Onion Smash Burgers

Burgers bouwen is altijd een goed idee en de laatste tijd zijn met name smashburgers erg populair. Ik bereid ze ook regelmatig en heb ook nu weer een lekker recept voor je. Als je een beetje bekend bent in de wereld van burgers ken je wellicht de Oklahoma Onion Burger wel. Op deze burger is mijn onion smashburger recept gebaseerd. Bij deze smashburgers druk je namelijk flinterdunne uienringen in je burger tijdens het smashen, die na het flippen van de burgers de tijd krijgen om te karameliseren op de bakplaat. Plak cheddar er op, burgersaus op het broodjes, stapelen (want een enkele smashburger is geen smashburger) en je hebt een heerlijke smashburger met uien!

 

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 703kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ
  • Bakpapier
  • Rasp
  • Mandoline (optioneel)
  • Burger Smasher of Grote Spatel
  • Scherpe Spatel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden. Leg de bakplaat of plancha op de BBQ.
  • Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes open en bestrijk de snijkanten met roomboter. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en maak hier bollen van. Pak het bakpapier er bij en knip hier een vierkant uit dat ruim groter is dan de diameter van je broodjes.
  • Meng in een kommetje de mayonaise, ketchup, mosterd en je favoriete hot sauce. Rasp er de augurk bij en meng dit door de saus.
  • Pak nu de ui er bij en ontdoe deze van zijn schil. Snijd de ui nu in flinterdunne ringen. Een mandoline werkt daarbij het makkelijkst, maar met een scherp mes gaat het ook.
  • Is de BBQ op temperatuur en is je bakplaat heet? Leg dan eerst de burgerbroodjes op de bakplaat en toast ze ongeveer een minuut, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Haal de burger broodjes dan weer van de bakplaat en leg opzij.
  • Neem nu de bolletjes gehakt en leg deze op de bakplaat en leg op ieder bolletje een hoopje van de dun gesneden uienringen.
  • Pak nu het velletje bakpapier en je burger smasher of grote spatel er bij. Leg het bakpapier op één van de bolletjes gehakt met uienringen en druk het gehakt uit tot een dunne burger. Herhaal dit met de overige bolletjes. Bestrooi de burgers nu met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  • Bak de smashburgers nu ongeveer een minuut en steek ze vervolgens los met een scherpe spatel om ze vervolgens om te draaien.
  • Beleg iedere burger nu met een plak cheddar en bak de burgers nogmaals een minuut. Haal de smashburger vervolgens van de BBQ.
  • Neem nu de onderste helft van je hamburgerbroodjes en bestrijk deze met de burgersaus. Leg op ieder broodje vervolgens twee burgers.
  • Bestrijk nu ook de bovenste helften van de broodjes met de burgersaus en maak je onion smash burgers hier mee af. Serveer de burgers vervolgens direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 703kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 41g | Fat: 43g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 18g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 144mg | Sodium: 926mg | Potassium: 867mg | Fiber: 3g | Sugar: 12g | Vitamin A: 145IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 181mg | Iron: 6mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept