Argentijns Broodje Braadworst

Een tijdje terug ontving ik een paar mooie chimichurri braadworsten. Die zijn van zichzelf al lekker, maar ik wilde er nog wat extra’s mee doen. Het moest een broodje braadworst worden. En als je dan chimichurri braadworsten hebt is het makkelijk, dan ga je voor een Argentijns broodje braadworst. Het is een heerlijk broodje geworden dat je prima als avond eten kunt serveren, maar dat ook erg geschikt is als lunch van de BBQ. Deze Argentijnse broodjes braadworst zijn niet moeilijk te bereiden, de bereiding kost ook niet veel tijd, maar dit broodje zit ramvol heerlijke smaken! Aanrader dus!

Recept afdrukken Pin recept
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Trefwoord: bbq braadworst, braadworst, broodje braadworst, chimichurri braadworst
Porties: 4

Ingrediënten:

  • 4 Chimichurri Braadworsten
  • 4 Witte Afbak Pistolets
  • 80 gram Geraspte Provolone
  • 4 eetlepels Chimichurri
  • 2 eetlepels Kruidenboter
  • 3 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Ketchup
  • Tabasco naar smaak

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • In de beschrijving van dit recept ga ik er van uit dat je de chimichurri klaar hebt staan. Is dat niet het geval? Bereid deze dan eerst volgens mijn chimichurri recept, voordat je de BBQ aansteekt.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. De temperatuur stel je in op ongeveer 200 graden.
  • Haal nu de chimichurri braadworsten uit de verpakking en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de afbak pistolets nu over de bovenkant in, tot ongeveer een centimeter van de onderkant. Zorg er voor dat de kruidenboter zacht is en bestrijk de binnenkant van de pistolets er mee.
  • Neem nu een kommetje en doe hier de mayonaise en ketchup in en voeg naar smaak tabasco toe. Meng alles door elkaar tot wat ze in Argentinië Salsa Golf noemen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de pistolets op het indirecte deel van de BBQ en de braadworsten direct boven de hete kolen. Sluit de BBQ met de deksel. Bak de pistolets ongeveer 8 minuten op de BBQ. Grill de chimichurri braadworsten in ongeveer dezelfde tijd rondom goudbruin en gaar.
  • Zijn de broodjes afgebakken en de braadworsten gaar? Haal ze dan van de BBQ.
  • Maak nu de opening van de pistolets iets ruimer en bestrijk de binnenkanten met de Salsa Golf. Leg vervolgens een chimichurri braadworst in iedere pistolet en strooi er de geraspte Provolone over.
  • Leg de pistolets met braadworst en kaas vervolgens terug op het indirecte deel van de BBQ en sluit deze met de deksel. Bak de broodjes tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Haal de broodjes Argentijnse braadworst nu weer van de BBQ, leg ze op een serveerplank en lepel er de chimichurri over. Serveer de broodjes daarna direct aan je gasten. Eet smakelijk!
Broodje Argentijnse Braadworst
Broodje Argentijnse Braadworst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *