Boek Reviews

Uit de boeken: BBQ Magic

Zoals je wellicht weet deel ik in de serie ‘Uit de Boeken’ met regelmaat mijn kookboek ervaringen. Ik probeer hierbij recepten uit de BBQ boeken die ik op de plank heb staan, om je een beetje een beeld te geven van het boek. Ideaal als inspiratie om jouw boekenplank uit te breiden dus! Vorige maand probeerde ik de ‘lekkerste tikka masala’ uit Braai, van Jan Braai. Deze maand ben ik in BBQ Magic gedoken, van BBQ held en YouTuber Pitmaster X. Het recept dat ik heb uitgekozen is dat voor […]

Uit de boeken: Braai

Een nieuw blogconcept op mijn site! In ‘Uit de Boeken’ probeer ik met regelmaat een recept uit één van de BBQ boeken op mijn boekenplank, waarna ik in een blog met je deel wat ik van het recept en het boek in het algemeen vind. Ideaal voor als je op zoek bent naar inspiratie om je BBQ boekenplank uit de breiden! In de eerste in deze reeks ga ik voor een recept uit ‘Braai’, een boek van Jan Braai en gericht op de Zuid Afrikaanse manier van BBQ’en. Het recept […]

Boekreview: We Can(’t) BBQ

Met We Can(‘t) BBQ viel het eerste BBQ boek van 2020 op de mat. Geschreven door één van de mannen achter o.a. The Bastard en schrijver van Let’s Make BBQ Great Again: Jeroen Wesselink. Al geeft hij zelf aan dat het, net als bij zijn eerdere boek, vooral een teamprestatie is. En als ik hoor wie er heeft meegewerkt aan dit boek, dan is het ook zeker teamwork geweest. Benieuwd of dit boek er één is dat je op de boekenplank wil hebben? Lees dan snel verder! We Can(‘t) BBQ: […]

Smokey Goodness No Worries BBQ

Boekreview: No Worries BBQ

Een tijdje terug ontving ik het Smokey Goodness No Worries BBQ boek van Jord Althuizen en van de week bedacht ik me ineens dat ik hier nog helemaal niets had geschreven over alweer het 6e boek van Jord. En dat terwijl ik toch al wel een aantal recepten uit het boek heb geprobeerd! Tijd voor een boekreview dus, met heel wat foto’s! No Worries BBQ Inmiddels ben je ongetwijfeld bekend met de boekenreeks van Jord Althuizen en weet je dat hij voor ieder boek een ander deel van de wereld […]

BBQ Boek Black Smoke

Boekreview: Black Smoke

Wie dacht dat Jord Althuizen met 2 boeken, een goed lopend catering bedrijf en een restaurant het wel druk genoeg had, zat er naast. Want eind vorig jaar kwam naast Smokey Goodness 3 en Winter BBQ ook nog even Black Smoke uit, dat hij samen met Kasper Stuart schreef. Black Smoke, dat uitgekomen is ter ere van het 2-jarig bestaan van restaurant Black Smoke in Antwerpen, heeft als ondertitel BBQ, Booze & Attitude en die ondertitel maakt het boek waar. Als je een beetje bekend bent met de boeken van […]

Smokey Goodness Winter BBQ

Boekreview: Smokey Goodness Winter BBQ

De afgelopen jaren kon je je klok er op gelijk zetten: als het voor Nederland tijd werd om de BBQ weer uit de schuur of garage te halen, kwam Jord Althuizen met een nieuw Smokey Goodness BBQ Boek. Maar nu gebeurde er ineens iets anders. In Oktober stond namelijk ineens een nieuwe boeklancering op het programma en wel voor een heus Winter BBQ boek van Jord! De lancering werd waarschijnlijk de warmste winter BBQ ooit, maar dat mocht de pret niet drukken. Smokey Goodness Winter BBQ was er en in […]

BBQ Boek: Let's make BBQ great again

Boekreview: Let’s Make BBQ Great Again

Een paar weken terug ontving ik als één van de eersten het nieuwe BBQ Boek ‘Let’s Make BBQ Great Again’. Een boek dat geschreven is door Jeroen Wesselink en het team van The Bastard. En de reden dat ik één van de eerste exemplaren ontving is dat er ook een recept van mij in dit boek staat. Daar ben ik natuurlijk wel een beetje trots op! Een review van dit boek mag natuurlijk niet ontbreken en gelukkig is er geen reden om kritisch te zijn, want op een boek waar […]

Boekreview: Simple Smart BBQ

Hoewel hij zich had voorgenomen geen BBQ boek meer te schrijven, kwam een aantal weken geleden toch Simple Smart BBQ van Julius Jaspers uit. Waarom toch nog een BBQ boek? Er is nog zoveel dat Julius ons nog niet heeft verteld en het viel hem op dat er toch nog steeds heel veel mensen zijn die nog niet helemaal weten wat ze met de BBQ aan moeten of het allemaal maar gedoe vinden. Voor al die mensen is Simple Smart BBQ. Een boek vol eenvoudige BBQ recepten. En ondanks dat […]

Boekreview: Smokey Goodness 3

De zomer is weer in aantocht en we hebben al weer heel wat mooie dagen gehad. Voor gemiddeld Nederland is dit het moment dat de BBQ weer tevoorschijn komt en dat er dus weer allerlei BBQ boeken uitkomen. Eén van die boeken is Smokey Goodness 3 van de, inmiddels voor iedereen bekendste Nederlandse BBQ man, Jord Althuizen. En ging Jord in zijn vorige 2 boeken naar respectievelijk de Verenigde Staten en Zuid Amerika, worden we in dit boek meegenomen naar Zuid-Afrika! Een erg mooi land, dat bekend staat om zijn […]

Boekreview: Yakitori & Korean BBQ

Onlangs ontving ik het boek Yakitori & Korean BBQ, geschreven door Jonas Cramby. Het is een boek vol Japanse grilltechnieken en bijgerechten, maar het is veel meer dan alleen een kookboek. Het gaat over de gehele cultuur rondom eten en alles dat daar bij komt kijken. In deze review vertel ik iets meer over dit boek, waarvan ik alvast kan verklappen dat ik het er vaker bij ga pakken! De geschiedenis van Japans grillen Jonas Crambly begint zijn boek met een stuk informatie over de geschiedenis van het Japans grillen. […]