Bacon Bourbon Chicken Kebabs

Bacon Bourbon Chicken Kebabs

Een tijdje geleden schreef ik een review over het laatste boek van Jord Althuizen, No Worries BBQ. In die review schreef ik ook over mijn favoriete recept tot dan toe. Dat waren de Bacon Bourbon Chicken Kebabs. Een eenvoudig, maar heerlijk BBQ gerecht (daar staat het boek sowieso vol mee), waarvan ik nu het recept met je deel. Deze kebabs moet je zeker eens proberen op de BBQ, want ze zijn een regelrechte aanrader!

Bacon Bourbon Chicken Kebabs
Bacon Bourbon Chicken Kebabs

Hoofdgerecht

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 800 gram Kipgehakt
– 300 gram Gerookt Ontbijtspek
– 80 milliliter Whiskey
– 200 milliliter BBQ Saus
– 2 teentjes Knoflook
– 1 theelepel Uienpoeder
– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
– 1 eetlepel Suiker
– 3 eetlepels Gedroogde Peterselie
– Versgemalen Zwarte Peper
– Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 8 (houten) Spiesen
Bastingkwast

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Gebruik je houten spiesen? Leg deze dan nu in wat water, zodat ze wat vocht op kunnen nemen en niet verbranden op de BBQ.

Doe het kipgehakt in een ruime mengkom en voeg hier de helft van de whiskey, het uienpoeder, paprikapoeder, de suiker en peterselie bij. Hak op een snijplank het ontbijtspek en de teentjes knoflook goed fijn en voeg dit ook toe. Breng het geheel tot slot op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zout en meng alle ingrediënten door elkaar.

Meng nu in een ander kommetje de BBQ saus met de andere helft van de whiskey en zet dit even weg. Pak vervolgens je spiesen er bij en verdeel het kipgehakt in 8 gelijke delen. Kneed nu ieder deel om een spies en leg de spiesen op een bord.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de spiesen dan op het directe deel (boven de hete kolen) op de BBQ en gril ze 4 minuten. Keer de spiesen vervolgens om en gril ze nog eens 4 minuten.

Verplaats de spiesen hierna naar het indirecte deel van de BBQ en bestrijk ze rondom met de whiskey BBQ saus. Herhaal dit na 2 minuten nog eens en laat de spiesen nog een minuutje verder garen op de BBQ. Haal de spiesen daarna van de BBQ en serveer ze met de rest van de saus. Eet smakelijk!

Bacon Bourbon Chicken Kebabs

8 reacties

  1. Hoe zorg je ervoor dat de kebabs wat steviger worden, ze vallen van de spijsjes af en blijven maar draaien? (Ondanks platte spiesen ipv ronde)

  2. Ik heb alles gehalveerd en het was nogsteeds genoeg voor 4 personen. Om het wat steviger te maken heb ik wat paneermeel toegevoegd. Smaak vol recept maar wel wat machtig (wellicht ook door de paneermeel). Thanks for sharing!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *