Pimento Cheese Burgers

In veel van mijn hamburger recepten gaat er kaas op de burger, waarna je deze op de BBQ laat smelten. Dit keer echter niet, want op deze Pimento Cheese Burgers gaat, je raadt het al, Pimento Cheese. Dit is een pittig kaasmengsel van onder andere Philadelphia, cheddar en Peppadew pepers. Dit mengsel gaat na het grillen van de burgers pas op de burgers en smelt je dus niet mee. En om het af te maken gaat er ook nog een goede hoeveelheid bacon jam op de burger. Wat wil je nog meer?

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Instructies

  • In dit recept ga ik er vanuit dat je de bacon jam al hebt staan. Is dit niet het geval? Bereid deze dan eerst en laat grotendeels afkoelen voor je hem gebruikt op de burger.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem nu het rundergehakt en kneed dit losjes door elkaar. Verdeel het geheel vervolgens in twee gelijke delen en vorm hier burgers van met een diameter die net iets groter is dan je broodje. Bestrooi de burgers rondom met versgemalen zwarte peper en zeezout en leg de burgers op een bord in de koeling, tot je zover bent om ze te grillen.
  • Neem vervolgens een ruime mengkom en doe hier de Philadelphia en 5 van de eetlepels mayonaise in, samen met de geraspte cheddar en het gerookt paprikapoeder. Hak de Peppadew pepers vervolgens in kleine stukjes en voeg ook toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en de Pimento Cheese is klaar.
  • Snijd tot slot de tomaat in dunne plakken, de broodjes open en zet de krulsla, de overige mayonaise en de bacon jam vast klaar en wacht tot de BBQ op temperatuur is.
  • Is de BBQ gereed? Rooster dan eerst de gesneden kanten van je broodjes even op de BBQ, tot ze een mooi kleurtje hebben en krokant zijn. Leg daarna de hamburgers op het rooster en gril ze 3 á 4 minuten per kant.
  • Zijn de hamburgers klaar? Haal ze dan van de BBQ en pak de onderste helften van je hamburger broodjes er bij.
  • Verdeel de resterende mayonaise over de broodjes en beleg ze vervolgens met wat krulsla, gevolgd door wat plakken tomaat. Hier bovenop gaan de burgers, gevolgd door 2 goede eetlepels Pimento Cheese. Bovenop de Pimento Cheese gaan tenslotte nog 2 lepels Bacon Jam, waarna je de burgers afmaakt met de bovenkanten van de broodjes. Serveer de burgers vervolgens direct. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.