
Het boek
Grill Rook BBQ begint met een inleiding tot BBQ'en en de manier waarop Ben Tish hier naar kijkt en waar zijn liefde voor de BBQ vandaan komt. Daarnaast legt het uit hoe het boek gebruikt moet worden.
Hierna volgt een hoofdstuk dat zich richt op de verschillende soorten BBQ's en onmisbare accessoires. Dit hoofdstuk kon ik gelijk overslaan, maar kan je helpen bij het aanschaffen van een nieuwe BBQ. Het boek gaat verder met informatie over het gebruik van je BBQ en het verschil tussen direct en indirect BBQ'en om het daarna over de verschillende brandstoffen te hebben. Tot slot komt ook het warm en koud roken nog aan bod, waarna het tijd is om over te gaan tot de recepten van Ben Tish.
De recepten beginnen met een selectie 'Ontbijt, brunch & brood, gevolgd door 'Tapas & kleine gerechten'. Vervolgens krijg je de 'Grote gerechten' en 'Bijgerechten', om te eindigen met de 'Desserts'. Helemaal achter in het boek vinden we nog een hoofdstuk 'Basisrecepten' dat zich richt op rubs, sauzen, salsa's en degen die in verschillende recepten terug komen.

Mijn favoriete recept tot nu toe
Op pagina 98, in het hoofdstuk 'Tapas & kleine gerechten', kwam ik het recept tegen voor 'Gemarineerde en gegrilde runderbavette met gerookte lente-ui' tegen. De foto op de pagina ernaast deed mij beslissen dat ik dit moest maken en ik werd niet teleurgesteld! Sowieso is bavette één van mijn favoriete stukken vlees van de laatste tijd, dus dat zat al goed. Maar de combinatie met de gegrilde lente-ui en de bijbehorende salsa is dit écht heel erg lekker! Een aanrader dus!