armadillo eggs uitgelicht

Armadillo Eggs

Een paar weken terug zat ik op het YouTube kanaal van Pitmaster X te kijken en één van de recepten waarvan het water me in de mond liep was dat van Armadillo Eggs. Een BBQ klassieker waar ik al wel eens van gehoord had, maar nog nooit had gezien. Maar toen ik ze zag, was ik gelijk om. Die moest ik maken. Armadillo Eggs hebben buiten de vorm niets met eieren te maken trouwens. Cheddar, jalapeños en gehakt zijn de hoofdingrediënten. Ik draaide mijn gehakt zelf van runderriblappen, maar in het recept ben ik gewoon uitgegaan van rundergehakt.
Dit recept voor Armadillo Eggs is een regelrechte BBQ klassieker. En terecht, want dit moet je een keer proberen!

Hoofdgerecht

6 personen

1 uur

Ingrediënten

- 1 kg Rundergehakt
- 6 Jalapeños
- 150 gram Geraspte Cheddar
- 6 flinke eetlepels BBQ Saus
- 6 eetlepels BBQ Rub
- 1 eetlepel Versgemalen Zwarte Peper
- 1 theelepel Zout

Overige benoigdheden

- BBQ met deksel
- Rookhout

Bereiding

Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor indirect BBQ’en op een temperatuur van 160 graden. Dat betekent dat de Armadillo Eggs straks niet direct boven de kolen komen te liggen, maar indirect worden gegaard door de warmte in de BBQ.

Neem ondertussen de jalapeños en snijd de bovenkant eraf. Ontdoe de pepers met de achterkant van een lepeltje of een klein mesje van de zaadjes en vul ze vervolgens met de geraspte cheddar. Druk de kaas goed aan, zodat je er zoveel mogelijk van kwijt kunt in de jalapeños.

Neem vervolgens het rundergehakt en breng het op smaak met de peper en het zout. Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen. Neem een met cheddar gevulde jalapeño en boetseer hier één van de delen gehakt omheen tot de peper goed ingepakt is en de gehaktbal een beetje een eivorm heeft gekregen. Herhaal dit met de 5 overgebleven jalapeños en het gehakt.

Als de BBQ 160 graden is, mag het rookhout worden toegevoegd. Leg het rooster vervolgens op de BBQ en leg de Armadillo Eggs op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en laat de warmte en de rook hun werk doen.

De gehakt eieren mogen nu 45 minuten garen op de BBQ, waarbij je ze een kwartier voor tijd insmeert met BBQ saus. Herhaal dit nog een keer na 10 minuten en strooi dan ook gelijk een eetlepel van je favoriete BBQ rub over ieder ei.

Haal na 3 kwartier de Armadillo Eggs van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *