julius jaspers bbq bijbel uitgelicht

Boeken: Julius Jaspers – BBQ Bijbel

Laatst kreeg ik de BBQ Bijbel van Julius Jaspers. En ik kan zeggen dat ik daar nog wel even zoet mee ben. Ruim 500 pagina’s BBQ, waaronder talloze recepten, maar ook uitleg over alles rondom de BBQ. Julius Jaspers houdt BBQ’en simpel en dat zie je terug in de recepten. Niet te veel ingrediënten, gewoon mooie smaken en het vlees, de vis of de groenten het werk laten doen. Wat mij betreft een mooi boek dat zeker niet mag ontbreken in je collectie.
De BBQ Bijbel van Julius Jaspers is een mooi BBQ boek, vol heerlijke recepten!

Het boek

De BBQ Bijbel begint met uitleg over BBQ’en en grillen, brandstof, uitleg over verschillende vlees- en visdelen. Daarna volgt een lijst met onmisbare tools en ingrediënten die je altijd in de kast moet hebben staan. Na deze introductie start Julius eerst met een sectie how-to’s. Vlinderen, fileren, uitbenen, opbinden. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, inclusief foto’s. Daarna volgen alle BBQ recepten. We beginnen met groente en gaan via onder andere vis, gevogelte, burgers en bijgerechten naar zelfs zoete recepten voor op de BBQ. Alles duidelijk uitgelegd en met een mooie foto.
Dit recept voor staartstuk uit de BBQ Bijbel is één van mijn favorieten uit het boek!

Mijn favoriete recept tot nu toe

Op pagina 229 van het boek vinden we een recept oor staartstuk met citroen en rozemarijn en dit is dus echt heerlijk! Staartstuk is een relatief goedkoop stuk vlees dat bij lang niet iedereen bekend is, maar echt superlekker is. Het staartstuk heeft niet zoveel nodig en dat weet Julius. Zout, rozemarijn en citroen, dat is genoeg. Echt het proberen waard!
Eén van de recepten uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers is dat voor Pita's met Pulled Lamb!

Mijn volgende recept op de to-do list

Tegenwoordig is pulled pork helemaal het ding in food festival land. En terecht, want het is een fantastisch BBQ gerecht. In de BBQ Bijbel kwam ik echter een recept voor pulled lamb tegen. Een heerlijk langzaam gegaarde lamsschouder, uit elkaar geplukt en met een tomatensalsa in een pita broodje. Dat moet toch wel goed smaken? Bij mij staat ie op de to-do list, dus ik laat het je weten!

Conclusie

Dit boek van Julius Jaspers is een mooie aanvulling op mijn boekenkast. Het boek bevat een zeer groot aantal recepten, het is leuk om alle tips, trick en how-to’s te lezen en alleen bij het bladeren loopt het water je al in de mond door alle mooie foto’s! Dus, zoek je nog een mooi boek voor jezelf, of voor iemand die de BBQ met regelmaat aansteekt? Bestel dan de BBQ Bijbel van Julius Jaspers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *