burgers met blauwe kaas kersen portsaus uitgelicht

Burgers met Blauwe Kaas & Kersen Port Saus

Blauwe Kaas. Je moet er van houden. Maar als je er van houdt is het wel echt een topper voor op burgers. De kaas geeft zoveel smaak mee en is ook goed te combineren met wat zoetere smaken. Gekarameliseerde rode uien bijvoorbeeld. Dit keer ging ik echter voor een saus op basis van kersen en port, die bovenop de burgers met blauwe kaas gaat. Voeg daar nog dat kleine beetje scherpte van de mosterd mayonaise aan toe en je hebt een top burger. Tenminste, als je dus van blauwe kaas houdt.

 

burgers met blauwe kaas kersen portsaus recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.41 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 633kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Steelpan

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Zet ondertussen een steelpannetje op laag vuur en doe hier de port en kersen in. Breng rustig aan de kook. Voeg dan de takjes tijm toe en laat 15 minuten rustig pruttelen. Roer dan de suiker door de saus en laat deze oplossen. Haal de pan van het vuur en laat de saus op het aanrecht afkoelen.
  • Vorm nu 4 burgers van het gehakt, waarbij je de diameter van de burgers iets groter maakt dan die van je broodjes. Dit omdat de burgers nog iets zullen krimpen tijdens het grillen.
  • Meng daarna in een kommetje de mayonaise met de mosterd en snijd je hamburger broodjes alvast open.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de burgers dan rondom met versgemalen zwarte peper en wat zeezout.
  • Leg de burgers nu eerst op het directe deel van het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de burgers 3 minuten en keer ze vervolgens om.
  • Brokkel nu de blauwe kaas over de burgers en gril ze met de deksel van de BBQ gesloten nog eens 3 minuten. Verplaats de burgers daarna naar het indirecte deel van de BBQ. Rooster ondertussen alle broodjes even kort op de BBQ.
  • Neem nu de onderste helften van de broodjes en bestrijk ze met de mosterd mayonaise. Leg hierop de burgers met blauwe kaas en schep daarop een goede lepel van de kersen port saus. Maak de burgers daarna af met de bovenste helften van de broodjes.
  • Serveer de burgers nu direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 633kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 35g | Fat: 39g | Saturated Fat: 17g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 117mg | Sodium: 751mg | Potassium: 633mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 777IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 292mg | Iron: 5mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling