Longhaas met Rode Chimichurri

Longhaas met Rode Chimichurri

Chimichurri ken je inmiddels waarschijnlijk wel. Is het niet van de klassieke picanha met chimichurri, dan wel met één van de andere heerlijke gerechten met chimichurri. Die Argentijnse saus doet het goed bij steaks, maar combineert ook met bijvoorbeeld garnalen en kip erg goed. Ik wilde de chimichurri echter eens een andere twist geven, waarbij ook in het uiterlijk duidelijk is dat het niet om een standaard chimichurri gaat. Het werd deze rode chimichurri, waar onder andere geroosterde rode puntpaprika in gaat en gerookt paprikapoeder. Het resultaat was een erg lekkere chimichurri met een vleug zoet en een wat meer rokerige smaak. Ik serveerde deze rode chimichurri bij een mooi stuk longhaas, maar deze saus combineert uiteraard ook erg goed met jouw favoriete steak!

 

Longhaas met Rode Chimichurri
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 444kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.
  • Neem nu de mengkom en doe hier de olijfolie, rode wijnazijn, oregano, chipotle, komijn en het paprikapoeder in.
  • Snipper de rode ui en de teen knoflook goed fijn en voeg ook toe. Ontdoe daarna de rode peper van de zaadlijsten en snipper de peper ook klein en voeg toe.
  • Hak tot slot de blaadjes van de peterselie en koriander goed klein en voeg ook toe aan de mengkom. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en laat zo even staan.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan eerst de puntpaprika op de BBQ en rooster die in een minuut of 10 rondom zwart. Haal de puntpaprika daarna weer van de BBQ en doe hem in een plastic zak en sluit die af.
  • Haal ondertussen de longhaas uit de verpakking en dep het vlees rondom droog. Snijd loshangende stukjes vlees en vet weg en bestrooi het vlees rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
  • Laat de zak met de puntpaprika een minuut of 10 liggen en haal de paprika daarna weer uit de zak. Met een mes kun je nu gemakkelijk het velletjes van de paprika schrapen. Ontdoe de puntpaprika van de zaadlijsten en zaadjes en snijd in kleine stukjes. Voeg de paprika toe aan de chimichurri, roer alles goed door elkaar en breng verder op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Neem nu de longhaas en leg deze op de BBQ. Gril het vlees ongeveer 4 minuten per kant, tot het vlees een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt. De steak heeft dan een medium rare resultaat.
  • Haal de longhaas bij de kerntemperatuur van 52 graden van de BBQ en laat het op een snijplank 5 minuten rusten. Dek het vlees eventueel losjes af met aluminiumfolie, maar pak het NIET in.
  • Snijd de longhaas na het rusten in dunne plakjes en serveer met de rode chimichurri. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 444kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 51g | Fat: 22g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 11g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 142mg | Sodium: 1134mg | Potassium: 985mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 2573IU | Vitamin C: 114mg | Calcium: 59mg | Iron: 6mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Rode Chimichurri; Een heerlijke saus voor bij je steak
Longhaas Steak met Rode Chimichurri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling