Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Zet ondertussen een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2,5 cm groot.
Kookt het water? Voeg de aardappelen dan toe aan de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de aardappeltjes vervolgens 5 minuten.
Giet de aardappeltjes na 5 minuten koken af en spoel ze na met koud water. Doe de aardappelen vervolgens in de mengkom en voeg hier één eetlepel olijfolie aan toe. Hussel het geheel om, zodat de aardappeltjes voorzien zijn van een laagje olie.
Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Leg nu alle aardappeltjes op het rooster en gril ze in 10 minuten mooi goudbruin en krokant. Keer halverwege om.
Maak ondertussen de mengkom schoon en doe er vervolgens de resterende olijfolie, de rode wijnazijn en de mosterd in. Meng dit goed door elkaar.
Snipper vervolgens de rode ui fijn en hak de peterselie fijn. Voeg toe aan de mengkom met dressing en laat zo staan tot de aardappeltjes klaar zijn.
Heb je de aardappelen lang genoeg gegrild? Haal ze dan van de BBQ en doe ze bij de overige ingrediënten in de mengkom. Schep het geheel om tot de dressing, ui, peterselie en aardappeltjes goed met elkaar gemengd zijn. Breng de salade verder op smaak met peper en zout.
Schep de gegrilde aardappelsalade nu over in een mooie schaal of op een groot bord en serveer terwijl de salade lauwwarm is. Eet smakelijk!