
Hoofdgerecht
6 personen
1 uur
Overige benoigdheden
- BBQ met deksel
- Rookhout
Bereiding
Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor indirect BBQ’en op een temperatuur van 160 graden. Dat betekent dat de Armadillo Eggs straks niet direct boven de kolen komen te liggen, maar indirect worden gegaard door de warmte in de BBQ.
Neem ondertussen de jalapeños en snijd de bovenkant eraf. Ontdoe de pepers met de achterkant van een lepeltje of een klein mesje van de zaadjes en vul ze vervolgens met de geraspte cheddar. Druk de kaas goed aan, zodat je er zoveel mogelijk van kwijt kunt in de jalapeños.
Neem vervolgens het rundergehakt en breng het op smaak met de peper en het zout. Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen. Neem een met cheddar gevulde jalapeño en boetseer hier één van de delen gehakt omheen tot de peper goed ingepakt is en de gehaktbal een beetje een eivorm heeft gekregen. Herhaal dit met de 5 overgebleven jalapeños en het gehakt.
Als de BBQ 160 graden is, mag het rookhout worden toegevoegd. Leg het rooster vervolgens op de BBQ en leg de Armadillo Eggs op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en laat de warmte en de rook hun werk doen.
De gehakt eieren mogen nu 45 minuten garen op de BBQ, waarbij je ze een kwartier voor tijd insmeert met BBQ saus. Herhaal dit nog een keer na 10 minuten en strooi dan ook gelijk een eetlepel van je favoriete BBQ rub over ieder ei.
Haal na 3 kwartier de Armadillo Eggs van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!