Smokey Goodness Winter BBQ

Boekreview: Smokey Goodness Winter BBQ

De afgelopen jaren kon je je klok er op gelijk zetten: als het voor Nederland tijd werd om de BBQ weer uit de schuur of garage te halen, kwam Jord Althuizen met een nieuw Smokey Goodness BBQ Boek. Maar nu gebeurde er ineens iets anders. In Oktober stond namelijk ineens een nieuwe boeklancering op het programma en wel voor een heus Winter BBQ boek van Jord! De lancering werd waarschijnlijk de warmste winter BBQ ooit, maar dat mocht de pret niet drukken. Smokey Goodness Winter BBQ was er en in deze review laat ik je er iets meer van zien.

smokey goodness winter bbq review
Smokey Goodness Winter BBQ

Smokey Goodness Winter BBQ

Reisde Jord voor zijn eerdere boeken naar Amerika, Latijns Amerika en Zuid Afrika, ging hij voor dit Winter BBQ boek richting Fins Lapland. Een bestemming die je wellicht niet direct met BBQ in verband zou brengen, maar zeker wel met de winter. En als je je dan gaat indenken dat er daar in die ruige gebieden ook veel op vuur gekookt zal worden, dan ben je ineens toch wel erg benieuwd naar het boek. Ik verwachtte dan ook veel winterse plaatjes, koken op open vuur, recepten met wild en een hoop inspiratie om de BBQ ook in het najaar regelmatig aan te steken!

Dit boek staat, net als de vorige edities, vol met leuke recepten, maar ook aan de reis van Jord wordt weer aandacht besteed. Met prachtige foto’s en verhalen lees je meer over het avontuur dat hij in Fins Lapland heeft beleefd en krijg je zelf ook zin om die kant op te gaan! Dat maakt voor mij de Smokey Goodness reeks ook erg leuk, want naast dat het boek je voorziet van BBQ inspiratie, krijg je ook iets mee van andere landen en de BBQ cultuur die ze daar hebben.

smokey goodness winter bbq review2

Omdat de recepten in het boek voor een groot deel in Fins Lapland zijn gecreëerd, wil het nog wel eens voorkomen dat er ingrediënten worden gebruikt die in Nederland iets moeilijker te verkrijgen zijn. Wanneer dit het geval is wordt er echter ook een alternatief benoemd, zodat je het recept ook thuis, in een waarschijnlijk minder besneeuwde setting, kunt bereiden.

smokey goodness winter bbq review3

Mijn favoriete recept tot nu toe

Tijdens het Winter BBQ Festival, waar het boek werd gepresenteerd, had ik al de mogelijkheid om enkele van de gerechten uit het boek te proeven en als hamburger verslaafde ging ik natuurlijk direct voor de Raclette Burgers! En die bevielen erg goed! Tot op heden is dat dan ook mijn favoriete recept in het boek.

smokey goodness winter bbq review6

Mijn volgende to-do

Een ander gerecht uit het boek dat ik tijdens de presentatie mocht proeven was The Motherload. Een goddelijke brownie met whiskey, pindakaas en flink wat calorieën. En hoewel ik meestal meer van de hartige gerechten ben en vaker voor voorgerechten dan nagerechten ga, is dit er een die ik zeker nog ga maken!

smokey goodness winter bbq review7

Conclusie:

Net als de eerdere delen is ook Smokey Goodness Winter BBQ weer een exemplaar waar je veel inspiratie uit gaat halen. Het boek staat vol mooie recepten, foto’s waarvan je direct honger krijgt en als je er een beetje doorheen gaat wil je direct een reis naar Fins Lapland boeken om een sledentocht te maken en boven open vuren te koken. Wat mij betreft is Smokey Goodness Winter BBQ dan ook een BBQ boek dat zeker op de plank mag staan en ik ben alweer benieuwd naar de volgende in de reeks!

Je bestelt Smokey Goodness Winter BBQ hier.

Onderstaand nog enkele foto’s van het BBQ boek:

smokey goodness winter bbq review9
smokey goodness winter bbq review8
smokey goodness winter bbq review5
smokey goodness winter bbq review4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *