bacon brie burgers uitgelicht

Bacon & Brie Burgers

Met al een hele lading aan hamburger recepten op de website zou je misschien denken dat het wel eens ophoudt met de burger inspiratie. Maar niets is minder waar! Ik blijf groot fan van de hamburger en ik kom dan ook geregeld inspiratie tegen om weer wat nieuws te proberen. Ditmaal werd het een combinatie van brie en bacon, aangevuld met gekarameliseerde uien en een eenvoudige, maar heerlijke mosterd mayonaise. Klein blaadje sla er bij en je hebt een heerlijke hamburger van de BBQ. Eet smakelijk!

bacon brie burgers recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 881kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Koekenpan

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Zet ondertussen de koekenpan op laag vuur en voeg wat olijfolie toe. Snijd daarna de ui in dunne halve ringen en voeg deze toe aan de pan zodra de olie warm is. Bak de uien rustig tot ze mooi zacht worden en breng ze op smaak met wat peper en zout. Dit duurt 15 tot 20 minuten. Haal de pan dan van het vuur en laat de uien een beetje afkoelen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de plakken ontbijtspek op het indirect deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Laat de spek daar in 15 tot 20 minuten mooi krokant worden.
  • Vorm ondertussen 2 burgers van het gehakt, waarvan de diameter net iets groter is dan die van de broodjes. Op de BBQ zullen de burgers namelijk nog iets krimpen. Bestrooi de burgers rondom met peper en zout.
  • Is het spek ongeveer halvewerge? Leg dan de burgers op het directe deel van de BBQ en sluit de BBQ weer met de deksel. Gril de burgers 4 minuutjes.
  • Snijd ondertussen de brie in plakken van ongeveer 0,5 cm dik en snijd ook de broodjes alvast open. Meng daarna in een kommetje de mayonaise met de mosterd.
  • Draai de burgers na 4 minuten grillen om en beleg ze met de plakken brie. Sluit de BBQ weer met de deksel en gril de burgers nog een minuut of 3.
  • Verplaats de burgers vervolgens naar het indirecte deel en haal de plakken spek van de BBQ. Rooster daarna op het directe deel de hamburger broodjes een minuutje en zet alle ingrediënten klaar om je burgers te bouwen.
  • Neem nu de onderste helften van je broodjes en verdeel hier de mosterd mayonaise over. Beleg de broodjes vervolgens met 2 blaadjes sla. Haal nu ook de hamburgers met brie van de BBQ en leg deze op de sla, gevolgd door een schep van de uien, de plakken spek en tot slot de bovenkanten van de broodjes.
  • Serveer de bacon & brie burgers vervolgens direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 881kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 47g | Fat: 64g | Saturated Fat: 27g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 25g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 186mg | Sodium: 938mg | Potassium: 708mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 489IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 197mg | Iron: 5mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

6 reacties

  1. 5 sterren
    Zo wat een een ontzettend lekkere burger is dit.
    Vandaag gemaakt en net verorberd en moest gelijk een recensie geven.
    Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling