Zelf Cajun kruiden maken

Cajun Kruiden

Je BBQ gerechten lekker kruiden begint met een goede mix van kruiden. Die kun je natuurlijk kant-en-klaar aanschaffen, maar minstens zo lekker en zeker leuker is het om je kruidenmixen zelf te maken. Daarnaast worden kant-en-klare kruidenmixen vaak voorzien van een ingrediënt dat het klonteren moet tegengaan en heb je weinig invloed op de hoeveelheid zout die er in een mix zitten. Zelf kruidenmixen maken is dus een goed idee! Ga bijvoorbeeld voor deze cajun kruiden, die erg lekker zijn op kip, maar het ook zeker goed doen in combinatie met rundergehakt. Zelf cajun kruiden maken is helemaal niet moeilijk. De kruidenmix bestaat uit veel kruiden en specerijen die je waarschijnlijk al hebt staan.

Maak je BBQ recepten perfect met deze zelfgemaakte cajun kruiden!
Maak je BBQ recepten perfect met deze zelfgemaakte cajun kruiden!

Anders

10 minuten

Ingrediënten

– 3 eetlepels Gerookt Paprikapoeder
– 2 eetlepels Zout
– 1 eetlepel Knoflookpoeder
– 1 eetlepel Uienpoeder
– 1 eetlepel Cayennepeper
– 1 eetlepel Versgemalen Zwarte Peper
– 1 eetlepel Gedroogde Oregano
– 1 eetlepel Gedroogde Rozemarijn

Overige Benodigdheden

– Vijzel
– Afsluitbare Pot of Bus

Bereiding

Neem een ruime kom en doe hier het paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, de cayennepeper, versgemalen zwarte peper en oregano in.

Neem nu de vijzel en doe hier het zout en de rozemarijn in. Vijzel deze ingrediënten tot de rozemarijn in kleinere stukjes is gebroken en voeg daarna het mengsel van zout en rozemarijn toe aan de rest van de ingrediënten in de kom.

Meng nu alle kruiden en specerijen goed door elkaar en giet het kruidenmengsel in afsluitbare pot of bus.

Je kunt de cajun kruiden nu lange tijd bewaren, zolang je het potje koel en droog bewaart. Het kan zijn dat het mengsel naar verloop van tijd een beetje gaat klonteren, maar dan is het slechts een kwestie van alles goed door elkaar schudden en je kunt de zelfgemaakte cajun kruiden weer gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *