Boekreview: Smokey Goodness Winter BBQ

De afgelopen jaren kon je je klok er op gelijk zetten: als het voor Nederland tijd werd om de BBQ weer uit de schuur of garage te halen, kwam Jord Althuizen met een nieuw Smokey Goodness BBQ Boek. Maar nu gebeurde er ineens iets anders. In Oktober stond namelijk ineens een nieuwe boeklancering op het programma en wel voor een heus Winter BBQ boek van Jord! De lancering werd waarschijnlijk de warmste winter BBQ ooit, maar dat mocht de pret niet drukken. Smokey Goodness Winter BBQ was er en in […]

BBQ met Kerst

Het kerstdiner is jaarlijks weer een moment waarop we gezellig en uitgebreid met zijn allen eten. De één zet het gourmetstel of de steengrill op tafel, de ander gaat voor allerlei hapjes waarbij iedereen iets meeneemt en weer een ander gaat voor een volwaardig driegangen kerstdiner met alles er op en er aan. Maar heb je er al aan gedacht om met Kerst de BBQ aan te steken? De Kerst BBQ wordt steeds populairder en ik kan het je zeker aanraden! BBQ met Kerst De BBQ aansteken met Kerst kan […]

Boekreview: Let’s Make BBQ Great Again

Een paar weken terug ontving ik als één van de eersten het nieuwe BBQ Boek ‘Let’s Make BBQ Great Again’. Een boek dat geschreven is door Jeroen Wesselink en het team van The Bastard. En de reden dat ik één van de eerste exemplaren ontving is dat er ook een recept van mij in dit boek staat. Daar ben ik natuurlijk wel een beetje trots op! Een review van dit boek mag natuurlijk niet ontbreken en gelukkig is er geen reden om kritisch te zijn, want op een boek waar […]

Review: Weber Summit Charcoal

Vorige maand had ik gedurende een aantal weken de Weber Summit Charcoal in de tuin staan, om deze eens te gebruiken, uitgebreid te testen en om er uiteindelijk een review over te schrijven. De Weber Summit Charcoal is een BBQ die er al even is, ik schreef er al over in mijn blog over de Weber Original Store eind maart vorig jaar, maar die ik nog niet tot mijn beschikking had gehad. Daar moest maar eens verandering in komen en dus kwam de bus van Weber voorrijden. Wat is de […]

Boekreview: Simple Smart BBQ

Hoewel hij zich had voorgenomen geen BBQ boek meer te schrijven, kwam een aantal weken geleden toch Simple Smart BBQ van Julius Jaspers uit. Waarom toch nog een BBQ boek? Er is nog zoveel dat Julius ons nog niet heeft verteld en het viel hem op dat er toch nog steeds heel veel mensen zijn die nog niet helemaal weten wat ze met de BBQ aan moeten of het allemaal maar gedoe vinden. Voor al die mensen is Simple Smart BBQ. Een boek vol eenvoudige BBQ recepten. En ondanks dat […]

Boekreview: Smokey Goodness 3

De zomer is weer in aantocht en we hebben al weer heel wat mooie dagen gehad. Voor gemiddeld Nederland is dit het moment dat de BBQ weer tevoorschijn komt en dat er dus weer allerlei BBQ boeken uitkomen. Eén van die boeken is Smokey Goodness 3 van de, inmiddels voor iedereen bekendste Nederlandse BBQ man, Jord Althuizen. En ging Jord in zijn vorige 2 boeken naar respectievelijk de Verenigde Staten en Zuid Amerika, worden we in dit boek meegenomen naar Zuid-Afrika! Een erg mooi land, dat bekend staat om zijn […]

Review: Weber Pulse 2000

Alweer even geleden kreeg ik van Weber de vraag of ik hun nieuwe Weber Pulse 2000 wilde testen. Een elektrische BBQ. Wat moest ik daar van verwachten? Is dat wel iets voor mij? Nou, daar kun je dus maar op één manier achter komen: uitproberen! En zo geschiedde. Een aantal weken lang kreeg ik de Weber Pulse 2000 hier in de tuin, zodat ik er uitgebreid mee aan de slag kon gaan. Vandaag mijn review van deze nieuwe elektrische BBQ. Weber Pulse Met de Pulse serie slaat Weber een nieuwe […]

BBQ Blogger of the Year 2018

Op 13 april was BBQ Day bij Harlem BBQ: de kick-off van de Nationale BBQ Weken. Een gezellige dag waar veel BBQ liefhebbers op af komen en waar inmiddels traditiegetrouw ook een aantal BBQ awards worden uitgereikt voor BBQ Blogger, BBQ’er en BBQ Book of the Year. Een paar weken eerder kreeg ik ineens bericht dat ik genomineerd was voor de award van BBQ Blogger, dus naast een gezellige dag werd het ook een spannende!  Voor de award van BBQ Blogger of the Year, de prijs die vorig jaar nog […]

Review: Weber Smokey Mountain 37 cm

Eind vorige maand werd ik door Cook&Co gevraagd om de Weber Smokey Mountain eens uit te gaan testen, zodat ik er een review over kon schrijven. Erg leuk, want zo’n type BBQ had ik nog niet staan! Ik was dus erg benieuwd naar deze smoker van Weber. Ik schreef er onderstaande review over, waarin ik alle voor- en nadelen beschrijf. Let wel, wat voor mij een nadeel is, kan voor jou een voordeel zijn en andersom. Ga dus niet blind op mijn oordeel af, maar bedenk vooral of deze smoker […]

Boekreview: Yakitori & Korean BBQ

Onlangs ontving ik het boek Yakitori & Korean BBQ, geschreven door Jonas Cramby. Het is een boek vol Japanse grilltechnieken en bijgerechten, maar het is veel meer dan alleen een kookboek. Het gaat over de gehele cultuur rondom eten en alles dat daar bij komt kijken. In deze review vertel ik iets meer over dit boek, waarvan ik alvast kan verklappen dat ik het er vaker bij ga pakken! De geschiedenis van Japans grillen Jonas Crambly begint zijn boek met een stuk informatie over de geschiedenis van het Japans grillen. […]

Review: Traeger Timberline 850

Een tijdje terug was ik aanwezig bij een BBQ workshop van de Fonteyn Barbecue Academy en daar gingen we ook aan de slag met een pellet grill. Een type BBQ dat ik wel kende, maar waar ik nog niet eerder mee had gewerkt. Des te leuker dat ik onlangs door Fonteyn werd gevraagd om de Traeger Timberline 850 BBQ te testen en te reviewen! Ik heb deze pelletgrill van Traeger een aantal weken in de tuin gehad en heb er diverse gerechten op bereid. Onderstaand meer informatie over pellet grills, […]

Barbecue Blog: Roken & Rookhout Uitgelegd

Roken & Rookhout

Als je wat fanatieker aan het BBQ’en bent geslagen komt er ook het moment dat je met rookhout aan de slag gaat. Of het nu is bij het maken van pulled pork of het koud roken van zalm. Roken op de BBQ is een onderwerp waar een hoop over te vinden is, maar waar ook nog wel eens wat vragen over zijn. Met name het kiezen van het rookhout is iets waar ik vaak vragen over voorbij zie komen. Een blog over rookhout leek me daarom wel een goed idee!