cheese steak sandwich uitgelicht 1

Cheese Steak Sandwich

Ik had dit gerecht al vaak langs zien komen en het leek me wel een prima lunchgerecht voor het weekend. De cheese steak sandwich. Een heerlijk broodje gevuld met steak en kaas. Ik heb de biefstuk gecombineerd met geroosterde groene paprika en gepofte ui en het geheel afgemaakt met een honing mosterd mayonaise. Al met al is dit cheese steak sandwich recept wel een aanradertje. Proberen dus!
Dit cheese steak sandwich recept stond al een tijdje op te to-do list en is het proberen waard!

Hoofdgerecht/Lunch

2 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

- 1 Stokbrood of 2 Grote Pistolets
- 250 gram Biefstuk
- 1 Groene Paprika
- 1 Ui
- Olijfolie
- 100 gram Geraspte Kaas
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Mosterd
- 1 eetlepel Honing
- Zout en Peper

Overige benodigdheden

- Aluminiumfolie
- Vershoudfolie

Bereiding

Steek de BBQ aan en zorg hierbij voor een indirect deel op het rooster. Dat betekent dat een deel van het rooster zich niet direct boven de hete kolen of briketten bevindt. Ga voor een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Snijd de ui door midden en bestrijk het snijvlak met een beetje olijfolie en bestrooi met een klein beetje zout en wat versgemalen zwarte peper. Leg de ui op een stuk aluminiumfolie en vouw dit dicht tot een pakketje

Leg nu de hele paprika en het ui-pakketje op het indirecte deel van de BBQ en laat ruim een half uur garen. De paprika wordt nu geroosterd en de ui gepoft. Haal de paprika en ui na een half uur van de BBQ. Doe de paprika in een schaaltje en dek hem af met vershoudfolie. Laat de paprika en ui afkoelen.

Haal nu alvast de biefstuk uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Bak nu alvast je stokbrood of pistolets af, een minuutje korter dan de minimale tijd die op de verpakking staat. Bak ze niet te lang, want ze gaan straks ook nog op de BBQ.

Als de paprika en ui afgekoeld zijn is het tijd om de paprika te ontdoen van het veel en de zaadlijsten. Doordat we de paprika hebben afgedekt met vershoudfolie gaat het veel er gemakkelijk af. Daarna kun je de zaadlijsten er uit snijden. Snijd de paprika in dunne reepjes.

De ui mag ook in dunne reepjes worden gesneden. Doe de paprika en ui reepjes nu in een kom.

Breng nu de biefstuk op smaak met peper en zout en grill hem aan beide zijden 3 minuutjes op de BBQ, zodat de buitenkant mooi bruin wordt. De biefstuk is dan nog niet op de gewenste garing, maar hij gaat zo nog een keer de BBQ op met het broodje. Haal de biefstuk van de BBQ, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees een minuut of 5 rusten en snijd het daarna in dunne plakken.

Doe nu de biefstuk bij de paprika en ui in de komen, breng op smaak met peper en meng alles goed door elkaar. Meng in een andere kommetje de mayonaise, mosterd en honing door elkaar.

Snijd nu je broodjes open en besmeer de bodem in met de honing mosterd mayonaise. Beleg de broodjes daarna met het biefstuk mengsel en bestrooi vervolgens rijkelijk met de geraspte kaas.

Leg de belegde broodjes nu op het indirecte deel van de BBQ en sluit de deksel. Bak totdat de kaas gesmolten is. Dit duurt een minuut of 5. Eet smakelijk!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *