
Bijgerecht
4 personen
50 minuten
Overige Benodigdheden
- BBQ met Deksel
- Eventueel Cocktailprikkers
- Bakkwast
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 160 graden.
Pel de uien en snijd ze in ringen van ongeveer 8 mm dik. Druk het midden uit iedere plak ui, waarbij je de 2 buitenste ringen bij elkaar houd. Uit iedere ui haal je waarschijnlijk 3 geschikte uiringen.
Neem nu de plakken bacon. Rechte plakken werken hier het handigst. Wikkel de spek om de uienringen heen, totdat ze helemaal ingepakt zijn. Bij mij bleef de spek prima zitten, maar je kunt de plakken eventueel vastzetten met cocktailprikkers.
Leg de uien op een snijplank en bestrooi ze met de helft van de rub. Kies hiervoor je favoriete BBQ rub, of maak er zelf één. Draai de uienringen om en bestrooi de andere kant met de rest van de rub.
Als de BBQ op temperatuur is, mogen de bacon uienringen op de BBQ. Je kunt eventueel wat rookhout toevoegen aan je kolen voor een extra rokerige smaak. De uienringen mogen nu 30 minuten indirect garen, dus sluit de BBQ met de deksel.
Na 30 minuten mogen de ringen ingesmeerd worden met de BBQ saus. Gebruik de helft van de saus, draai de ringen om en smeer ook deze in met BBQ saus. Ook hier kies je gewoon weer je eigen favoriet, of je maakt zelf je BBQ saus.
De ringen mogen nu nog 10 minuutjes op de BBQ, dus sluit de deksel nog even. Na 10 minuten mogen de uienringen van de BBQ en kun je ze direct serveren. Eet smakelijk!