Gruyère Burgers met Zuurkool

Hoewel mijn Burger Friday collectie aantoont dat ik een echte burger verslaafde ben, heb ik de laatste tijd toch weinig nieuwe hamburger recepten met je gedeeld. De laatste dateert alweer van begin dit jaar en dat is natuurlijk veel te lang geleden! Vandaag een burger die ik een tijdje geleden al maakte, maar waarvan ik het recept steeds vergat uit te werken. De burgers, afgetopt met Gruyère en zuurkool is verrassend en smaakt heerlijk. Het is wellicht geen recept voor de warme zomeravonden, maar ‘gelukkig’ hebben we in Nederland ook […]

Barbecue Recept: Raclette Burgers

Raclette Burgers

Een goede hamburger kan niet zonder kaas. En dan het liefst kaas die lekker smelt. Ik ben er fan van. Net als dat ik fan ben van raclette. Heerlijk man, die gesmolten kaas. In dit recept combineerde ik eigenlijk het beste van twee werelden. Een goede burger en heerlijke raclette kaas. Bacon mag op een burger natuurlijk ook niet ontbreken en de overige toppings maken het af! Kortom, een burger die je wilt proberen! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 35 minuten Ingrediënten – 2 Hamburger Broodjes – 300 gram […]

Barbecue Recept: Bourbon Burgers met Geitenkaas

Bourbon Burgers met Geitenkaas

Als je mijn website al een beetje kent, weet je dat ik een liefhebber ben van hamburgers. Check mijn Burger Friday Collectie bijvoorbeeld maar eens! Vandaag ook weer een hamburger en deze keer een burger met, in whisky, gekarameliseerde uien, bacon en geitenkaas. Een heerlijke burger, waar je het weekend heerlijk mee kunt inluiden! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 2 Hamburger Broodjes – 2 Hamburgers (van 150 gram rundergehakt) – 2 Uien – 4 plakken Lang Gesneden Ontbijtspek – 60 gram Verse Geitenkaas – 2 […]

The Ultimate BBQ Burger

Een burger van de BBQ. Het blijft toch één van mijn favorieten. Het is het ultieme weekend eten, over het algemeen zijn burgers snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik heb inmiddels een flinke collectie hamburgerrecepten, maar mensen willen altijd weten wat nou eigenlijk mijn favoriete burger is. Daarom dit recept voor ‘The Ultimate BBQ Burger’. Dit is een burger die je mij altijd kunt voorschotelen. Voor de burger salsa ben ik nog bezig met een eigen recept, maar voor de rest is dit hem. Laat je […]

Drunken Onion Burgers

Ook vandaag starten we het weekend weer met een heerlijk hamburger recept! Deze Burger Friday een mooi recept voor een ietwat over-the-top burger. De naam en de foto zeggen eigenlijk al genoeg: Deze wil je proberen. Maar pas op, want zelfs ik als ervaren burger eter kreeg deze niet weg zonder te knoeien. Zeker niet als je zorgt dat je eigeel niet stolt. Heerlijk! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 2 Italiaanse Bollen – 300 gram Rundergehakt – 4 plakken Bacon – 60 gram Geraspte Cheddar […]

Mexicaanse Bonen Burgers

Een speciale editie van de Burger Friday vandaag, want deze keer maak het recept voor de vegetarische BBQ’er onder ons. Ik maakte deze Mexicaanse bonen burgers, waarbij de hamburgers zijn gemaakt van zwarte bonen en maïs. Maak dit af met guacamole en een tomatensalsa en je hebt een heerlijke Mexicaanse burger, die zelfs de liefhebbers van vlees zullen waarderen! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur Ingrediënten – 2 Hamburger Broodjes – 200 gram Zwarte Bonen uit Blik – 100 gram Maïs uit Blik – 1 Avocado – […]

Asian Pork Burgers

Ook deze Burger Friday natuurlijk weer een heerlijke burger! Waar we met hamburgers vaak aan rundergehakt denken en soms aan kipgehakt, denken we eigenlijk te weinig aan het varken. En dat terwijl je er heerlijke hamburgers mee kunt maken. Ik maakte varkensburgers van het Livar Kloostervarken en gaf ze een Aziatisch tintje. Het resultaat? Een heerlijke burger, met zowel pit als een frisse smaak. En door de glaze die de burger krijgt, sowieso een plaatje. Dit wil je toch proberen? Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 30 minuten Ingrediënten […]