Bacon & Cheese Meatballs

Soms heb je gewoon zin om de BBQ aan te steken en er iets op te bereiden waarvan je weet dat het een goede calorieënbom gaat zijn. En dan het liefst met typische BBQ smaken. Dan komen de bacon, kaas, en BBQ saus bij mij uit de (koel)kast. In dit recept combineerde ik die ingrediënten met gehakt, een lekkere BBQ rub en wat rookhout en bereidde ik deze Bacon & Cheese Meatballs. Een gevulde gehaktbal van de BBQ, die je honger zeker zal stillen. En denk je dat jij dit gemakkelijk kunt hebben? Dan maak je toch grotere gehaktballen, met nog meer gehakt en nog meer kaas en spek?

Op zoek naar die typische BBQ smaken? Dan moet je deze gevulde gehaktballen van de BBQ eens proberen!

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

– 400 gram Rundergehakt
– 75 gram Geraspte Cheddar
– 75 gram Geraspte Jong Belegen Kaas
– 50 gram Gerookt Ontbijtspek
– 1 Ei
– 4 eetlepels BBQ Rub
– 4 eetlepels BBQ Saus
– 2 eetlepels Paneermeel
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 1 Chunk Rookhout
Bastingkwast

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 130 graden.

Neem een mengkom en doe hier de geraspte cheddar en geraspte jong belegen kaas in. Snijd de plakken gerookt ontbijtspek in kleine stukjes en voeg dit bij de kaas in de kom. Meng alles door elkaar.

Neem nu nog een mengkom en doe hier het gehakt, het ei en het paneermeel in. Breng op smaak met peper en zout en kneed alle ingrediënten door elkaar. Verdeel het gehakt vervolgens in 4 gelijke delen en druk ieder deel plat tot je een lap van ongeveer 1 cm dik hebt.

Verdeel nu ook het mengsel van kaas en spek in 4 gelijke delen en druk dit samen tot compacte bolletjes.

Neem nu een bolletje kaas en spek en een lap gehakt en pak het kaas/spek bolletje in met het gehakt. Vorm dit goed tot een sluitende gehaktbal met kaas en spek in de kern. Herhaal dit met alle resterende ingrediënten.

Strooi nu de BBQ rub op een bord en rol de gehaktballen hier doorheen, zodat ze rondom gekruid zijn.

Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn en is het tijd om de gehaktballen te gaan roken. Voeg hiervoor het rookhout toe aan de brandende kolen en leg vervolgens de gehaktballen, op het indirecte deel, van het BBQ rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de gehaktballen nu 50 minuutjes.

Bestrijk de gehaktballen na 50 minuten rondom met de BBQ saus en gaar ze vervolgens nog 10 minuten. Haal de gehaktballen nu van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *