Grilled Chicken Quesadillas

Een quesadilla kan altijd. Als lunch, als voorgerecht om te delen en als je ze een beetje goed vult kunnen ze zelfs als hoofdgerecht. Al eerder bereidde ik eens quesadillas in een klemrooster, maar dit keer ging ik voor een variant op de bakplaat. Eerst de kip even grillen, dan de groenten op de bakplaat om tenslotte ook de quesadillas op de bakplaat te bakken. Met een heerlijk resulaat!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 3352kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Bakplaat of Plancha
  • Spatel
  • Vershoudfolie

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Haal de kippendijen uit de verpakking en leg ze op een ruim stuk vershoudfolie. Vouw het folie vervolgens dubbel en sla, bijvoorbeeld met een koekenpan, de kippendijen wat platter, zodat ze overal ongeveer even dik zijn.
  • Meng in een kommetje het paprikapoeder, de oregano, het knoflookpoeder, de gemalen komijn, de gemalen chipotle, het chilipoeder en het zout en meng dit door elkaar. Bestrooi de kippendijen rondom met het kruidenmengsel.
  • Snijd nu de paprika’s in dunne reepjes en de rode ui in dunne halve ringen. Doe de geraspte kazen in een kom en meng ze door elkaar en zet ook alvast de maïs en ingelegde jalapeños klaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Gril de kippendijen dan in ongeveer 10 minuten gaar, waarbij je ze halverwege even keert. Haal de kippendijen van de BBQ en laat afkoelen.
  • Leg ondertussen de bakplaat of plancha op de BBQ en laat deze warm worden. Giet vervolgens wat zonnebloemolie op de bakplaat en bak hierop de reepjes paprika tot ze net zacht beginnen te worden. Voeg dan de rode ui toe en bak 2 minuutjes mee.
  • Schep nu alle groenten van de bakplaat in een grote mengkom. Voeg hier de maïskorrels aan toe. Snijd nu de kippendijen in stukjes en voeg ook toe. Voeg tot slot de eetlepel BBQ saus toe en meng alles door elkaar.
  • Leg nu de tortilla wraps op de bakplaat en beleg ze eerst met het mengsel van geraspte kazen. Beleg daarna de helft van de tortilla wrap met het mengsel van paprika, ui, maïs en kip. Beleg het geheel naar wens met ingelegde jalapeños en vouw daarna de niet belegde helt van de wraps over het beleg en druk een beetje aan.
  • Bak de quesadillas zo 5 minuutjes en keer ze vervolgens om. Bak nog eens 5 minuten, tot ze kaas helemaal gesmolten is en de wraps een mooi kleurtje hebben.
  • Haal de quesadillas nu van de BBQ en leg ze op een snijplank. Snijd ze in tweeën en serveer vervolgens direct. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 3352kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 274g | Fat: 229g | Saturated Fat: 72g | Polyunsaturated Fat: 45g | Monounsaturated Fat: 90g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 1079mg | Sodium: 1905mg | Potassium: 3042mg | Fiber: 5g | Sugar: 10g | Vitamin A: 5789IU | Vitamin C: 195mg | Calcium: 744mg | Iron: 15mg
Quesadillas met gegrilde kip van de BBQ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *