simple smart bbq wortel uitgelicht

Boekreview: Simple Smart BBQ

Hoewel hij zich had voorgenomen geen BBQ boek meer te schrijven, kwam een aantal weken geleden toch Simple Smart BBQ van Julius Jaspers uit. Waarom toch nog een BBQ boek? Er is nog zoveel dat Julius ons nog niet heeft verteld en het viel hem op dat er toch nog steeds heel veel mensen zijn die nog niet helemaal weten wat ze met de BBQ aan moeten of het allemaal maar gedoe vinden. Voor al die mensen is Simple Smart BBQ. Een boek vol eenvoudige BBQ recepten. En ondanks dat ik misschien niet in de doelgroep val van dit boek, was ik toch wel erg benieuwd naar dit boek!

simple smart bbq review
simple smart bbq wortel uitgelicht

Julius Jaspers

Voor wie hem niet kent. Julius Jaspers is geboren in 1962 en nadat hij zijn eindexamen deed opende hij een restaurant in Frankrijk. Verder was hij traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf hij leiding aan familiebedrijf Studio Bazar en presenteerde hij RTL programma Topchef. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met het schrijven van kookboeken, waaronder dus een aantal BBQ boeken, én houdt hij zich bezig met de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Daarnaast organiseert hij de laatste jaren Butcher’s Heaven. Een schitterend foodfestival, gericht op vlees en BBQ.

simple smart bbq eend vijgen

Simple Smart BBQ

Schreef Julius Jaspers een aantal jaren terug al eens Smart BBQ, komt hij nu met Simple Smart BBQ. Net als Smart BBQ staat zijn nieuwe boek vol BBQ recepten die opvallen door de eenvoud. Geen ellelange lijsten met ingrediënten en bereidingstechnieken waarvoor je raketgeleerde hoeft te zijn, maar smaakvolle recepten, met pure smaken en eenvoudige bereidingen. Zodat het voor iedereen te doen is om lekker aan de slag te gaan met de BBQ.

simple smart bbq diamanthaas

Inleiding

Simple Smart BBQ begint met een inleiding in de BBQ wereld. Tips, technieken, temperaturen, must haves, ze komen allemaal voorbij in dit deel van het boek. Heb je het gelezen? Dan ben je er aan toe om je aan de recepten te wagen.

Snacks

De recepten sectie van het boek begint met een hoofdstuk snacks. Kleine hapjes om de BBQ mee te beginnen of om gezamenlijk de maaltijd te vormen. Denk hierbij aan tosti’s van de BBQ, hot dogs, oesters, maar ook zeker snacks op basis van groenten (aubergine, bloemkool).

simple smart bbq wortel pastinaak

Groente

Waar iedere BBQ’er een beetje moeite mee lijkt te hebben is voor Julius totaal geen probleem: Groente op de BBQ. Ook in zijn eerdere boeken kregen groentes een hoofdstuk en ook nu weer weet hij een mooi hoofdstuk vol verrassende groente gerechten voor te schotelen.

simple smart bbq makreel

Vis, Vlees & Gevogelte

En dan de hoofdstukken waar het voor de meesten om zal draaien. Vis, vlees en gevogelte. Julius heeft een hele collectie mooie recepten voor je. De ene keer met een korte bereidingstijd en weinig voorbereiding, de andere keer ben je iets langer bezig. Maar één ding is zeker: de lijst met ingrediënten is kort en hij maakt het je niet moeilijk.

simple smart bbq condiment

Condiment

Dit hoofdstuk is er één waar Julius vaak naar verwijst in zijn recepten. Binnen condiment vallen namelijk alle recepten voor sauzen, boters, marinades, rubs, etc. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte BBQ saus, gerookte yoghurt, een Thaise marinade of groene chili jam. Dit zijn de extraatjes die de overige recepten in het boek speciaal maken.

simple smart bbq gegrilde ananas

Toe

Het boek eindigt net als je avond BBQ met desserts en ook hier komen opvallende recepten voorbij. Taarten, cakes, kaas, fruit. Alles komt voorbij en het één ziet er nog lekkerder uit dan het ander. Mijn favoriet? Dat is toch wel de gegrilde ananas met kokos!

Conclusie

Wil jij aan de gang met de BBQ deze zomer, maar vind je het allemaal toch nog een beetje eng? Of heb je gewoon geen zin in moeilijke recepten met lange lijsten aan ingrediënten en moeilijke bereidingen? Dan is Simple Smart BBQ er voor jou!

Dit boek van Julius Jaspers staat vol mooie recepten en prachtige foto’s waar je gegarandeerd honger van krijgt.

Je bestelt Simple Smart BBQ van Julius Jaspers hier voor € 29,99.

Dit boek is beschikbaar gesteld door de uitgever, zodat ik er een review over kon schrijven. Ik heb hier geen geld voor ontvangen en alles wat geschreven is, is mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *