gerookte asperges uitgelicht

Gerookte Witte Asperges

Maakte ik eerder al een aspergepakketje op de BBQ, is het in dit recept tijd om het witte goud te roken op een rookplankje. Witte asperges zijn heerlijk en je kunt ze prima bereiden op de BBQ. En een lichte rooksmaak gaat dus perfect samen met witte asperges. Ik bereidde de asperges op een rookplankje van elzenhout. Dit is een milde houtsoort, die een niet te heftige rooksmaak aan de asperges geeft. Na het roken worden de asperges nog kort gegrild, waarna je ze serveert met je favoriete saus voor bij de asperges. Heerlijk!

Recept Video

De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie daarvoor hieronder! Vind je dit soort video’s leuk om te zien? Abonneer je dan ook even op mijn YouTube kanaal! Voor het uitgeschreven recept moet je nog iets verder doorscrollen.

gerookte asperges recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2

Ingrediënten:

  • 300 gram Witte Asperges
  • Aspergesaus (kies je eigen favoriet)

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Week de rookplank voor je begint minimaal een uur in water.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Zet ondertussen een ruime pan water op het vuur en breng dit aan de kook. Schil de asperges en snijd de uiteinden er af.
  • Kook de asperges nu 4 minuutjes en laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg je rookplankje dan nu met de bovenzijde naar beneden op het rooster en wacht tot de plank een beetje begint te roken. Draai de plank vervolgens om en leg de asperges op de rookplank. Sluit de BBQ met de deksel en rook de asperges 20 minuten. Controleer af en toe of de plank geen vlam vat.
  • Maak ondertussen de aspergesaus klaar. Ik gebruikte een kant-en-klare, maar kies hier vooral wat je lekker vindt! Je kunt voor een klassieke hollandaisesaus gaan, maar bijvoorbeeld ook een lekkere beurre blanc gaan. Genoeg recepten te vinden online!
  • Schuif de asperges na 20 minuten roken van de plank op het rooster en gril ze ongeveer 5 minuten, zodat ze rondom een mooi grilstreepje hebben. Haal de asperges vervolgens van de BBQ en serveer ze op een bord, met de aspergesaus of andere saus. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *