Ananas in Bacon

Hoewel ik vaak een hele maaltijd bereid op de BBQ, vind ik het ook leuk om allerlei kleine hapjes te serveren. Een soort BBQ tapas eigenlijk. Denk aan MOINK Balls, Atomic Buffalo Turds, gehaktballetjes en allerlei andere kleine gerechtjes. Deze stukjes ananas in bacon kun je toevoegen aan dat lijstje, want ze zijn heerlijk om te snacken! Ideaal voor een avondje BBQ tapas of wat hapjes bij de borrel.

Fruit van de BBQ? Ga eens voor deze ananas in bacon!
Fruit van de BBQ? Ga eens voor deze ananas in bacon!

Snack

4-6 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 1 Verse Ananas
– 20 plakken Gerookt Ontbijtspek
– 10 eetlepels BBQ Saus

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Bakkwast
– Prikkertjes

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 160 graden.

Neem nu de ananas en snijd de schil er vanaf. Snijd de ananas vervolgens langs het hart (dat harde gedeelte in het midden), zodat je een aantal grote stukken ananas hebt. Snijd deze in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Wikkel om ieder blokje ananas nu een plak ontbijtspek.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de ananas in spek dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de ananas in spek nu 10 minuten. Pak daarna de BBQ saus en de bakkwast er bij en bestrijk de ontbijtspek met BBQ saus. Sluit de BBQ opnieuw en herhaal het bestrijken met BBQ saus na 5 minuten nog eens. Sluit de BBQ wederom met de deksel en laat de ananas in spek nog 5 minuten liggen.

Heeft de ananas in totaal 20 minuten op de BBQ gelegen? Haal de blokjes er dan vanaf en leg ze op een bord of serveerplank. Serveer de ananas in bacon met wat prikkertjes, zodat iedereen gewoon lekker een stukje van je bord of plank kan prikken. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *