Burger Friday: het weekend starten met een broodje hamburger van de BBQ

Naast het feit dat ik verslaafd ben aan BBQ, kan ik ook niet zonder hamburgers. En het liefst combineer ik die twee op vrijdag als ik uit mijn werk kom. Want wat is er beter dan je weekend starten met een heerlijk broodje hamburger van de BBQ, met een koud biertje? Precies, helemaal niets. Hieronder vind je al mijn hamburger recepten. En maak je geen zorgen, want met deze collectie kun je wel even vooruit!

Zelf hamburgers maken

Voor een burgers kun je natuurlijk naar de plaatselijke snackbar, een burger restaurant of één van de fastfood ketens. Maar dat haalt het allemaal niet bij zelf hamburgers maken. Zelf hamburgers maken hoeft trouwens helemaal niet ingewikkeld te zijn. Begin gewoon met één van mijn burger recepten, haal verse ingrediënten en ga aan de slag. Vanaf daar kun je het maken van je hamburgers steeds verder uitbreiden. Je kunt andere ingrediënten proberen, je kunt zelf gehakt draaien voor je hamburgers en je kunt zelfs je eigen hamburger broodjes bakken.

Beste hamburger recept

Ik krijg vaak de vraag gesteld wat mijn beste hamburger recept is. Een vraag die ik onmogelijk kan beantwoorden, want je kunt met een broodje hamburger alle kanten op. Zo vind je op BBQ Junkie veel burger recepten die gebaseerd zijn op een land of bekend gerecht. Als ik puur naar een Amerikaanse hamburger recept zou kijken, dan zijn er wel een aantal kanshebbers voor het beste hamburger recept, zoals de Ultieme Double Cheeseburgers en de Master Burgers.

Hamburger kruiden

Als je zelf hamburgers gaat maken begin je vaak met gehakt, dat je zelf nog op smaak moet brengen. In de supermarkt kom ik met regelmaat hamburgerkruiden tegen, maar in mijn ogen heb je zoveel smaken niet nodig wanneer je een hamburger gaat kruiden. Sterker nog, als die kruiden zorgen er voor dat de smaak van het vlees bijna niet meer te proeven is en dat is best zonde. Een hamburger kruiden doe ik vaak dan ook alleen met peper en zout. Soms voeg ik dan nog een klein beetje ketchup of wat Worcestershiresaus toe. Meer niet, want de smaak van het vlees wil ik terug proeven in mijn broodje hamburger.

Hamburgers maken op de BBQ

De BBQ vind ik persoonlijk perfect om hamburgers op te maken, omdat je met de hitte van de BBQ een burger goed kunt dichtschroeien. Zo krijg je een heerlijke malse burger van de BBQ. In mijn burger recepten zal je vaak tegenkomen dat ik werk met een combinatie van directe en indirecte hitte. De directe hitte gebruik je dan voor het dichtschroeien van de burger, terwijl de burger daarna middels indirecte hitte kan doorgaren naar de perfecte garing. Gemiddeld genomen gril ik een burger 3 tot 4 minuten per kant, waarna ik de burger nog een paar minuutjes door gaar middels indirecte hitte. Dit verschilt echter per burger recept, dus lees het recept dat je gaat gebruiken goed door.

Heb je een hamburger recept uitgekozen? Go for it! Ik ben benieuwd naar je creaties en vind het leuk als je je resultaat deelt op Facebook of Instagram. Gebruik #bbqjunkie of tag me in je bericht of foto, zodat ik je creatie tegenkom! Weet je nog niet zeker of je voor een hamburger recept gaat? Bekijk dan ook al mijn andere BBQ Recepten.