Boekenplank

Als echte BBQ fanaat heb ik de laatste jaren al flink wat BBQ gerelateerde kookboeken verzameld. Om recepten uit te proberen, om inspiratie op te doen voor nieuwe recepten en om boek reviews te schrijven voor BBQ Junkie. Het leek me dan ook wel een goed plan om mijn boekenplank met jullie te delen. Want wellicht ben jij nog op zoek naar een nieuw BBQ kookboek. Voor jezelf, voor een verjaardag of misschien wel als Vaderdag cadeau.

Hieronder vind je een overzicht van alle BBQ kookboeken die ik heb. Met een korte beschrijving, mijn bescheiden mening, soms een link naar mijn uitgebreidere boek review en altijd een linkje naar de website waar je hem kunt bestellen. Twijfel je welk boek je moet kopen? Stuur me een mailtje via mijn contact pagina en ik help je graag!

BBQ kookboeken - Jord Althuizen - Smokey Goodness

Smokey Goodness

Smokey Goodness is het ultieme BBQ boek van 2016! Het is daarnaast uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Smokey Goodness is dan ook een boek dat je wel op de plank moet hebben. Het is een schitterend BBQ boek, vol recepten met goede uitleg en prachtige foto's. Jord Althuizen is de man achter dit boek en die kennen we allemaal wel als dé BBQ man van Nederland op dit moment.

Je kunt Smokey Goodness hier bestellen.

BBQ kookboeken - Jan Braai

Braai

Braai is een BBQ boek van Jan Braai en richt zich op de Zuid Afrikaanse BBQ: De Braai. Bij braaien begin je met een houtvuur, dat zich ontwikkelt tot gloeiend houtskool. Het boek staat vol met mooie gril recepten voor vlees, vis en zelfs desserts. Het boek laat je zien hoe er in Zuid Afrika wordt gebarbecued en geeft je inspiratie voor je volgende BBQ.

Je kunt Braai hier bestellen.

BBQ kookboeken - Hamburgers - 100 Knalrecepten

Hamburgers – 100 Knalrecepten

Dit hamburger boek is er voor de echte burger verslaafde. Het boek is niet per se gericht op de BBQ, maar iedere hamburger kan wat mij betreft ook op de BBQ. Wordt ie alleen maar lekkerder van! Dit boek bevat 100 hamburger recepten. Van de classics, tot opvallende combinaties en burger recepten van over de hele wereld. Een leuk boek om wat meer te variëren met je hamburgers van de BBQ!

Je kunt Hamburgers - 100 Knalrecepten hier bestellen.

BBQ kookboeken - Julius Jaspers - BBQ Bijbel

BBQ Bijbel

De BBQ Bijbel van Julius Jaspers is een flinke verzameling van BBQ recepten, uitleg van technieken en tips. Meer dan 500 pagina's BBQ. Julius Jaspers houdt het graag simpel als het om de BBQ gaat. Niet te veel ingrediënten of moeilijke smaakcombinaties, maar het recept laten draaien om het vlees, de vis of groente.

Vorig jaar schreef ik een uitgebreide boekreview over de BBQ Bijbel.

Je kunt de BBQ Bijbel hier bestellen.

BBQ kookboeken - Jord Althuizen - Smokey Goodness II

Smokey Goodness II

Na deel 1 kon een tweede deel van Smokey Goodness niet uitblijven. Voor dit boek heeft Jord zijn inspiratie gehaald in een ander deel van de wereld waar ze verzot zijn op vlees: Zuid-Amerika. Dit heeft een collectie heerlijke recepten opgeleverd, die het proberen meer dan waard zijn!

Laatst schreef ik een uitgebreide review over Smokey Goodness II - Het Next Level BBQ Boek.

Je kunt Smokey Goodness II hier bestellen.

BBQ kookboeken - Julius Jaspers - Het Ultieme Hamburgerboek

Het Ultieme Hamburgerboek

Als je fan bent van een goede hamburger, dan kun je Julius Jaspers de hand schudden. Hij schreef Het Ultieme Hamburgerboek, met in totaal meer dan een miljoen mogelijke combinaties. Klinkt dat niet top?

Ik schreef een uitgebreide review over Het Ultieme Hamburgerboek.

Je kunt Het Ultieme Hamburgerboek hier bestellen.

BBQ kookboeken - NOSKOS - Het Vuur De Baas

Het Vuur De Baas

Als je een beetje bekend bent in de wereld van BBQ, dan ken je de naam NOSKOS zeker. Hij is net als ik BBQ Blogger en schreef het boek 'Het Vuur De Baas', waarin hij op alle aspecten van het BBQ'en in gaat. Uiteraard aangevuld met zijn favoriete recepten.

Ik schreef een uitgebreide review over Het Vuur De Baas.

Je kunt Het Vuur De Baas hier bestellen.

BBQ kookboeken - Ben Tish - Grill Rook BBQ

Grill Rook BBQ

Ben je net als Ben Tish en zie je de BBQ als verlengstuk van je keuken? Dan is Grill Rook BBQ een boek voor jou! Het is een boek vol prachtige recepten, waarvan soms slechts een enkel ingrediënt op de BBQ wordt bereid. Maar die bereiding op de BBQ is essentieel voor de smaak van het gerecht.

Ik schreef een uitgebreide review over Grill Rook BBQ.

Je kunt Grill Rook BBQ hier bestellen.

BBQ kookboeken - Homemade Sausage

Homemade Sausage

Verse worst van de BBQ is heerlijk. En helemaal als je ze ook nog eens zelf maakt! Wil jij beginnen met het zelf maken van worst? Dan is Homemade Sausage een boek voor jou. Stap voor stap wordt uitgelegd wat je nodig hebt en hoe je aan de slag gaat. Uiteraard aangevuld met diverse recepten.

Ik schreef een uitgebreide review over Homemade Sausage.

Je kunt Homemade Sausage hier bestellen.

BBQ kookboeken - BBQ met Braai

BBQ met Braai

BBQ met Braai is een boek van de Zuid Afrikaanse Jan Braai en is het vervolg op zijn eerste boek 'Braai'. In dit tweede boek gaat Jan Braai er vanuit dat je de techniek en mogelijkheden van de Braai al kent en gaat het puur om recepten, recepten en recepten.

Ik schreef een uitgebreide review over BBQ met Braai.

Je kunt BBQ met Braai hier bestellen.