Biefstuk Kebabs

Biefstuk doet het altijd goed op de BBQ. Een lekkere grilsmaak en heerlijk mals vlees. Wat wil je nog meer? Met dit recept voor biefstuk kebabs krijg je naast overheerlijk biefstuk ook nog wat groentes binnen. Deze vrolijk gekleurde spiesjes met biefstuk, paprika, rode ui en tomaat zullen gegarandeerd in de smaak vallen. Daar komt bij dat je ze binnen no time voorbereid en dat ze ook maar kort op de BBQ hoeven. Gegarandeerd een succes dus!
Met dit recept voor biefstuk kebabs schotel je je eters in no time heerlijke spiesen met mals vlees voor!

Hoofdgerecht

4 personen

25 minuten

Ingrediënten

- 400 gram Biefstuk
- 1 Rode Ui
- 1 Gele Paprika
- 1 Groene Paprika
- 16 Trostomaatjes
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 teentje Knoflook
- Peper & Zout

Overige Benodigdheden

- 4 Spiesen

Bereiding

Neem een kom en doe hier de olijfolie in. Voeg het paprikapoeder, de chilipoeder, flink wat zwarte peper en een beetje zout toe en knijp het teentje knoflook er in uit. Meng alles even goed door elkaar.

Snijd nu de biefstuk in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter en doe deze in de kom. Vermeng de biefstukblokjes met de marinade, dek de kom af en zet deze in de koelkast.

Ga je gebruik maken van houten spiesjes? Leg ze dan nu in een bak met water, zodat de spiesjes wat vocht opnemen en niet verbranden op de BBQ.

Steek ondertussen alvast de BBQ aan, zodat de biefstuk spiesjes straks gegrild kunnen worden op een gloeiend hete BBQ. Zo schroei je de biefstuk tijdens het grillen snel dicht en blijft het vlees van binnen heerlijk mals.

Vervolgens is het tijd om de paprika’s en de rode ui te snijden. Ook hiervan moeten stukjes van ongeveer 1,5 cm worden gesneden. Voor 4 spiesjes heb je misschien maar de helft van de paprika’s en de rode ui nodig.

Haal nu de biefstuk uit de koelkast en pak je spiesjes en de groenten er bij. Maak nu spiesjes, waarbij je de biefstuk blokjes afwisselt met de rode ui, paprika en tomaatjes. De volgorde mag je uiteraard zelf bepalen!

Als de BBQ heet is, mogen de biefstuk spiesjes erop. Gril ze direct boven de kolen op je grillrooster, ongeveer 3 minuten om ze vervolgens om te draaien en nog eens 3 minuten te grillen. Haal de spiesjes daarna van de BBQ en laat ze op een bord een paar minuutjes rusten alvorens je ze aan de gasten serveert. Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *