bbq boek grill rook bbq

Boekreview: Grill Rook BBQ

Laatst bestelde ik Grill Rook BBQ van Ben Tish. Een mooi boek voor de wat ervarener BBQ liefhebber en voor mij een mooie aanvulling op mijn boekenplank. Het is een boek vol mooie foto's, goed uitgelegde recepten en informatie over BBQ's en BBQ'en. Wat mij aanspreekt in dit boek is dat Ben Tish de BBQ gebruikt als onderdeel om op te koken. Dat betekent dat in sommige gevallen niet alle ingrediënten op de BBQ worden bereid. Zoals hij zelf ook al aangeeft in zijn boek heeft hij ooit de BBQ aangestoken, enkel om een paar aardbeien te grillen!
Grill Rook BBQ van Ben Tish is een receptenboek vol spannende en opvallende smaak combinaties!

Het boek

Grill Rook BBQ begint met een inleiding tot BBQ'en en de manier waarop Ben Tish hier naar kijkt en waar zijn liefde voor de BBQ vandaan komt. Daarnaast legt het uit hoe het boek gebruikt moet worden.

Hierna volgt een hoofdstuk dat zich richt op de verschillende soorten BBQ's en onmisbare accessoires. Dit hoofdstuk kon ik gelijk overslaan, maar kan je helpen bij het aanschaffen van een nieuwe BBQ. Het boek gaat verder met informatie over het gebruik van je BBQ en het verschil tussen direct en indirect BBQ'en om het daarna over de verschillende brandstoffen te hebben. Tot slot komt ook het warm en koud roken nog aan bod, waarna het tijd is om over te gaan tot de recepten van Ben Tish.

De recepten beginnen met een selectie 'Ontbijt, brunch & brood, gevolgd door 'Tapas & kleine gerechten'. Vervolgens krijg je de 'Grote gerechten' en 'Bijgerechten', om te eindigen met de 'Desserts'. Helemaal achter in het boek vinden we nog een hoofdstuk 'Basisrecepten' dat zich richt op rubs, sauzen, salsa's en degen die in verschillende recepten terug komen.

Dit recept voor bavette is tot nu mijn favoriete recept uit Grill Rook BBQ.

Mijn favoriete recept tot nu toe

Op pagina 98, in het hoofdstuk 'Tapas & kleine gerechten', kwam ik het recept tegen voor 'Gemarineerde en gegrilde runderbavette met gerookte lente-ui' tegen. De foto op de pagina ernaast deed mij beslissen dat ik dit moest maken en ik werd niet teleurgesteld! Sowieso is bavette één van mijn favoriete stukken vlees van de laatste tijd, dus dat zat al goed. Maar de combinatie met de gegrilde lente-ui en de bijbehorende salsa is dit écht heel erg lekker! Een aanrader dus!
Het volgende recept uit Grill Rook BBQ dat ik ga bereiden is deze voor gerookte watermeloen met burrata en balsamico.

Mijn volgende recept op de to-do list

In de ontbijtsectie van dit prachtige boek kwam ik een recept tegen voor 'Gerookte watermeloen met burrata, balsamico en basilicum' en die staat inmiddels op de to-do list. Sowieso vind ik dit soort gerechten, die je niet verwacht op de BBQ al prachtig en van dit gerecht ben ik enorm benieuwd naar de smaakcombinatie. Met name naar de combinatie van de watermeloen met de burrata, een met room gevulde mozzarella, ben ik erg benieuwd!

Conclusie

Grill Rook BBQ van Ben Tish is in mijn verzameling een goede aanvulling en ik ben erg enthousiast over de gerechten die Ben op de BBQ bereidt. Niet de bekende, typisch Amerikaanse BBQ gerechten, maar mooie gerechten met opvallende smaak combinaties. Voor mij een inspirerend boek, dat er voor zorgt dat ik het liefst vandaag nog de BBQ aan steek! Ben jij nog op zoek naar een mooi boek voor jezelf, of voor iemand die de BBQ met regelmaat aansteekt? Bestel dan Grill Rook BBQ van Ben Tish!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.