steak sandwich uitgelicht

Steak Sandwich

Lunch van de BBQ? Waarom ook niet! Maar ga dan wel voor een goed lunchgerecht, zoals deze steak sandwich van de BBQ! Want veel beter dan een broodje ribeye, met truffelmayonaise, rucola, cheddar en gekaramelliseerde rode uien wordt het niet toch? De ribeye bereiden we middels de reverse sear methode en garen we minder ver dan je normaal zou doen. Dit is omdat de steak na het snijden nog even terug op de BBQ gaat. Het resultaat? Simpelweg de perfecte lunch van de BBQ! Snel de boodschappen in huis halen dus!

Recept Video

De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie daarvoor hieronder! Vind je dit soort video’s leuk om te zien? Abonneer je dan ook even op mijn YouTube kanaal! Voor het uitgeschreven recept moet je nog iets verder doorscrollen.

steak sandwich recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 2

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur tussen de 100 en 130 graden.
  • Zet vervolgens de koekenpan op laag vuur en snijd de rode uien in dunne ringen. Doe de olijfolie in de pan en laat even warm worden. Voeg vervolgens de uienringen toe en bak ze rustig tot ze glazig worden.
  • Is de BBQ inmiddels op temperatuur? Leg dan de ribeye op het rooster. Steek de probe van je kernthermometer in het vlees en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de ribeye tot een kerntemperatuur van 45 graden.
  • Breng de rode uien op smaak met peper en zout en laat de uien zachter worden en slinken. Voeg vervolgens de basterdsuiker toe en laat de uien nog 5 minuten karamelliseren. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de uien een beetje afkoelen.
  • Heeft de ribeye de kerntemperatuur van 45 graden bereikt? Haal de steak dan even van de BBQ en maak de BBQ gereed voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.
  • Gril de ribeye nu 2 minuten per kant en haal hem daarna weer van de BBQ. Snijd de broodjes open en rooster ze even op het BBQ rooster. Haal ze er vervolgens weer af.
  • Maak de BBQ nu weer gereed voor indirecte hitte. Ditmaal een tempratuur rond de 220 graden.
  • Breng de ribeye op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout en snijd de steak in plakken van 2 millimeter dik.
  • Neem nu de bovenkanten van de broodjes en beleg deze eerst met de gekaramelliseerde rode uien, vervolgens met de cheddar en tot slot met de plakken ribeye. Leg dit vervolgens op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak het geheel 5-8 minuten, tot de cheddar begint te smelten en haal de broodjes daarna weer van de BBQ.
  • Bestrijk ondertussen de onderkanten van de broodjes met de truffelmayonaise en beleg ze daarna met de rucola. Daarbovenop gaan de andere helften van de broodjes, met steak, cheddar en rode ui en je steak sandwich van de BBQ is klaar. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *