het ultieme hamburgerboek uitgelicht

Boekreview: Het Ultieme Hamburgerboek

Vlak voor mij vakantie ontving ik het nieuwste boek van Julius Jaspers. Julius is een echte liefhebber van de hamburger en dus kwam Het Ultieme Hamburgerboek onlangs uit. In dit boek vertelt hij je alles over de hamburger. Van de historie en het ontstaan van de burger tot de bereiding van de perfecte burger. Broodjes, patties, toppings, sauzen, alles komt aan bod en uiteindelijk bevat dit boek meer dan 1,5 miljoen verschillende burgers. Reken maar uit: 18 buns x 51 patties x 40 toppings x 42 sauzen maakt 1.542.240 verschillende burgers.

Het Ultieme Hamburgerboek, van Julius Jaspers

Julius Jaspers

Julius Jaspers is een Nederlandse kok, die bekend is van diverse kookboeken, televisieprogramma’s en ook oprichter van twee restaurants (Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy). Julius is vanaf jongs af aan al bezig met eten en koken en inmiddels heeft hij zijn strepen dan ook wel verdiend. Wat ik zelf leuk vind is dat Julius Jaspers een enorm van is van de hamburger. Overal te wereld heeft hij gegeten. In de meest luxe restaurants. Maar de hamburger blijft favoriet.

Het Ultieme Hamburgerboek

Zoals gezegd bevat dit boek een uitgebreide collectie hamburger recepten, die op een erg leuke manier zijn weergegeven. Julius gaat er in dit boek namelijk van uit dat een hamburger bestaat uit verschillende onderdelen en dat je al die onderdelen met elkaar kunt combineren. Er staan een heleboel combinaties in dit boek beschreven, ieder met een mooie foto en de burger per laag beschreven. Ieder laag verwijst vervolgens naar een recept voor dat deel verderop in het boek.

Je vindt in dit boek dus secties met recepten voor de verschillende onderdelen van een goede hamburger. Broodjes, patties, kazen, toppings, sauzen, alles komt aan bod. In de voorbeeldcombinaties wordt verwezen naar deze recepten, zodat je ze perfect na kunt maken. Maar de uitdaging is natuurlijk om zelf aan de slag te gaan en jouw favoriete combinatie te vinden.

Julius Jaspers - Het Ultieme Hamburgerboek

Wat ik erg leuk vind aan dit boek is dat het echt geen rechttoe rechtaan hamburgers zijn. Er komen bijzondere ingrediënten in terug, opvallende smaak combinaties en zowel burgers van vlees, vis als groenten komen voorbij. Wat denk je bijvoorbeeld van een burger van geitenbok vlees of het vervangen van gebakken bacon door uitgebakken kippenhuid?

Voor dit boek heeft Julius Jaspers overigens ook bevriende chef-koks naar hun ultieme hamburgers gevraagd. Zo staan er bijvoorbeeld hamburgers in van Jonnie Boer, Ron Blaauw en Joris Luyendijk!

Conclusie

Ben jij net zo’n hamburger fanaat als ik en Julius Jaspers? Dan behoort dit boek tot je boekenplank! In dit boek vind je zoveel inspiratie en mogelijkheden, dat je er helemaal op los kunt experimenteren. En natuurlijk is die 1,5 miljoen combinaties wat overdreven, want je kunt echt niet alles in dit boek met elkaar combineren. Maar door al die losse delen zo te beschrijven word je wel uitgedaagd om nieuwe dingen te proberen. Ik kan er in ieder geval weer even tegenaan!

Het Ultieme Hamburgerboek bestellen? Dat doe je hier voor slechts €19,99!

Het Ultieme Hamburgerboek, hamburger recepten van Julius Jaspers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *