bacon cheese meatballs uitgelicht

Bacon & Cheese Meatballs

Soms heb je gewoon zin om de BBQ aan te steken en er iets op te bereiden waarvan je weet dat het een goede calorieënbom gaat zijn. En dan het liefst met typische BBQ smaken. Dan komen de bacon, kaas, en BBQ saus bij mij uit de (koel)kast. In dit recept combineerde ik die ingrediënten met gehakt, een lekkere BBQ rub en wat rookhout en bereidde ik deze Bacon & Cheese Meatballs. Een gevulde gehaktbal van de BBQ, die je honger zeker zal stillen. En denk je dat jij dit gemakkelijk kunt hebben? Dan maak je toch grotere gehaktballen, met nog meer gehakt en nog meer kaas en spek?

Gerookte Bacon & Cheese Meatballs
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 481kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Neem een mengkom en doe hier de geraspte cheddar en geraspte jong belegen kaas in. Snijd de plakken gerookt ontbijtspek in kleine stukjes en voeg dit bij de kaas in de kom. Meng alles door elkaar.
  • Neem nu nog een mengkom en doe hier het gehakt, het ei en het paneermeel in. Breng op smaak met peper en zout en kneed alle ingrediënten door elkaar.
  • Verdeel het gehakt vervolgens in 4 gelijke delen en druk ieder deel plat tot je een lap van ongeveer 1 cm dik hebt.
  • Verdeel nu ook het mengsel van kaas en spek in 4 gelijke delen en druk dit samen tot compacte bolletjes.
  • Neem nu een bolletje kaas en spek en een lap gehakt en pak het kaas/spek bolletje in met het gehakt. Vorm dit goed tot een sluitende gehaktbal met kaas en spek in de kern. Herhaal dit met alle resterende ingrediënten.
  • Strooi nu de BBQ rub op een bord en rol de gehaktballen hier doorheen, zodat ze rondom gekruid zijn.
  • Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn en is het tijd om de gehaktballen te gaan roken. Voeg hiervoor het rookhout toe aan de brandende kolen en leg vervolgens de gehaktballen, op het indirecte deel, van het BBQ rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de gehaktballen nu 45 minuutjes.
    Gerookte Bacon & Cheese Meatballs
  • Bestrijk de gehaktballen na 45 minuten rondom met de BBQ saus en gaar ze vervolgens nog 15 minuten. Haal de gehaktballen nu van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!
    Gerookte Bacon & Cheese Meatballs

Benadering van voedingswaarden

Calories: 481kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 29g | Fat: 39g | Saturated Fat: 17g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 158mg | Sodium: 424mg | Potassium: 348mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 468IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 300mg | Iron: 3mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Bacon & Cheese Meatballs van de BBQ
Bacon & Cheese Meatballs van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling