Pineapple Shrimp Taco’s

Taco’s lenen zich zeer goed om de BBQ voor aan te steken en dat deed ik dus ook maar weer een keer. Ditmaal voor een snelle maaltijd, want garnalen hebben niet zo lang nodig. De maiskolven en ananas in dit recept liggen nog het langst op de BBQ. En ja, ik weet het, volgens velen hoor je ananas niet warm te eten. Maar dat blijkt dus helemaal niet waar te zijn. Probeer deze taco’s met ananas en garnalen maar eens en je bent het met me eens!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Marineren: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 464kcal

Ingrediënten:

  • 8 Gordita’s
  • 400 gram Garnalen
  • 1 Ananas
  • 2 Maiskolven (voorgekookt)
  • 2 Avocado’s
  • 8 eetlepels Zure Room
  • 6 eetlepels Cajun Kruiden
  • 6 eetlepels Zonnebloemolie (+ extra)
  • Koriander

Overige Benodigdheden:

  • Grote Skillet of Plancha
  • 2 Ziplock Zakken

Instructies

  • Neem de 2 ziplock zakken en doe in ieder de helft van olie en de helft van de cajun kruiden. Voeg aan de ene ziplock zak de garnalen toe. Druk de meeste lucht uit de zak, sluit de zak af en masseer de marinade een beetje in de garnalen.
  • Neem nu de ananas en ontdoe deze van de schil. Snijd de ananas vervolgens in schijven en doe deze in de andere zak met marinade. Druk ook hier de meeste lucht uit, sluit de zak af en masseer de marinade in de ananas schijven.
  • Leg beide zakken een half uurtje in de koeling, terwijl je rustig de rest van de ingrediënten voorbereid en de BBQ aansteekt.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem ondertussen een kom en prak hierin de avocado’s tot een spread. Hak de koriander vast grof door en zet ook de zure room en de gordita’s vast klaar. Haal de maiskolven uit de verpakking en wacht tot de BBQ op temperatuur is.
  • Is de BBQ gereed? Pak dan eerst de maiskolven en de schijven ananas erbij. Leg de maiskolven op de BBQ en gril ze 12 minuten op de BBQ, waarbij je ze iedere 3 minuten een stukje draait. Haal de ananas uit de zak met marinade en grill ze 3 á 4 minuten per kant op de BBQ.
  • Zijn de maiskolven en schijven ananas van een mooi gegrild kleurtje voorzien? Haal ze dan van de BBQ. Zet nu je skillet (of plancha) op de BBQ en voorzie deze van een beetje zonnebloemolie. Laat de olie even goed heet worden en pak dan de garnalen er bij.
  • Bak de garnalen 3 minuten in de hete pan en schep ze vervolgens weer uit de pan. Doe de garnalen in een mengkom.
  • Snijd de mais van de maiskolven en voeg bij de garnalen. Snijd de schijven ananas in kleinere stukken en voeg ook toe. Meng alles even kort door elkaar en rooster ondertussen de gordita’s even kort op de BBQ.
  • Bestrijk iedere gordita vervolgens met wat van de avocado spread en wat zure room. Verdeel daarna het mengsel van garnalen, mais en ananas over de gordita’s en bestrooi het geheel met de gehakte koriander. Serveer de Pineapple Shrimp Taco’s vervolgens direct. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 464kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 21g | Fat: 23g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 12g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 127mg | Sodium: 1017mg | Potassium: 819mg | Fiber: 10g | Sugar: 7g | Vitamin A: 1098IU | Vitamin C: 13mg | Calcium: 161mg | Iron: 3mg
Pineappel Shrimp Taco's

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *