Laatst kreeg ik de BBQ Bijbel van Julius Jaspers. En ik kan zeggen dat ik daar nog wel even zoet mee ben. Ruim 500 pagina’s BBQ, waaronder talloze recepten, maar ook uitleg over alles rondom de BBQ. Julius Jaspers houdt BBQ’en simpel en dat zie je terug in de recepten. Niet te veel ingrediënten, gewoon mooie smaken en het vlees, de vis of de groenten het werk laten doen. Wat mij betreft een mooi boek dat zeker niet mag ontbreken in je collectie.

Het boek
De BBQ Bijbel begint met uitleg over BBQ’en en grillen, brandstof, uitleg over verschillende vlees- en visdelen. Daarna volgt een lijst met onmisbare tools en ingrediënten die je altijd in de kast moet hebben staan. Na deze introductie start Julius eerst met een sectie how-to’s. Vlinderen, fileren, uitbenen, opbinden. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, inclusief foto’s. Daarna volgen alle BBQ recepten. We beginnen met groente en gaan via onder andere vis, gevogelte, burgers en bijgerechten naar zelfs zoete recepten voor op de BBQ. Alles duidelijk uitgelegd en met een mooie foto.
Mijn favoriete recept tot nu toe
Op pagina 229 van het boek vinden we een recept oor staartstuk met citroen en rozemarijn en dit is dus echt heerlijk! Staartstuk is een relatief goedkoop stuk vlees dat bij lang niet iedereen bekend is, maar echt superlekker is. Het staartstuk heeft niet zoveel nodig en dat weet Julius. Zout, rozemarijn en citroen, dat is genoeg. Echt het proberen waard!