Chimichurri Garnalen van de BBQ

Chimichurri Garnalen

Chimichurri ken je ongetwijfeld van de combinatie met picanha. Picanha met chimichurri is ten slotte een echte BBQ klassieker. Maar je kunt chimichurri bij verschillende soorten vlees en vis serveren en ook op andere manieren gebruiken. In dit recept gebruik je chimichurri bijvoorbeeld als marinade voor de garnalen. Erg lekker en dus zeker het proberen waard!

Garnalen van de BBQ? Ga voor deze Chimichurri Garnalen!
Garnalen van de BBQ? Ga voor deze Chimichurri Garnalen!

Hoofdgerecht

3 personen

1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

– 24 Grote Garnalen
– 6 eetlepels Chimichurri
– 3 eetlepels Olijfolie

Overige Benodigdheden

– 6 (Houten) Spiesjes
Bastingkwast

Bereiding

Voor de bereiding van deze chimichurri garnalen begin je met het marineren van de garnalen. Hiervoor dien je eerst dit chimichurri recept te bereiden.

Meng in een ruime kom de 6 eetlepels chimichurri met de olijfolie en voeg hier de garnalen aan toe. Meng de garnalen door de chimichurri marinade en sluit de kom af. Laat de garnalen in de koeling een uurtje marineren.

Gebruik je houten spiesen? Leg deze nu dan ook in een laagje water, zodat ze wat vocht op kunnen nemen en niet verbranden op de BBQ.

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Haal na een uur marineren de garnalen uit de koeling en rijg 4 garnalen aan iedere spies. Bewaar de overgebleven marinade.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de spiesjes met chimichurri garnalen dan op de BBQ en gril ze 3 minuten. Bestrijk de garnalen ondertussen met de marinade. Draai de spiesjes na 3 minuten om en gril ze nog eens 3 minuten. Bestrijk ook nu de garnalen nog een keer met de marinade.

Heb je de garnalen in totaal 6 minuten gegaard? Haal de spiesen dan nu van de BBQ. Je kunt de garnalen aan de spiesen serveren, of ze eerst van de spiesen afhalen en daarna serveren. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *