Barbecue Boek Review: Homemade Sausage

Boekreview: Homemade Sausage

Eind vorig jaar ontving ik een boek dat precies aansloot op iets waar ik me in 2018 in wil verdiepen: Worst maken. Ik ontving namelijk het boek Homemade Sausage. Een boek over alles wat er komt kijken bij het zelf draaien van worsten. Geschreven door de mensen van Porter Road Butcher uit Nashville. Mensen met kennis, want ze hebben al talloze prijzen gewonnen met hun worsten. Hieronder wat meer over het boek, inclusief mijn mening!

Homemade Sausage. Een boek over worst maken.

Van A tot Z uitgelegd

Het boek begint met een korte inleiding over worst en vlees in het algemeen. Waar het vandaan komt, hoe lang geleden ze het al maakten en met welk doel. Na deze korte inleiding in de wereld van worst begint het echte werk. Er wordt van A tot Z uitgelegd hoe je zelf worst kunt maken. Stap voor stap, tot in detail uitgelegd en ondersteund met beeldmateriaal. Van het kiezen van het juiste vlees, tot de juiste apparatuur, het malen, vullen én het knopen van de worsten.

In deze hoofdstukken lees je goed terug wat er allemaal komt kijken bij het maken van een goede worst en waar je rekening mee moet houden. Alles is duidelijk uitgelegd en in sommige gevallen is de uitleg zelfs voorzien van stap-voor-stap foto’s. Ideaal dus voor de beginnende worstmaker.

Homemade Sausage - vlees malen
Homemade Sausage - worst vullen

Het vullen van de worsten

Nu we de hoofdstukken met uitleg, technieken en alle belangrijke technische zaken voorbij zijn, vinden we tientallen recepten voor het maken van worst. Van klassieke worstrecepten, tot creatieve combinaties. Alle recepten worden ingeleid hebben een duidelijke ingrediëntenlijst én een stap-voor-stap werkwijze. Diverse vleessoorten komen voorbij en deze worden gecombineerd met allerlei ingrediënten. Van kruiden tot kaas en zelfs groenten.

Homemade Sausage - recepten

Worsten als onderdeel van een gerecht

Na al deze recepten voor worst begint het hoofdstuk met wat de schrijvers eigenlijk pas onder de recepten scharen. Allerlei worstcombinaties toegepast in een recept. Van broodjes, tot soepen en aardappelgerechten. Alles met de worst die je net zelf hebt gemaakt. Daar krijg je wel honger van.

Het boek eindigt vervolgens met een hoofdstuk over Porter Road Butcher en de schrijvers die er achter zitten. Er wordt verteld wat hen drijft en waarom worst zo belangrijk voor ze is. Een mooie samenvatting van wat we net allemaal gelezen hebben.

Mijn oordeel

Homemade Sausage is een boek dat voor mij op precies het goede moment komt. Ik wil me graag verdiepen in het zelf maken van worst en dat gaat met dit boek lukken. Omdat alles tot in detail is uitgelegd en deze uitleg wordt ondersteund door foto’s, is dit boek goed geschikt voor de beginnende worstmakers onder ons. Ik ben dan ook enthousiast over het boek en heb inmiddels de spullen aangeschaft om binnenkort mijn eerste poging te wagen. Hopelijk binnenkort dus recepten voor mijn eigen worst!

Homemade Sausage bestellen? Dat doe je hier voor €20,-!

Homemade Sausage - recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *