Smokey Goodness No Worries BBQ

Boekreview: No Worries BBQ

Een tijdje terug ontving ik het Smokey Goodness No Worries BBQ boek van Jord Althuizen en van de week bedacht ik me ineens dat ik hier nog helemaal niets had geschreven over alweer het 6e boek van Jord. En dat terwijl ik toch al wel een aantal recepten uit het boek heb geprobeerd! Tijd voor een boekreview dus, met heel wat foto’s!

no worries bbq boekreview blog
Smokey Goodness No Worries BBQ

No Worries BBQ

Inmiddels ben je ongetwijfeld bekend met de boekenreeks van Jord Althuizen en weet je dat hij voor ieder boek een ander deel van de wereld bezoekt, om inspiratie op te doen voor zijn boek. Voor No Worries BBQ ging hij, de naam verraadt het al, naar Australië om daar geïnspireerd te raken door de laidback cultuur, die ook doorwerkt in de BBQ cultuur van het land. Een Ozzie BBQ draait niet om ingewikkelde gerechten, maar om gezellig samen zijn, lekker grillen en heerlijk eten.

Dat betekent dat de recepten in dit boek draaien om eenvoud. Niet meer uren voorbereiden en de hele dag bezig zijn, maar gerechten die je in een handomdraai hebt voorbereid en die ook op de BBQ relatief snel gaar zijn. Dat betekent overigens niet dat de recepten in dit boek saai zijn, want ze zijn weer bijzonder creatief en vol van smaak!

no worries bbq boekreview shrimps

Reisverhalen

Uiteraard staan er naast mooie recepten ook in dit boek weer volop reisverhalen van Jord. Waar hij vertelt over zijn reis door Australië en met name de cultuur die er heerst in het land. Uiteraard ondersteund door prachtige foto’s, zoals we gewend zijn van zijn boeken. Deze verhalen vind ik persoonlijk erg leuk als afwisseling tussen alle recepten door.

no worries bbq boekreview pitcher perfect

Meer dan alleen BBQ recepten

Wat we van Jord inmiddels ook gewend zijn is dat zijn boeken niet alleen draaien om recepten voor op de BBQ. Naast de reisverhalen in dit boek vind je ook recepten voor cocktails, tips voor bier en wijn, tips en tricks op het gebied van de BBQ en de 10 slagersgeboden.

no worries bbq boekreview kangoeroe steaks

Snacks, salades, big bites & sticky fingers

Hoewel we de BBQ vooral zien als een apparaat om vlees op te grillen, omhelst dit boek gelukkig meer dan alleen BBQ recepten met vlees. Natuurlijk, er komt genoeg vlees en vis voorbij in dit boek en ook de meest voor de hand liggende stukken als kangoeroe, krokodil en struisvogel komen aan bod. Denk overigens niet dat dat het enige vlees is dat ze in Australië eten, want er staan ook genoeg recepten met kip, rund, lam en vis in.

Maar ook groenten, salades en desserts komen uitgebreid aan bod en dat zorgt er voor dat je met No Worries BBQ een boek in huis haalt waarmee je een volledige BBQ maaltijd op tafel kunt zetten.

En Jord zou Jord niet zijn als hij niet ook een hoofdstuk met recepten die voor de gemiddelde BBQ’er iets minder toegankelijk zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hele krokodil van de grill? Dat wordt bij mij inde tuin toch ietwat lastig hoor. Maar het neemt niet weg dat het een gaaf gezicht is en zeker niet misstaat in dit BBQ Boek.

no worries bbq boekreview firecooking

Mijn favoriet recept tot nu

Dat is een simpele, dat zijn de Bacon Bourbon Chicken Kebabs! Heerlijke spiesen van kipgehakt met stukjes bacon er doorheen. Heerlijk gekruid en gelakt met een saus op basis van BBQ saus en bourbon. Ik krijg er gelijk weer trek in! Die moet je dus zeker eens proberen!

no worries bbq boekreview chicken kebabs

Mijn volgende to do

Dat is een lastigere, want het boek zit inmiddels vol met post-its om recepten te markeren die ik nog wel wil proberen. Maar ik denk dat mijn eerstvolgende de Festival Style Beef Balls gaan worden. Een recept dat je wellicht al kent van de festivals waar Smokey Goodness aanwezig is. Het is een recept wat je deze zomer heerlijk kunt maken als je vrienden over de vloer krijgt en iedereen lekker wil snacken met een biertje er bij. Dat moet hem dus worden bij mij!

no worries bbq boekreview beef balls

Conclusie

Met de gedachte dat No Worries BBQ alweer het 6e boek van Jord is, twijfelde ik van te voren een beetje of het niet te veel van hetzelfde zou worden. Natuurlijk, hij gaat weer naar een ander deel van de wereld, maar ik kan me ook voorstellen dat in herhaling vallen op de loer ligt.

Niets is echter minder waar, want ik denk dat ik No Worries BBQ het leukste boek uit de Smokey Goodness reeks vindt! Er staan zoveel leuke gerechten in, die vaak niet heel ingewikkeld zijn, maar juist geschikt voor een gezellige BBQ met vrienden, dat ik van dit boek wel blij wordt!

Wat mij betreft is No Worries BBQ dan ook zeker een boek dat je op de plank moet hebben!

Je bestelt Smokey Goodness No Worries BBQ hier.

no worries bbq boekreview firestarter
no worries bbq boekreview crocfilets
no worries bbq boekreview winter festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *