gegrilde aardappelsalade uitgelicht

Gegrilde Aardappelsalade

De aardappelsalade behoort in Nederland tot de klassiekers als het om bijgerechten bij de BBQ gaat. Helaas komt het er vaak wel op neer dat het dan zo’n kant-en-klare aardappelsalade betreft die voor ongeveer 50 procent uit mayonaise bestaat. Af en toe best lekker hoor, maar dat kan beter. Eerder deelde ik al eens een recept voor gerookte aardappelsalade met je en dit keer heb ik een heerlijk recept voor gegrilde aardappelsalade voor je. Echt een aanrader om eens te serveren bij je volgende BBQ!!

 

gegrilde aardappelsalade recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 138kcal

Ingrediënten:

  • 600 gram Iets Kruimige Aardappelen
  • 1 Rode Ui
  • 1,5 eetlepel Grove Mosterd
  • 2 eetlepels Rode Wijnazijn
  • 1 bosje Peterselie
  • 5 eetlepels Olijfolie
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout

Overige Benodigdheden:

  • BBQ
  • Kookpan
  • Ruime mengkom
  • Vergiet

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Zet ondertussen een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2,5 cm groot.
  • Kookt het water? Voeg de aardappelen dan toe aan de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de aardappeltjes vervolgens 5 minuten.
  • Giet de aardappeltjes na 5 minuten koken af en spoel ze na met koud water. Doe de aardappelen vervolgens in de mengkom en voeg hier één eetlepel olijfolie aan toe. Hussel het geheel om, zodat de aardappeltjes voorzien zijn van een laagje olie.
  • Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Leg nu alle aardappeltjes op het rooster en gril ze in 10 minuten mooi goudbruin en krokant. Keer halverwege om.
  • Maak ondertussen de mengkom schoon en doe er vervolgens de resterende olijfolie, de rode wijnazijn en de mosterd in. Meng dit goed door elkaar.
  • Snipper vervolgens de rode ui fijn en hak de peterselie fijn. Voeg toe aan de mengkom met dressing en laat zo staan tot de aardappeltjes klaar zijn.
  • Heb je de aardappelen lang genoeg gegrild? Haal ze dan van de BBQ en doe ze bij de overige ingrediënten in de mengkom. Schep het geheel om tot de dressing, ui, peterselie en aardappeltjes goed met elkaar gemengd zijn. Breng de salade verder op smaak met peper en zout.
  • Schep de gegrilde aardappelsalade nu over in een mooie schaal of op een groot bord en serveer terwijl de salade lauwwarm is. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 138kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 3g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.2g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 1g | Sodium: 14mg | Potassium: 674mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 25IU | Vitamin C: 32mg | Calcium: 25mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Gegrilde Aardappelsalade van de BBQ
Gegrilde Aardappel salade
Gegrilde Aardappelsalade van de BBQ

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept