Boekenplank: BBQ boeken

Als echte BBQ fanaat heb ik de laatste jaren al flink wat BBQ boeken verzameld. Om recepten uit te proberen, om inspiratie op te doen voor nieuwe recepten en om boek reviews te schrijven voor BBQ Junkie. Het leek me dan ook wel een goed plan om mijn boekenplank met jullie te delen. Want wellicht ben jij nog op zoek naar een nieuw BBQ kookboek. Voor jezelf, voor een verjaardag of misschien wel als Vaderdag cadeau. Op deze pagina vind je het grootste deel van de BBQ boeken die ik op de plank heb. Veel met een boekreview, maar daar kom ik helaas niet altijd aan toe.

Op zoek naar een leuk BBQ Boek? Bekijk dan eerst mijn BBQ Boekenplank!

Hieronder vind je een overzicht van veel van de BBQ kookboeken die ik heb. Met een korte beschrijving, mijn bescheiden mening, soms een link naar mijn uitgebreidere boek review en altijd een linkje naar de website waar je hem kunt bestellen. Twijfel je welk boek je moet kopen? Stuur me een mailtje via mijn contact pagina en ik help je graag verder!

BBQ Bijbel

De BBQ Bijbel van Julius Jaspers is een flinke verzameling van BBQ recepten, uitleg van technieken en tips. Meer dan 500 pagina's BBQ. Julius Jaspers houdt het graag simpel als het om de BBQ gaat. Niet te veel ingrediënten of moeilijke smaakcombinaties, maar het recept laten draaien om het vlees, de vis of groente.

Vorig jaar schreef ik een uitgebreide boekreview over de BBQ Bijbel.

Je kunt de BBQ Bijbel hier bestellen.

BBQ Magic

BBQ Magic is het BBQ boek van Roel Westra, die waarschijnlijk bekender is onder de naam Pitmaster X. In zijn boek vind je 100 van zijn beste BBQ recepten. Dit BBQ boek gaat van snacks to low and slow werk en staat boordevol verrassende gerechten.

Een tijdje terug schreef ik iets meer over dit boek en één van de recepten die ik probeerde. Dat lees je hier: hier.

Je kunt BBQ Magic hier bestellen.

BBQ met Braai

BBQ met Braai is een boek van de Zuid Afrikaanse Jan Braai en is het vervolg op zijn eerste boek 'Braai'. In dit tweede boek gaat Jan Braai er vanuit dat je de techniek en mogelijkheden van de Braai al kent en gaat het puur om recepten, recepten en recepten.

Ik schreef een uitgebreide review over BBQ met Braai.

Je kunt BBQ met Braai hier bestellen.

Black Smoke

Naast zijn Smokey Goodness boekenreeks heeft Jord Althuizen samen met Kasper Stuart ook een restaurant opgericht: Black Smoke in Antwerpen. Ter ere van het 2-jarig bestaan van het restaurant is het gelijknamige BBQ Boek uitgekomen, dat de hele sfeer van het restaurant perfect overbrengt, met prachtige foto's, verhalen en recepten zoals je van Jord gewend bent.

Ik schreef een uitgebreide review over Black Smoke.

Je kunt Black Smoke hier bestellen.

Braai

Braai is een BBQ boek van Jan Braai en richt zich op de Zuid Afrikaanse BBQ: De Braai. Bij braaien begin je met een houtvuur, dat zich ontwikkelt tot gloeiend houtskool. Het boek staat vol met mooie gril recepten voor vlees, vis en zelfs desserts. Het boek laat je zien hoe er in Zuid Afrika wordt gebarbecued en geeft je inspiratie voor je volgende BBQ.

Je kunt Braai hier bestellen.

Burgers

Burgers is een boek uit de Homemade lijn, dat zich richt op fast food. En een boek over burgers, die wil ik gewoon hebben! In burgers vind je leuke recepten voor burgers en sandwiches, maar ook voor diverse bijgerechten, nagerechten, sauzen, dips en pickles. Zelfs drankjes komen aan bod. Een erg leuk boek voor de liefhebber van burgers!

Je kunt Burgers hier bestellen.

De Perfecte Barbecue

De Perfecte Barbecue is een boek van Raphaël Guillot dat vol staat met mooie BBQ recepten voor ieder moment. Van voorgerechten en mooie bijgerechten, tot rubs, sauzen en grote stukken vlees. Daarnaast wordt in dit boek ook uitgewijd over verschillende technieken, spullen die je nodig hebt, etc.

Je kunt De Perfecte Barbecue hier bestellen.

Fire Food

Fire Food is een Engelstalig BBQ Boek, geschreven door DJ BBQ. Die ken je misschien wel van samenwerkingen met Jamie Oliver. Het boek staat vol leuke en verrassende recepten en erg mooie fotografie. Als de Engelse taal geen probleem vormt is Fire Food dan ook een aanrader!

Je kunt Fire Food van DJ BBQ hier bestellen.

Grill Rook BBQ

Ben je net als Ben Tish en zie je de BBQ als verlengstuk van je keuken? Dan is Grill Rook BBQ een boek voor jou! Het is een boek vol prachtige recepten, waarvan soms slechts een enkel ingrediënt op de BBQ wordt bereid. Maar die bereiding op de BBQ is essentieel voor de smaak van het gerecht.

Ik schreef een uitgebreide review over Grill Rook BBQ.

Je kunt Grill Rook BBQ hier bestellen.

Hamburgers – 100 Knalrecepten

Dit hamburger boek is er voor de echte burger verslaafde. Het boek is niet per se gericht op de BBQ, maar iedere hamburger kan wat mij betreft ook op de BBQ. Wordt ie alleen maar lekkerder van! Dit boek bevat 100 hamburger recepten. Van de classics, tot opvallende combinaties en burger recepten van over de hele wereld. Een leuk boek om wat meer te variëren met je hamburgers van de BBQ!

Je kunt Hamburgers - 100 Knalrecepten hier bestellen.

Het BBQ Street Basis Boek

Dit boek staat vol BBQ tips en de lekkerste recepten van grillmasters Ralph de Kok, Peter De Clercq, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem en is erg geschikt voor de meer beginnende BBQ'er. Dat neemt niet weg dat de recepten die je in dit boek vindt ook erg leuk zijn voor de gevorderde BBQ'ers onder ons, want alle technieken en bereidingen komen voorbij.

Je kunt Het BBQ Street Basis Boek hier bestellen.

Het Ultieme Hamburgerboek

Als je fan bent van een goede hamburger, dan kun je Julius Jaspers de hand schudden. Hij schreef Het Ultieme Hamburgerboek, met in totaal meer dan een miljoen mogelijke combinaties. Klinkt dat niet top?

Ik schreef een uitgebreide review over Het Ultieme Hamburgerboek.

Je kunt Het Ultieme Hamburgerboek hier bestellen.

Het Vuur De Baas

Als je een beetje bekend bent in de wereld van BBQ, dan ken je de naam NOSKOS zeker. Hij is net als ik BBQ Blogger en schreef het boek 'Het Vuur De Baas', waarin hij op alle aspecten van het BBQ'en in gaat. Uiteraard aangevuld met zijn favoriete recepten.

Ik schreef een uitgebreide review over Het Vuur De Baas.

Je kunt Het Vuur De Baas hier bestellen.

Hete Kolen

Hete Kolen is een boek dat iedereen die begint met BBQ'en op een Kamado aan moet schaffen. Dit BBQ boek, geschreven door Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas, gaat voor een groot deel over de werking van een kamado en de uitleg van allerlei bereidingstechnieken. Alles komt vervolgens terug in een mooie collectie recepten.

Je kunt Hete Kolen hier bestellen.

Homemade Sausage

Verse worst van de BBQ is heerlijk. En helemaal als je ze ook nog eens zelf maakt! Wil jij beginnen met het zelf maken van worst? Dan is Homemade Sausage een boek voor jou. Stap voor stap wordt uitgelegd wat je nodig hebt en hoe je aan de slag gaat. Uiteraard aangevuld met diverse recepten.

Ik schreef een uitgebreide review over Homemade Sausage.

Je kunt Homemade Sausage hier bestellen.

Indostok

De saté die hier in Nederland nog in grote getalen op de BBQ ga je in dit boek niet terugvinden, maar Vanja van der Leeden deelt in Indostok wel een hele collectie aan authentieke saté recepten die je stuk voor stuk gaat willen maken. Uiteenlopende vleessoorten, marinades en sauzen gecombineerd met bijgerechtjes. Zó lekker allemaal!

Eerder schreef Vanja al het boek Indorock, gericht op de volledige Indonesische keuken, maar daar moest een boek volledig gericht op saté achteraan komen. En dat vind ik helemaal niet vervelend!

Je kunt Indostok hier bestellen.

Let's Make BBQ Great Again

Let's Make BBQ Great Again is een BBQ boek dat voor mij erg speciaal is. Het boek, geschreven door Jeroen Wesselink, bevat namelijk ook een recept dat van mijn hand komt. Daar ben ik natuurlijk erg trots op! Dit boek bevat de meest uiteenlopende BBQ recepten voor verschillende BBQ momenten.

Je kunt Let's Make BBQ Great Again hier bestellen.

Simple Smart BBQ

Simple Smart BBQ is een boek van chef Julius Jaspers. Dit BBQ Boek, doet wat de titel belooft: relatief eenvoudige recepten, zonder lange boodschappenlijstjes. Maar wel mooie gerechten en heerlijke smaken.

Ik schreef een uitgebreide review over Simple Smart BBQ.

Je kunt Simple Smart BBQ hier bestellen.

Smart BBQ

Smart BBQ is een boek geschreven door Julius Jaspers. Deze chef weet wel het een en ander van BBQ en dat komt allemaal samen in dit mooie boek, vol mooie BBQ recepten.

Je kunt Smart BBQ van Julius Jaspers hier bestellen.

Smokey Goodness

Smokey Goodness is het ultieme BBQ boek van 2016! Het is daarnaast uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Smokey Goodness is dan ook een boek dat je wel op de plank moet hebben. Het is een schitterend BBQ boek, vol recepten met goede uitleg en prachtige foto's. Jord Althuizen is de man achter dit boek en die kennen we allemaal wel als dé BBQ man van Nederland op dit moment.

Je kunt Smokey Goodness hier bestellen.

Smokey Goodness II

Na deel 1 kon een tweede deel van Smokey Goodness niet uitblijven. Voor dit boek heeft Jord zijn inspiratie gehaald in een ander deel van de wereld waar ze verzot zijn op vlees: Zuid-Amerika. Dit heeft een collectie heerlijke recepten opgeleverd, die het proberen meer dan waard zijn!

Laatst schreef ik een uitgebreide review over Smokey Goodness II - Het Next Level BBQ Boek.

Je kunt Smokey Goodness II hier bestellen.

Smokey Goodness 3

Ook het derde boek van Jord Althuizen, Smokey Goodness 3, staat natuurlijk op mijn boekenplank. Voor dit boek reisde Jord af naar Zuid Afrika om inspiratie op te doen. Verwacht dan ook veel typisch Zuid Afrikaanse recepten in dit boek.

Ik schreef een uitgebreide review over Smokey Goodness 3.

Je kunt Smokey Goodness 3 hier bestellen.

Smokey Goodness Winter BBQ

Net als alle voorgangers staat ook Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen op mijn boekenplank. Voor dit boek reisde Jord af naar Fins Lapland, waar hij inspiratie op deed voor de perfecte winter BBQ. Verwacht een BBQ boek zoals je van Jord Althuizen gewend bent: vol prachtige recepten, mooie reisverhalen en nog mooiere foto's.

Ik schreef een uitgebreide review over Smokey Goodness Winter BBQ.

Je kunt Smokey Goodness Winter BBQ hier bestellen.

Smokey Goodness No Worries BBQ

Net als alle voorgangers staat ook Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen op mijn boekenplank. Voor dit boek reisde Jord af naar Australië, waar hij geïnspireerd raakte door de laidback manier van leven en BBQ'en in het land. No Worries BBQ is een boek met recepten die draaien om eenvoud. Niet meer uren voorbereiden en de hele dag bezig, maar smaakvolle gerechten die je snel bereidt op de BBQ.

Ik schreef een uitgebreide review over Smokey Goodness No Worries BBQ.

Je kunt Smokey Goodness No Worries BBQ hier bestellen.

Smokey Goodness Lowlands BBQ

Waar Jord voor zijn Smokey Goodness reeks meestal de hele wereld over reist, werd hem dat tijdelijk onmogelijk gemaakt. Dus besloot hij de inspiratie dichter bij huis te zoeken en door Nederland en België te reizen. In de lage landen ging hij op zoek naar allerlei gerechten die vertaald werden naar de BBQ. Denk aan een typisch Nederlands of Belgisch ingrediënt en de kans is groot dat je er een recept mee vindt in dit boek!

Je kunt Smokey Goodness Lowlands BBQ hier bestellen.

The Burger Book

Waar DJ BBQ eerder al met het boek Fire Food kwam, dat ik ook op de plank heb staan, wilde hij ook een boek puur gericht om hamburgers schrijven. En dat kan ik als hamburger verslaafde alleen maar toejuichen. Dit Engelstalige boek staat vol met de meest uiteenlopende hamburger recepten, inclusief een aantal vegetarische varianten. Wat mij betreft een aanrader voor iedere hamburger liefhebber!

Je kunt The Burger Book hier bestellen.

Weber's BBQ Bijbel

Weber heeft natuurlijk al heel wat BBQ Boeken uitgebracht en in 2019 volgde Weber's BBQ Bijbel. Een dik boek, ramvol met BBQ recepten. Weber's BBQ Bijbel is een kookboek dat vol mooie recepten staat, met stap voor stap uitleg en foto's.

Het boek is geschreven door Jamie Purviance, de schrijver van alle Weber boeken. Voor Weber's BBQ Bijbel kwam Jamie naar Nederland om het boek te presenteren, een presentatie over zijn visie op BBQ te geven en voor een heuse BBQ Battle.

Je kunt Weber's BBQ Bijbel hier bestellen.

Yakitori & Korean BBQ

Yakitori & Korean BBQ, geschreven door Jonas Cramby, is een erg leuk BBQ boek als je benieuwd bent naar de BBQ cultuur in Japan en Korea. Dit boek bevat veel informatie, maar ook een heleboel mooie recepten.

Ik schreef een uitgebreide review over Yakitori & Korean BBQ.

Je kunt Yakitori & Korean BBQ hier bestellen.

BBQ Boeken

Ben jij op zoek naar een leuk bbq boek of ben je op zoek naar het beste bbq boek voor jou? Check dan zeker eens de bbq boeken die ik heb en lees alle boek reviews die ik heb geschreven, want wellicht helpt het je om een mooi BBQ kookboek te vinden voor jezelf of als cadeau. Regelmatig krijg ik trouwens de vraag wat nou het beste BBQ boek is, maar die vraag kan ik onmogelijk beantwoorden. Ieder BBQ boek is namelijk anders en ook voor een andere lezer geschreven. Het BBQ boek dat ik het beste vind, kan voor jou dus totaal niet interessant zijn. Check daarom ook altijd even het inkijkexemplaar op Bol.com, want daar krijg je snel een beter idee wat voor BBQ boek je koopt.

Waarom een BBQ boek kopen?

Je kunt tijdens het BBQ'en natuurlijk je creativiteit de vrije loop laten, maar soms is het toch ook wel fijn om een leidraad te hebben als je een specifiek gerecht wilt bereiden. Daarnaast kan een BBQ boek er natuurlijk bij helpen om eens iets nieuws uit te proberen op de BBQ. Een barbecue boek is dan ook zeker goed om inspiratie op te doen. Ook zijn er verschillende barbecue boeken die naast recepten ook wat meer ingaan op de verschillende BBQ technieken, het gebruik van accessoires en alles wat er bij het BBQ'en komt kijken. Wil je graag beter leren BBQ'en? Dan kan zo'n barbecue boek een uitkomst zijn!