BBQ Boek Black Smoke

Boekreview: Black Smoke

Wie dacht dat Jord Althuizen met 2 boeken, een goed lopend catering bedrijf en een restaurant het wel druk genoeg had, zat er naast. Want eind vorig jaar kwam naast Smokey Goodness 3 en Winter BBQ ook nog even Black Smoke uit, dat hij samen met Kasper Stuart schreef. Black Smoke, dat uitgekomen is ter ere van het 2-jarig bestaan van restaurant Black Smoke in Antwerpen, heeft als ondertitel BBQ, Booze & Attitude en die ondertitel maakt het boek waar.

black smoke boekreview blog
BBQ Boek Black Smoke

Als je een beetje bekend bent met de boeken van Jord Althuizen, dan weet je wat je te wachten staat met Black Smoke. Een stoer boek, vol recepten voor eten en drinken, (reis)verhalen en de tofste foto’s. Dit boek is, in tegenstelling tot de andere boeken van Jord, echter niet op een reis of land georiënteerd, maar op het restaurant dat Kasper en hij samen hebben in Antwerpen en waar ook een vestiging van in Rotterdam gaat komen. Lees je het boek, dan kom je vanzelf in de mood die ze bij Black Smoke ook in het restaurant proberen neer te zetten en geloof me, dat lukt aardig.

black smoke boekreview fiery friends

Black Smoke is dus niet alleen een kookboek, maar meer een soort lifestyle boek van het restaurant, aangevuld met de beste recepten voor food & drinks. In het boek lees je waar de inspiratie vandaan komt om het restaurant te openen en welke sfeer ze er mee willen neerzetten. Je leest meer over de reizen die ze gemaakt hebben voorafgaand aan de opening en over hoe het er aan toe gaat in het restaurant. En dat dan afgewisseld met de heerlijkste BBQ gerechten. Hieronder licht ik een aantal hoofdstukken uit, aangevuld met wat foto’s van het boek!

black smoke boekreview cocktails

Booze & Cocktails

Het draait ook in dit boek van Jord wederom niet alleen om eten, ook de drankjes komen aan bod. En dan niet alleen recepten voor de heerlijkste drankjes en cocktails, maar ook tips, technieken en pairing suggesties worden gegeven. Want een goed gerecht wordt versterkt door het met het perfecte drankje te serveren.

black smoke boekreview lunch brunch

Lunch & Brunch

Bij Black Smoke kun je naast dineren ook terecht voor een brunch of een lunch. Dat is ook wat ik heb gedaan in dit restaurant, omdat ik planning technisch helaas niet ’s avonds kon gaan. Maakt overigens weinig uit, want ook voor een perfecte brunch of lunch kun je naar Black Smoke, al is dat met de recepten in dit boek wellicht niet eens meer nodig!

black smoke boekreview fiery desserts

Desserts

Iedereen heeft het altijd maar over vlees en vis op de BBQ, maar een dessert met een vleugje vuur en/of rook is minstens zo lekker en leuk om te maken. In dit boek vind je dan ook een aantal heerlijke recepten voor desserts die je als BBQ liefhebber zeker zult waarderen.

black smoke boekreview burger

Mijn favoriete recept

Die is makkelijk dit keer, want dat is de Suicide Beef Burger. Een heerlijke burger et merg, coleslaw en pulled beef. Een flinke hap, maar oh zo lekker! Ik at hem in het restaurant als lunch e hoefde de rest van de dag niet meer te eten. Maar het was het waard!

black smoke boekreview carpaccio

Mijn volgende to-do

Die heb je verder naar boven in een foto al langs zien komen: de Benedict Bastards met Pulled Pork. Dit lijkt me het perfecte ontbijt na een avondje stappen en die wil ik dus zeker eens proberen! En als ik er dan nog een mag noemen ga ik voor de Smoked Beef Rib Carpaccio. Want zeg nou zelf, die foto nodigt wel uit.

black smoke boekreview rubs

Conclusie:

Heb jij het rijtje met boeken van Jord in de kast staan? Dan mag Black Smoke niet ontbreken! Het is weer een mooi boek vol inspiratie, beleving en recepten, waar je wel weer wat daagjes BBQ mee kunt vullen. Ik blader met regelmaat door dit boek om inspiratie op te doen en om te kwijlen bij alle lekkere foto’s!

Je bestelt Black Smoke, BBQ, Booze & Attitude hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.