Een tijdje terug ontving ik Simple Smart BBQ van Julius Jaspers en daar schreef ik deze review over. Een lekker recept uit het boek mag echter ook niet ontbreken en ik wist al gauw welk recept het moest worden. Julius heeft vaak de leukste recepten voor desserts en fruit op de BBQ en deze gegrilde ananas met kokos stond al snel op mijn to-do lijst! Het recept is niet helemaal volgens het boek, omdat ik niet de grootste fan ben van Malibu. Mijn variant is echter ook het proberen meer dan waard!

Dessert
4 personen
5 uur en 30 minuten
Ingrediënten
– 1 Ananas
– 400 milliliter Kokosmelk
– 100 gram Basterdsuiker
– 150 gram Geraspte Kokos
Overige Benodigdheden
– BBQ met Deksel
Bereiding
Schil de ananas en snijd hem vervolgens verticaal in kwarten. Snijd het midden uit ieder kwart en snijd vervolgens iedere kwart ananas in 4 parten.
Meng de kokosmelk met de basterdsuiker en doe deze in een schaal. Leg de stukken ananas er in en zet dit minimaal 4 uur weg.
Haal na 4 uur de stukken ananas uit de kokosmelk met suiker en leg ze op een rooster om een uurtje in te drogen.
Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
Is de BBQ op temperatuur? Leg de stukken ananas dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de ananas 5 minuten en keer de stukken vervolgens om. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de ananas nog eens 5 minuten.
Strooi ondertussen de geraspte kokos op een bord. Haal na de tweede 5 minuten de stukken ananas van de BBQ en rol ze door de geraspte kokos. Leg de stukken daarna weer op de BBQ en rooster ze nog een paar minuutjes aan beide kanten. Let er hierbij op dat de kokos niet te veel verbrandt.
Haal de parten ananas nu van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Gaan we zondag proberen!
Top! Ben benieuwd wat je er van vond!
Heerlijk dessert. Ik heb het al een paar keer gemaakt en iedereen is er steeds enthousiast over.
Ik hou ook niet van Malibu en heb dit vervangen door een beetje bruine rum. Weglaten kan ook, maar ik vind het net iets extra’s toevoegen.
Goed om te horen dat dit gerecht zo goed in de smaak valt!
Heb je toevallig ook recept voor een ananas met rotisserie?
Niet op de website. Alleen in het e-book dat je op hier op de site kunt aanschaffen.
Benieuwd!! Wij gaan het ook proberen! 🙂
Top! Ik hoor graag hoe het was!
Hoi hoi wil deze vanavond maken maar gebruik je witte bruine of donkerbruine basterdsuiker
Excuus voor de late reactie. Ik gebruik donkere basterdsuiker, maar lichte kan ook prima!