BBQ Recept: Argentijnse Hotdogs

Argentijnse Hotdogs

Het weekend inluiden met een lekker fastfoodgerecht van de BBQ, daar kan ik echt naar uitkijken! Burgers zijn hier favoriet, maar ook voor een goede hotdog kun je me wakker maken. Zoals voor deze Argentijnse hotdogs bijvoorbeeld! Het is een eenvoudig gerecht dat niet veel voorbereiding kost en zo klaar is, maar als je vervolgens op vrijdagavond met een lekker biertje erbij van deze hotdogs mag genieten, heb je de perfecte start van je weekend!

Op zoek naar een lekker hotdog recept van de BBQ? Ga voor deze Argentijnse hotdogs!
Op zoek naar een lekker hotdog recept van de BBQ? Ga voor deze Argentijnse hotdogs!

Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

– 2 Hot Dog Broodjes
– 2 lange Chorizo Worstjes
– 6 eetlepels Olijfolie
– 3 eetlepels Azijn
– 1 teentje Knoflook
– 1 Rode Ui
– 1 Rode Peper
– 1 bosje Verse Peterselie
– 1 eetlepel Gedroogde Koriander
– 2 eetlepels Gedroogde Oregano
– Versgemalen Zwart Peper
– Grof Zeezout
– 1 Tomaat

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Maak ondertussen de chimichurri. Neem hiervoor een mengkom en doe hier de olijfolie en azijn in. Knijp er vervolgens het teentje knoflook in uit en voeg de gedroogde oregano en koriander toe. Meng dit even door elkaar, zodat de gedroogde kruiden wat vocht op kunnen nemen.

Ontdoe nu de rode peper van de zaadjes en snipper de peper ragfijn. Snipper ook de rode ui goed fijn. Voeg rode peper en rode ui toe aan de mengkom.

Hak tot slot ook de blaadjes van de peterselie klein en voeg deze toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Is de BBQ op temperatuur? Gril de chorizo worstjes dan in 4 minuutjes rondom goudbruin direct boven de hete kolen en verplaats ze vervolgens naar het indirecte deel van de BBQ, waar je ze nog 4 tot 6 minuten rustig verder laat garen.

Snijd ondertussen de tomaat in vieren en ontdoe hem van de zaadlijsten. Snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes. Snijd nu ook de hotdog broodjes open en pak de chimichurri er weer bij.

Zijn de worstjes gaar? Haal ze dan van de BBQ en doe ze tussen de broodjes. Lepel vervolgens wat chimichurri en tomatenblokjes over de hotdogs en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Op zoek naar een lekker hotdog recept van de BBQ? Ga voor deze Argentijnse hotdogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *