Ga terug
–+ servings

Gerookte Witte Asperges

Gang: Bijgerecht
Trefwoord: asperges, het witte goud, witte asperges
Porties: 2

Ingrediënten:

  • 300 gram Witte Asperges
  • Aspergesaus (kies je eigen favoriet)

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Week de rookplank voor je begint minimaal een uur in water.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Zet ondertussen een ruime pan water op het vuur en breng dit aan de kook. Schil de asperges en snijd de uiteinden er af.
  • Kook de asperges nu 4 minuutjes en laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg je rookplankje dan nu met de bovenzijde naar beneden op het rooster en wacht tot de plank een beetje begint te roken. Draai de plank vervolgens om en leg de asperges op de rookplank. Sluit de BBQ met de deksel en rook de asperges 20 minuten. Controleer af en toe of de plank geen vlam vat.
  • Maak ondertussen de aspergesaus klaar. Ik gebruikte een kant-en-klare, maar kies hier vooral wat je lekker vindt! Je kunt voor een klassieke hollandaisesaus gaan, maar bijvoorbeeld ook een lekkere beurre blanc gaan. Genoeg recepten te vinden online!
  • Schuif de asperges na 20 minuten roken van de plank op het rooster en gril ze ongeveer 5 minuten, zodat ze rondom een mooi grilstreepje hebben. Haal de asperges vervolgens van de BBQ en serveer ze op een bord, met de aspergesaus of andere saus. Eet smakelijk!