en begin vanaf daar met voelen of het vlees goed is. Omdat het vlees is ingepakt, doe je dat het gemakkelijkst met een satéprikker. Steek deze af en toe in het vlees, tot het vlees boterzacht aanvoelt. De prikker gaat dan zonder moeite door het vlees heen. Zoals gezegd kan dit al bij een kerntemperatuur van 88 graden het geval zijn, maar kan het ook langer duren. Soms gaar je pulled pork zelfs door tot een kerntemperatuur van 95 of 96 graden.

Is het vlees gaar? Haal het dan van de BBQ en leg het in een grote schaal. Pak het vlees nu voorzichtig uit en vang alle sappen op. Pak het vlees nu weer strak in, in aluminiumfolie en laat het nu een uur rusten. Denk niet dat je dat rusten kunt overslaan, want ten eerste is het vlees veel te heet om gelijk te pullen en ten tweede zorgt het rusten er voor dat de sappen zich wat meer over het vlees verdelen en je dus een sappiger resultaat krijgt.

Meng ondertussen de opgevangen sappen met een paar eetlepels BBQ Saus en wat van de mix van appelsap en appelazijn. Haal na een uur het vlees weer uit het aluminiumfolie en leg het in een ruime schaal. Trek het vlees nu, eventueel met 2 vorken of vleesklauwen, tot pulled pork en meng het zojuist gemaakte mengsel er doorheen.

Je kunt de pulled pork natuurlijk los eten, maar het lekkerst is natuurlijk met op een wit zacht bolletje met wat coleslaw en nog een klein beetje BBQ saus. Eet smakelijk!

Pulled Pork eerder bereiden

Omdat de bereidingstijd van pulled pork niet vast staat is het logisch dat je op tijd wilt beginnen met de bereiding er van. Maar hoe zorg je er voor dat je pulled pork eerder gaar is, maar nog wel lekker als je gaat eten? Wat ik zelf het fijnst vind is om de pulled pork te bereiden op de dag dat je het gaat eten, maar dan wel heel vroeg beginnen. Pulled pork die een paar uur te vroeg klaar is, kun je namelijk makkelijk een paar uur warm houden. Hoe je dat doet? Haal het vlees van de BBQ als het gaar is en leg het in een braadslede. Pak het vlees uit en vang de sappen in het folie op. Pak het vlees daarna direct weer in in nieuw folie. Dit is eigenlijk zoals het hierboven ook in het recept beschreven staat, maar in nu laat je het vlees niet slechts een uur rusten. Nee, je pakt er een oude handdoek en een koelbox bij. Wikkel het ingepakte vlees in de handdoek en plaats het geheel in de koelbox. Deksel dicht en je kunt je vlees nog zo'n 5 tot 6 uur warm houden. Als je eenmaal zo ver bent om te gaan eten pak je de boel uit en je zult zien dat het vlees nog warm genoeg is om te pullen en te eten. Ideaal!

Pulled Pork opwarmen

Wil je pulled pork een dag eerder bereiden of heb je een restje ingevroren voor later? Opwarmen kan ook! Ik doe het meestal in een skillet, waarbij ik wat appelsap en BBQ saus door de pulled pork breng en het geheel rustig opwarm. Ga je pulled pork invriezen? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk lucht uit de diepvrieszak drukt. Vacumeren is nog beter!
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.77 van 21 stemmen
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 10 uur
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 12 uur
Porties: 6

Ingrediënten:

 • 2 kilogram Procureur (Varkensnek)
 • 20 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet)
 • 20 eetlepels BBQ Saus
 • 450 milliliter Appelsap
 • 150 milliliter Appelazijn
 • Coleslaw
 • 12 Zachte Witte Bolletjes

Overige Benodigdheden:

Instructies

Avond van te voren:

 • Haal de procureur uit de koeling en dep deze droog met wat keukenpapier. Snijd nu alle loshangende stukjes vlees en vet weg. Zitten er dikke stukken vet aan de buitenkant van het vlees? Snijd ook deze dan weg, want je rub kan hier niet intrekken.
 • Neem nu op 1 eetlepel na alle BBQ Rub en smeer hier het vlees rondom mee in. Pak daarna het vlees in, in vershoudfolie, en leg het in de koelkast, waar de smaken een nachtje kunnen intrekken.

Bereidingsdag:

 • De bereiding van pulled pork kan veel tijd in beslag nemen, voor een stuk procureur van twee kilo duurt dit 7 tot 11 uur, maar bij een groter stuk vlees kan het oplopen tot een bereidingstijd van 16 uur. Begin daarom altijd ruim van te voren, zodat je in ieder geval op tijd klaar bent. Het vlees blijft daarbij nog wel even warm na de bereiding, dus het is helemaal niet erg als je 2 uurtjes eerder klaar bent met de bereiding.
 • Haal het vlees ruim op tijd uit de koeling, maar pak het nog niet uit. Meng in een ruime kom de appelsap en appelazijn. Giet 400 milliliter van dit mengsel in je plantenspuit. Meng daarna de overgebleven eetlepel BBQ rub door de rest van de appelsap en appalazijn. Neem nu de marinade injector en gebruik het mengsel van appelsap, azijn en rub om het vlees mee te injecteren. Doe dit op meerdere plekken in het vlees.
 • Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor indirect warmte en een temperatuur van ongeveer 120 graden. Is de temperatuur van 120 graden bereikt? Voeg dan wat rookhout toe (ik gebruik vaak chunks appel rookhout) aan de brandende kolen. Haal daarna het vlees uit de vershoudfolie en leg het op de BBQ. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek de probe dan nu in het vlees. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel.
 • De procureur mag nu rustig garen tot een kerntemperatuur van 70 graden, waarbij je het ieder half uur met de plantenspuit besproeit met het mengsel van appelsap en appelazijn.
 • Is de temperatuur van 70 graden bereikt? Bestrijk het vlees dan rondom met de helft van de BBQ saus. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat het vlees nog 1,5 uur door garen.
 • Na 1,5 uur mag het vlees tijdelijk van de BBQ. Pak het strak in, in aluminiumfolie en leg het daarna weer terug op de BBQ. Gaar het vlees nu door tot een kerntemperatuur van 88 graden en begin vanaf daar moet voelen of het vlees goed is. Omdat het vlees is ingepakt, doe je dat het gemakkelijkst met een satéprikker. Steek deze af en toe in het vlees, tot het vlees boterzacht aanvoelt. De prikker gaat dan zonder moeite door het vlees heen. Zoals gezegd kan dit al bij een kerntemperatuur van 88 graden het geval zijn, maar kan het ook langer duren. Soms gaar je pulled pork zelfs door tot een kerntemperatuur van 95 of 96 graden.
 • Is het vlees gaar? Haal het dan van de BBQ en leg het in een grote schaal. Pak het vlees nu voorzichtig uit en vang alle sappen op. Pak het vlees nu weer strak in, in aluminiumfolie en laat het nu een uur rusten. Denk niet dat je dat rusten kunt overslaan, want ten eerste is het vlees veel te heet om gelijk te pullen en ten tweede zorgt het rusten er voor dat de sappen zich wat meer over het vlees verdelen en je dus een sappiger resultaat krijgt.
 • Meng ondertussen de opgevangen sappen met een paar eetlepels BBQ Saus en wat van de mix van appelsap en appelazijn. Haal na een uur het vlees weer uit het aluminiumfolie en leg het in een ruime schaal. Trek het vlees nu, eventueel met 2 vorken of vleesklauwen, tot pulled pork en meng het zojuist gemaakte mengsel er doorheen.
 • Je kunt de pulled pork natuurlijk los eten, maar het lekkerst is natuurlijk met op een wit zacht bolletje met wat coleslaw en nog een klein beetje BBQ saus. Eet smakelijk!

32 reacties

 1. Hooi, ik wil binnenkort dit recept maken op de kolen barbecue, maar heb nog niet eerder een gerecht gemaakt wat langer als een uur op de bbq moet, heb je nog tips of aandachtspunten? En dan nog een vraag over het rookhout, ik heb kersenhout gehaald, is dat geschikt en moet dat eerst ergens in weken en dan gewoon zo op de kolen gooien of in een smokebox?

  • Hoi Patrick,

   Leuk dat je reageert! Als je nog nooit eerder pulled pork gemaakt heb is mijn tip vooral om de temperatuur goed in de gaten te houden en geduld te hebben. Probeer daarbij de deksel zo veel mogelijk op de BBQ te laten, zodat de warmte goed blijft hangen. De temperatuur kan daarbij beer iets te laag, dan te hoog zijn. Kersen rookhout is prima. Ik zou het niet weken, want dan krijg je enkel stoom. Blokken rookhout kunnen direct op de kolen. Snippers kunnen in een smokebox, of ingepakt in aluminiumfolie, waar je wat gaatjes in prikt. Dit pakketje kun je dan op de kolen leggen. Succes!

 2. Hallo,
  Ik wil dit gerecht ook voor de eerste keer maken maar ik ben nog benieuwd naar hoe je de temp van 110 bereikt. Doe je dan aan beide kanten briketten in de houders of misschien aan 1 kant? Lees ook wel eens iets over de snake methode! Ik heb een weber 57 cm rond.
  Graag dus wat info over de hoeveelheid briketten en de opstelling ervan! Gr Danny

  • Hoi Danny,

   Leuk dat je aan de slag wilt met dit recept voor pulled pork! Het onder controle krijgen van de BBQ is altijd even wennen, maar heeft te maken met de hoeveelheid zuurstof die je briketten krijgen om te ontbranden. Hoe minder zuurstof, hoe minder snel de briketten zullen branden en hoe lager de temperatuur in de BBQ.

   Je regelt de hoeveelheid zuurstof die bij de briketten kan door met de luchtschuiven van je BBQ te spelen. Deze zitten aan de onderkant en bovenkant van de BBQ.

   Wat je met de briketten doet is vooral een keuze. Belangrijk is dat er een ruimte vrij van briketten is, zodat daar het vlees indirect kan garen. Of je vervolgens voor een snake, briketten aan 2 kanten of juist aan 1 kant, maakt niet zoveel uit.

   Daarnaast is het belangrijk dat je niet met te veel brandende kolen start. Vul de BBQ naar wens met niet brandende briketten en steek er daarnaast 4 of 5 aan. Wanneer die volledig branden voeg je ze toe aan de rest van de briketten, zodat die langzaamaan ook zullen gaan branden. Door daarnaast weinig zuurstof toe te laten, verbranden de briketten langzaam en blijft de temperatuur laag.

   Succes!

 3. Hoi BBQ-Junkie,
  afgelopen zondag bovenstaand recept gevolgd op een Weber Genesis2 E-310 met Igrill3. Omgevingstemp constant op 110gr gehouden. Bij 70 graden kerntemp in aluminium gewikkeld en bij 80gr kerntemp het aluminium eraf om te wachten dat ie naar 88gr kerntemperatuur ging.
  Dit ging onverwacht langer dan verwacht (3uur ipv 30 minuten).
  Had 1kg varkensnek van Iberico gebruikt.
  Uiteindelijk dus ruim 7 uur bezig geweest om de kern temp naar 88gr te krijgen.
  Vlees was ook wat aan de droge kant. Enig idee wat ik verkeerd heb gedaan of wat ik anders kan doen? Dacht zelf de aluminium erop te houden tot 88gr en daarna nog kort zonder aluminium op 110gr omgevingstemp. Maar wellicht hebben jullie andere tips!
  groeten Friso

  • Hi Friso,

   Tegenwoordig houd ik een iets andere bereiding aan. Goed dat je reageert dus. Ik zal het recept binnenkort eens aanpassen!

   Wat ik nu meestal aanhoud is garen tot 70 graden, dan rondom insmeren met BBQ saus. Dan tot 80 graden door garen en vervolgens inpakken. Dan tot 88 graden ingepakt op de BBQ.

   88 graden bereikt? Dan van de BBQ halen, uitpakken. Alle sappen uit de folie opvangen. Pulled Pork opnieuw inpakken en een uur laten rusten. Daarna de pulled pork ‘pullen’ en indien nodig aanlengen met de opgevangen sappen uit het aluminiumfolie.

  • Hoi Ton, goed om te horen dat het een succes was! Ik heb onlangs mijn recept aangepast naar de werkwijze die ik tegenwoordig aan houd. Die komt ongeveer overeen met de bereiding in de comments die jij hebt aangehouden 🙂

  • Vraagje…is 20 eetlepels niet een beetje veel van de rub en de bbq saus…en je smeert hem in met bbqsaus en gaat daarna weer de bbq op ..verbranden dan niet de suikers enzo die in de saus zitten

   • 20 eetlepels is wellicht ruim, maar je kunt beter genoeg in huis hebben 😉 De suikers in de suikers in de saus zullen niet verbranden, omdat de temperatuur in de BBQ vrij laag is. Ze zullen daardoor juist mooi karamelliseren.

 4. Hoi! Ik zit middenin het proces van de Pulled Pork op the Bastard. Ik heb nog niet veel ervaring dus ik volg je beschrijving tot op de letter 😏 het recept van je Picanha was ook al meerdere malen een succes!
  Ik heb 1,5 uur geleden de kerntemperatuur bereikt van 70 graden. Dus ingesmeerd en terug er op. Op naar de 80 graden. Maarrrrrrrrr na anderhalf uur: 69,8 graden!!!! Stresss!!! Kolen op? Vlees te dik? Verkeerde thermometer. Na een hoop gegoogle kwam ik uit bij ‘the Stall’ een geruststelling. Het verdampen van de sappen koelt het vlees. De Texas Crutch methode (het inpakken) kan dit proces versnellen.
  Nu mijn opmerking: beide termen mis ik in je recept. Zeker als je hem pas bij 80 graden in pakt (10 graden na de stall) een rookie als ik raakt in paniek! Wellicht een idee dit element nog aan je recept toe te voegen 🙂
  Ik heb weer een hoop geleerd in ieder geval!
  Dank voor je recepten!!!!!

  Groetjes,

  Steef

  • Hi Steef,

   Bedankt voor je uitgrbeide bericht en de tip. Ik zal het recept hier mee uitbreiden, want dat is inderdaad wel interessant informatie. Wellicht dat ik het ben vergeten omdat het voor mij inmiddels logisch is 🙂

   Groet,
   Roy | BBQ Junkie

   • Hallo,
    Ik heb een vraag wil dit binnenkort eens proberen te maken net begonnen met deze manier van bbq bereiding dus eerst nog een klein beetje oefenen met het op temperatuur houden van men bbq. Vroeg me alleen af als dit bvb ook men een kilo Procureur kan om te testen voor 2 a 3 man lijkt me 2 kilo best veel ?

    • Hi Benny,

     Dit kan zeker ook met een kilo, maar minder zou ik niet doen. Houd er overigens rekening mee dat je nog zo’n 20 tot 25% van het gewicht verliest. Van een kilo houd je dus zo’n 750 gram pulled pork over. Ik doe meestal zo’n 150 gram op een broodje, dus dan kom je op 5 broodjes 🙂

     Succes!

 5. Beste , ik wil graag het recept gebruiken maar ik kom er even niet uit. Wanneer ik de appelsap en appelazijn optel, kom ik op 600 milliliter uit . En ik moet 700 apart houden en het restant mengen?
  Wat is nu de juiste verhouding?
  Alvast bedankt.

 6. Hoi, ik heb al een paar keer pulled pork volgens dit recept gemaakt , super. Telkens een stuk procureur van 1,5 kg en 2 kg. Deze heb ik een procureur 3kg besteld . Maar ik heb 2 stukken van 1,5kg gekregen. Ik wil de 2 stukken samen op de bbq leggen, maar gaat hier de tijd nodig om te garen verlengd worden? Of niet aangezien het 2 stukken van 1,5 kg zijn.
  Met vriendelijke groeten
  Johan

 7. 4 sterren
  Vandaag uw recept gemaakt.
  De smaken zaten eker goed echter was het vlees op bepaalde stukken redelijk vast en viel het niet vanzelf uit elkaar.
  Heeft er +-10u op gelegen, en op meerdere plaatsen was de temperatuur van 91 tot 93 graden bereikt. Mss een beetje te veel goesting, volgende keer laat ik hem er nog iets langer op liggen! Alvast bedankt voor het recept!

  • Uiteindelijk is de kerntemperatuur slechts een leidraad en gaat het om voelen. Ik heb keren gehad dat ik met 92 graden klaar was, maar ook keren dat ik het vlees tot een kern van 96 heb door moeten laten garen voor het goed aanvoelde. Succes met de volgende keer!

  • De temperatuur van de BBQ blijft hetzelfde en de kerntemperatuur doet er gedurende die 1,5 uur niet toe en zal echt niet boven de 88 graden komen die later in het recept wordt genoemd. In die 1,5 uur kan het vlees ook in de zone komen en niet of maar een paar graden in temperatuur stijgen.

 8. 5 sterren
  Ga dit as weekend voor de 5e keer Pulled Pork op deze wijze maken op de kamado. Weer een heerlijk dagje buiten voor de boeg, beginnen met koffie, later een biertje.;o)
  Mijn ervaring is dat met de marinade injector het vlees wat eerder klaar is en minder droog wordt.

 9. Nu twee keer dit recept gemaakt met eigen rub en sauce. Prima te doen tijdens het klussen rond het huis. Wel je wekkertje zetten natuurlijk.Maar mijn ogen zijn groter dan mijn maag en ik hou dan ook redelijk wat vlees over. Hebben jullie tips om snel en makelijk te her opwarmen als je weinig tijd hebt. Bijv. Na het werk voor bij de hutspot of zuurkoolstamp? Is trouwens ook een prima combi.

  • De beste manier is om het in porties te vacumeren. Dan kun je het in het vacuüm rustig opwarmen in een pan warm water. Ook in de magnetron opwarmen met een scheutje cola of appelsap en wat BBQ saus werkt prima overigens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept