Jalapeño Smash Burgers Recept

Jalapeño Smash Burgers

Dat ik wel van een goede burger houd is geen verrassing meer he? De website staat vol met heerlijke Burger recepten, waarbij je nog wel even voort kunt. De laatste tijd worden er hier geregeld smashburgers op de BBQ bereid. Vaak heel eenvoudig met wat ingrediënten die ik nog heb liggen. Zo ook dit keer, toen er nog een paar jalapeños over waren van de boodschappen voor de Atomic Buffalo Turds. Net als bij de Onion Smash Burgers pakte ik de mandoline er bij en smashte de flinterdunne schijfjes jalapeño zo in de burgers. Het resultaat waren heerlijke smashburgers, met een klein beetje pit. Aanrader!

 

Jalapeño Smash Burgers Recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 654kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ
  • Bakpapier
  • Mandoline (optioneel)
  • Burger Smasher of Grote Spatel
  • Scherpe Spatel
  • Rasp

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden. Leg de bakplaat of plancha op de BBQ.
  • Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes open en bestrijk de snijkanten met roomboter. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en maak hier bollen van. Pak het bakpapier er bij en knip hier een vierkant uit dat ruim groter is dan de diameter van je broodjes.
  • Meng in een kommetje de mayonaise, ketchup, mosterd en je favoriete hot sauce. Rasp er de augurk bij en meng dit door de saus.
  • Pak nu de jalapeños er bij en snijd deze in flinterdunne schijfjes. Ik deed dit met een mandoline, maar met een goed scherp mes kan het ook.
  • Is de BBQ op temperatuur en is je bakplaat heet? Leg dan eerst de burgerbroodjes op de bakplaat en toast ze ongeveer een minuut, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Zo blijven de broodjes lekker met alle ingrediënten er straks op en worden ze niet zompig. Haal de burger broodjes dan weer van de bakplaat en leg ze opzij.
  • Neem nu de bolletjes gehakt en leg deze op de bakplaat en leg op ieder bolletje een hoopje van de schijfjes jalapeño.
  • Pak nu het velletje bakpapier en je burger smasher of grote spatel er bij. Leg het bakpapier op één van de bolletjes gehakt en druk het gehakt met de jalapeño schijfjes uit tot een dunne burger. Herhaal dit met de overige bolletjes. Bestrooi de burgers nu met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  • Bak de smashburgers nu ongeveer een minuut en steek ze vervolgens los met een scherpe spatel om ze vervolgens om te draaien. Belangrijk is dat er een mooie korst is ontstaan op de smashburgers.
  • Beleg iedere burger nu met een plak cheddar en bak de burgers nogmaals een minuut. Haal de smashburger vervolgens van de BBQ.
  • Neem nu de onderste helft van je hamburgerbroodjes en bestrijk deze met de burgersaus. Leg op ieder broodje vervolgens twee smashburgers met jalapeños.
  • Bestrijk nu ook de bovenste helften van de broodjes met de burgersaus en maak je jalapeño smash burgers er mee af. Serveer de burgers vervolgens direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 654kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 39g | Fat: 43g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 18g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 144mg | Sodium: 913mg | Potassium: 705mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 294IU | Vitamin C: 19mg | Calcium: 150mg | Iron: 6mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Jalapeño Smashburgers van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling