Flop 5 Recepten van 2023

Flop 5 BBQ Recepten 2023

Op de laatste dag van 2023 deelde ik traditiegetrouw weer de Top 5 Populairste Recepten van dat jaar. Een andere traditie die ik er inmiddels al wat jaren in houd is die van de Flop 5. Want het is natuurlijk altijd leuk om te kijken naar de populairste recepten, maar stiekem is het ook wel interessant om te weten wat minder scoorde in 2023. Soms had ik ook wel verwacht dat een recept niet hoog zou eindigen, maar er zitten ook altijd wel verrassingen tussen! Ook in dit blog gaat het trouwens weer om recepten die in 2023 online kwamen en hieronder vind je dus de Flop 5!

Benieuwd naar de 5 minst populaire BBQ recepten van 2023? Je vindt ze hier!
Choripan Pizza

5. Choripan Pizza

Ieder jaar staat er minimaal 1 pizza recept in de Flop 5 volgens mij en dit jaar zijn het er twee. Onder de BBQ liefhebbers is de groep met pizza bakkers natuurlijk nog weer een stuk kleiner, dus ik vind het zeker niet gek dat de pizza recepten wat minder scoren. Op nummer 5 dit jaar het recept voor de choripan pizza. Wat mij betreft echt een aanrader als je pizza’s bakken leuk vindt!

Mais Ribs

4. Maïs Ribs

Op nummer 4 een gerecht dat ik een aantal keer voorbij had zien komen op social media en dat echt wel heel lekker is. Ik had echter niet verwacht dat ie heel hoog zou scoren dit jaar. Daarbovenop heb ik dit recept door een drukke agenda ook niet via mijn social media kanalen gedeeld toen het online kwam, dus een echt eerlijke kans hebben deze maïs ribs van de BBQ niet gehad. Geef jij ze een kans in 2024?

Perzik Galette

3. Perzik Galette

Op 3 nog een recept waarvan ik niet had verwacht dat ie in de top 5 zou eindigen. Een galette bakken op de BBQ is bijna het eenvoudigste dessert dat je op mijn site gaat vinden. Die met appel en met peer zijn echter een stuk populairder. Dat perziken niet het hele jaar door goed verkrijgbaar zijn zal ook een oorzaak zijn dat deze perzik galette in de Flop 5 staat.

Pizza Nduja

2. Pizza Nduja

En dan de tweede pizza in dit rijtje en gelijk ook één die ik iedere pizza liefhebber kan aanraden! Het op één na minst populaire recept is de pizza met nduja. Wellicht ken je nduja nog niet, dus dan kan ik me ook voorstellen dat het niet direct aanspreekt. Nduja is echter een smeerbare pikante salami en dat spul is dus echt goddelijk! Tussen tosti’s, maar dus ook op een pizza. Aanrader!

Gegrilde Aardappelsalade

1. Gegrilde Aardappelsalade

En dan het minst populaire recept van 2023; de gegrilde aardappelsalade. Dat dit het minst populaire recept zou worden had ik dus écht niet verwacht. Ik had hem überhaupt niet in de Flop 5 verwacht en ik hoop dan ook dat jullie deze gegrilde aardappelsalade in 2024 massaal gaan proberen. Hij is namelijk super lekker om te serveren als bijgerecht en is ook nog eens supermakkelijk!

Zo, dat waren ze. De 5 minst populaire recepten van 2023. Zitten er recepten bij die jij geprobeerd hebt afgelopen jaar? Of zijn er recepten die wat jou betreft in 2024 zeker een kans gaan krijgen? Ik ben benieuwd! Check ook zeker de top 5 recepten van 2023 nog even, want dat zijn recepten die je sowieso geprobeerd moet hebben!

2 reacties

  1. Gegrilde aardappel salade in combinatie met de oosterse buikspek , salade snap ik echt niet waarom die in de flop 2023 stond ( erg lekker ) en de oosterse builspek (2 kilo) heb ik de helft in mooie dunne plakjes direct opgediend en de andere helft in iets dikkere plakken nog even gegrild met een snufje rookhout , beide plankjes leeg weer een top avond πŸ‘

    • Goed om te horen dat de recepten in de smaak zijn gevallen! Die aardappelsalade had ik ook niet in dit lijstje verwacht. Maarja, er moeten er toch een paar het minst scoren πŸ˜‰ Wat mij betreft allemaal aanraders dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *