Review: Traeger Timberline 850

Een tijdje terug was ik aanwezig bij een BBQ workshop van de Fonteyn Barbecue Academy en daar gingen we ook aan de slag met een pellet grill. Een type BBQ dat ik wel kende, maar waar ik nog niet eerder mee had gewerkt. Des te leuker dat ik onlangs door Fonteyn werd gevraagd om de Traeger Timberline 850 te testen en te reviewen! Ik heb deze pelletgrill van Traeger een aantal weken in de tuin gehad en heb er diverse gerechten op bereid. Onderstaand meer informatie over pellet grills, de […]

Barbecue Blog: Roken & Rookhout Uitgelegd

Roken & Rookhout

Als je wat fanatieker aan het BBQ’en bent geslagen komt er ook het moment dat je met rookhout aan de slag gaat. Of het nu is bij het maken van pulled pork of het koud roken van zalm. Roken op de BBQ is een onderwerp waar een hoop over te vinden is, maar waar ook nog wel eens wat vragen over zijn. Met name het kiezen van het rookhout is iets waar ik vaak vragen over voorbij zie komen. Een blog over rookhout leek me daarom wel een goed idee! […]

Barbecue Boek Review: Homemade Sausage

Boekreview: Homemade Sausage

Eind vorig jaar ontving ik een boek dat precies aansloot op iets waar ik me in 2018 in wil verdiepen: Worst maken. Ik ontving namelijk het boek Homemade Sausage. Een boek over alles wat er komt kijken bij het zelf draaien van worsten. Geschreven door de mensen van Porter Road Butcher uit Nashville. Mensen met kennis, want ze hebben al talloze prijzen gewonnen met hun worsten. Hieronder wat meer over het boek, inclusief mijn mening! Van A tot Z uitgelegd Het boek begint met een korte inleiding over worst en […]

Top 5 BBQ recepten 2017

Top 5 BBQ Recepten 2017

2017 is om en het nieuwe jaar is net van start gegaan. Aan een ieder dan ook de beste wensen voor 2018! Voor mij is het begin van 2018 een moment om even terug te blikken op vorig jaar. Een jaar waarin ik weer flink ben gegroeid met BBQ Junkie. In het aantal recepten dat online staat, maar ook zeker op andere vlakken. Zo heb ik in 2017 in de jury gezeten van een hamburger contest, heb ik een half jaar lang iedere vrijdag het weekend ingeluid met hamburgers en […]

5 Must Have BBQ Accessoires

BBQ Accessoires. Ze zijn er in alle soorten en maten en voor de meest uiteenlopende doelen. Spatels, tangen in allerlei vormen, vorken, prikkers, tangen waarmee je letters in vlees kunt branden, brikettenstarters, visklemmen, vleesklemmen, BBQ bakmatten, etc. Heel leuk hoor, maar heb je het allemaal ook nodig? Nee! Daarom nu een lijstje met 5 BBQ tools die je in ieder geval in huis moet hebben. Natuurlijk begint alles met een kwalitatief goede BBQ. Hierin heb je genoeg keuze. Van gas tot houtskool en van makkelijk mee te nemen BBQ’s tot […]

Boekreview: Het Ultieme Hamburgerboek

Vlak voor mij vakantie ontving ik het nieuwste boek van Julius Jaspers. Julius is een echte liefhebber van de hamburger en dus kwam Het Ultieme Hamburgerboek onlangs uit. In dit boek vertelt hij je alles over de hamburger. Van de historie en het ontstaan van de burger tot de bereiding van de perfecte burger. Broodjes, patties, toppings, sauzen, alles komt aan bod en uiteindelijk bevat dit boek meer dan 1,5 miljoen verschillende burgers. Reken maar uit: 18 buns x 51 patties x 40 toppings x 42 sauzen maakt 1.542.240 verschillende […]

Online bestellen: Rundvleesshop.nl

Vorige week zat er een pakketje bij de post afkomstig van Rundvleesshop.nl. Een mooi pakket met heerlijk rundvlees van Nederlandse bodem. Rundvleesshop.nl is een concept dat inspringt op de behoefte om bewuster te eten. Je bestelt één van de vleespakketten en de koe wordt pas geslacht wanneer deze volledig is verkocht. Al het vlees komt rechtstreeks bij de boer vandaan en is traceerbaar aan de hand van het oornummer van de koe. Over Rundvleesshop.nl Rundvleesshop.nl is een onderdeel van de boerderij van de familie Doornebal. Al het vlees dat je […]

Boekreview: BBQ met Braai

Sinds ik in 2012 een reis maakte naar Afrika ben ik naast BBQ fanaat ook verzot op de braai! Onze guides tijdens die reis waren Zuid-Afrikaans en dus werd er iedere dag gebraaid. Braaibroodjies, roosterbrood en natuurlijk meer dan genoeg vlees. Ik houd er van! Laatst ontving ik het nieuwste boek van één van de bekendste Zuid-Afrikaanse braaigoden: BBQ met Braai, van Jan Braai. Wat is een braai? Een braai is eigenlijk een versimpelde BBQ zoals wij deze kennen. Volgens Jan Braai heb je in feite enkel een open vuur, […]

Boekreview: Het Vuur De Baas

Eind april kwam het eerste Barbecue boek van mede BBQ blogger Dennis van Koutrik, onder de BBQ’ers wellicht bekender als Den Noskos, uit: Het Vuur De Baas. In tegenstelling tot de velen kookboeken die er te krijgen zijn een handboek om écht te leren BBQ’en. Als BBQ Junkie natuurlijk een boek dat ik in de collectie moet hebben en waar ik zeker nog nieuwe informatie uit heb gehaald. Barbecue uitgelegd Waar de meeste BBQ boeken zich voornamelijk richten op recepten en minder op het BBQ’en zelf, doet dit boek precies […]

Tuintrends volgens Fonteyn

Een paar weken geleden werd ik door Fonteyn Outdoor Living Mall uitgenodigd om bij hen te komen kijken naar de tuintrends van dit jaar. Ik als BBQ verslaafde breng nogal wat tijd door in de tuin en ze vonden het dan ook een goed idee om me op de hoogte te brengen van de laatste trends. En wie ben ik dan om deze niet met jullie te delen? Bij deze dus! Over Fonteyn Fonteyn is gevestigd in Uddel en heeft de grootste showroom van Europa op gebied van tuinproducten, met […]

Boekreview: Smokey Goodness II

Na het succes van het eerste boek van Jord Althuizen, Smokey Goodness is uitverkozen tot beste kookboek van 2016, kon een tweede deel natuurlijk niet uitblijven. De vraag is dan al snel: is dit boek ook goed? Een terechte vraag natuurlijk, want niet ieder vervolg is een succes. Tijd dus voor een boekreview van Smokey Goodness II: Het Next Level Barbecueboek. Nieuwe inspiratie Reisde Jord voor zijn eerste kookboek richting Amerika, zoekt hij zijn inspiratie nu in een ander deel van de wereld dat bekend staat om BBQ en mooie […]

Etapron: BBQ Schorten van Leer

Afgelopen week kreeg ik post van Etapron! Ze stuurde me een prachtig leren schort, dat ik deze zomer goed kan gebruiken tijdens het BBQ’en. Daar was ik natuurlijk erg blij mee, want leren schorten zijn helemaal hot tegenwoordig. Je ziet ze op alle foodfestivals langskomen, personeel in bars dragen ze en ook veel BBQ liefhebbers vinden zo’n schort toch wel erg handig. Ik ook, want ik heb een aangeboren talent voor knoeien. Onderaan dit bericht vind je trouwens ook goed nieuws, want naast dat Etapron mij heeft voorzien van een […]